В Яворові презентували фотоальбом “Границі долі Осипа Маковея”

У місті Яворів вшановують 150-річчя відомого українського письменника, редактора, журналіста, педагога, громадського діяча Осипа Маковея.
У районному Народному домі «Сокіл» м. Яворова відбулась документальна виставка, приурочену 150-річчю Осипа Маковея. Водночас люди ознайомились з фотоальбомом «Границі долі Осипа Маковея», авторами якого є відомі публіцисти Йосип Марухняк та Надія Пастернак.
Фотоальбом «Границі долі Осипа Маковея» з Яворова навіть помандрував у Заліщики.
«Границі долі Осипа Маковея» – третя фотокнига Йосипа Марухняка та Надії Пастернак із серії «Великі ювілеї», присвячена 150-річчю від дня народження видатного українського письменника, поета, публіциста, перекладача і педагога Осипа Маковея. Дві попередні – «Молитва і пісня Михайла Вербицького» та «Відлуння дзвонів Маркіяна Шашкевича» – присвячені 200-літньому ювілею цих видатних постатей.
Готуючи третю фотокнигу із цієї серії, журналісти пройшлися дорогами Осипа Маковея – від міста Яворова, що на Львівщині, де він народився, до районного центру Заліщики, на Тернопільщині, де прожив останні роки, відійшов у вічність і похований на міському цвинтарі. Завдяки цій мандрівці, відвіданим музеям, пошуку архівних матеріалів і спілкуванню з різними людьми вдалося дізнатися багато цікавого – про цю видатну постать Галичини і всієї України. Побаченим, знайденим, відчутим на цій дорозі через посередництво світлини та слова автори діляться з читачем.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ