В Яворові викрито підпільну типографію фальсифікованих COVID-сертифікатів для заробітчан

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури на Львівщині повідомлено про підозру 31-річному місцевому мешканцю за фактом підробки документів – сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 та їх збуту (ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрюваний створив у себе вдома підпільну типографію, де виготовляли підроблені медичні документи – сертифікати про вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19. Свої послуги він надавав в основному перевізникам, які закупляли підробку для своїх пасажирів – українських заробітчан.

У ході проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено печатки із відтисками від імені лікарів та медичних установ, свідоцтва про вакцинацію від коронавірусної хвороби, комп’ютерну техніку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Операцію з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчими слідчого відділу Яворівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ