Військові НАТО та ЗСУ провели спільні навчання

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершились батальйоні тактичні навчання однієї з бригад ОК «Захід» за програмою «Багатонаціональної тренувальної місії — Україна» (JMTG-U) за участі іноземних інструкторів держав-членів НАТО.
Про це повідомляє Міністерство оборони України.
Ці батальйонні навчання стали кульмінацією 55-денної підготовки військовослужбовців за участю іноземних інструкторів, які були у складі як підрозділів ЗС України, так і в частинах ймовірного ворога.
Загалом, військовослужбовці ЗС Республіки Польща протягом свого перебування в Україні навчали наших бійців елементам ведення розвідки, снайперської підготовки, протиповітряної оборони, веденню та організації вогню зі стрілецької зброї. А українські військовослужбовці завжди ділились з ними своїм, набутим під час боїв, досвідом, зокрема, у виявлені важливих та фіктивних цілей в живій силі та бойовій техніці, умінню уникати сучасних російських електронних засобів розвідки, які зараз широко застосовуються окупантами на сході України.
Ще одним з аспектів навчань, що відбулись на полігоні, можна вважати застосування різноманітної бойової техніки.
Загалом, високу навченість українських військових констатують і представники Збройних сил інших держав, що виконують свої місії в Україні. Зокрема, старшина роти ЗС Литовської Республіки Гентас Вайкшнорас відзначив високу вмотивованість військовослужбовців Збройних Сил України до захисту своєї Батьківщини та до отримання нових знань у сенсі стандартів співпраці з силами держав-членів НАТО.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ