Вшанування пам’яті героя Небесної Сотні Романа Сеника

Сьогодні, 25 січня, в селі Наконечне Друге відбулись поминальні заходи вшанування пам’яті героя Небесної Сотні, Героя України Романа Сеника.
На третю річницю героїчної загибелі під час Революції Гідності на Майдані у Києві нашого земляка прийшли рідні, друзі, бойові побратими, представники районної влади та небайдужі односельчани.
Розпочалось вшанування із заупокійної Служби Божої, яка відбулася в храмі Пресвятої Трійці с. Наконечне Друге, після якої всі присутні скорботною ходою вирушили до цвинтаря, де відправили поминальну панахиду, поклали квіти та запалили свічки на могилі Героя України Романа Сеника.

Довідка:
Сеник Роман народився 26 липня 1968 року в селі Наконечне Друге, Яворівського району, Львівської області.
З початку подій на Євромайдані до Києва їздив тричі, завжди намагався там бути потрібним. Заявляв, що він вийшов на Майдан за народ, оскільки вважав, що хтось має стояти за його родину. Входив до 29-ї Бойківської сотні самооборони Майдану, жодної зброї не мав. Носив з собою прапор України з написом «Турка», через що в сотні його називали «Турківським прапороносцем». Зазвичай Роман чергував з шостої до дев’ятої години ранку. Напередодні 22 січня саме придбав квитки, щоб повернутися додому.
Романа Сеника було поранено 22 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» на Грушевського під час Євромайдану, коли Роман стояв з прапором на передовій. Снайпер прострілив йому легеню та завдав важкого поранення в плече бронебійною кулею спеціального призначення.Роман переніс кілька операцій у Київській міській клінічній лікарні № 17, втратив багато крові, йому довелося ампутувати руку. Проте ушкодження виявилися занадто важкими, і вранці 25 січня 2014 року він помер у лікарні, не приходячи до тями.
Відзнаки та нагороди:
• Почесна відзнака Яворівського району «Почесний громадянин Яворівського району»
• Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.
• Медаль УПЦ КП «За жертовність і любов до України» (червень 2015, посмертно).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ