Яворівчани молились та покладали квіти до могил воїнів-афганців

12 лютого, в Яворові молились та покладали квіти до могил воїнів-афганців, об’їжджали могили загиблих товаришів.
Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, що відзначається в Україні 15 лютого, члени Яворівської районної організації ветеранів Афганістану (голова Мирон Дудич) об’їжджають могили своїх загиблих побратимів, які поховані у Жорниськах, Камяноброді, Добростанах, Мужиловичах, Передвір’ї, Калинівці, Залужжі, Старичах. Вони згадують товаришів, покладають квіти, запалюють лампадки, підтримують словами розради батьків. Пятий рік поспіль об’їжджає могили разом з афганцями о. Іван Ревуцький з села Верещиці, котрий добровільно взяв на себе обов’язки капелана. Так усе було і цього разу, 12 лютого 2017 року.
Також ветерани взяли за свій обов’язок поклонитися і всім новітнім Героям, відвідуючи з молитвою могили лицарів Небесної Сотні Романа Сеника у с. Наконечному ІІ, Романа Варениці у с. Старий Яр, та загиблих у війні на Сході України Івана Вахули зі Старого Яру і Юрія Костіва з с. Старичі. До вшанування пам’яті долучилися і військовослужбовці 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

16729367_1758292777819635_6436851916374270621_n

28 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160 375 військовослужбовців – вихідців з України.
Афганська кампанія залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
Та найбільше ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі…

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ