Яворівські рятувальники просять бути обачними на водоймах

Щоб відпочинок біля водойм у спекотну погоду був безпечним, рятувальники Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області виступили зі зверненням до громадян, в якому просять бути обачними.

Яворівські рятувальники наголошують, що упродовж червня тривають перевірки органів місцевого самоврядування, на території яких розміщені водні об’єкти, призначені для відпочинку людей. Адже керівники органів місцевого самоврядування спільно із власниками водойм відповідають за створення безпечних умов відпочинку населення.

«Хочемо наголосити також на важливості розміщення заборонних та попереджувальних знаків: «Згідно вимог чинного законодавства, керівництво об’єкту повинно позначати межу запливу на акваторії водного об’єкту буями помаранчевого або червоного кольору, на відстані – до 50 метрів від берега, не далі лінії глибини – 1,5-1,75 метрів. У місцях заборонених для купання необхідно встановити щити з написами «Купатися заборонено!», а небезпечні для купання місця позначити буями з написами «Небезпечно», – інформує Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ