Яворівським пластунам передали Вифлеємський вогонь миру

Сьогодні, 3 січня 2020 року, у митному пості «Грушів-Будомєж» що на українсько-польському кордоні, поляки урочисто передали Яворівським пластунам Вифлеємський вогонь миру.

Церемонію передачі Вифлеємського вогню миру благословили римо-католицьких, греко-католицьких та православні священники. Ця духовна подія була оздоблена українськими та польськими щедрівками й колядками, де українці і поляки об’єднались в єдине і спільно заколядували. Представники влади вручили юним учасникам цієї духовної події різдвяні солодкі подарунки, а священники різних конфесій благословили їх та їхні родини на щасливе та мирне життя. На завершення українсько-польському кордоні люди різних національностей, віросповідань, тримаючи в руках свічки та лампадки з Вифлеємським вогнем, дружно помолилися за мир в Україні, за спокій в серцях працьовитого, доброго й порядного нашого народу, за найскоріше повернення з фронту додому мужніх захисників Вітчизни.

Саме Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ