“Західукргеологія” планує пробурити нову свердловину на Яворівщині

Дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” планує пробурити пошукову свердловину №17-Ретичинська. Розвідувальні роботи проведуть в Яворівському районі в окремому структурному блоці Ретичинського газового родовища.
Головне завдання – пошук покладів газу у верхньо – нижньодашавских відкладах нижнього сармату і оцінка їх промислового значення.
Про доцільність буріння пошукової свердловини №17-Ретичинская рішення було прийнято у вересні минулого року на геолого-геофізичному нараді ДП НАК “Надра України” “Західукргеологія”, яке відбулось за участю представників Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія”, ДП “Укргеофізика” і вчених. За результатами наради прийняли рішення про будівництво пошукової свердловини з проектною глибиною понад 1,5 тисячі метрів з метою збільшення видобутку газу.
№17-Ретичинська буде пробурена за власні кошти Компанії. З 31 березня цього року розпочали монтаж бурової установки до 8 травня планують закінчити підготовчі роботи і приступити до буріння свердловини.
Довідка
У 2017 році “Західукргеологія” відзначає славний ювілей – 60-річчя з дня створення. Підприємство за шість десятиліть власної історії набуло великого досвіду розвідки родовищ газу, нафти, рудної та нерудної сировини для різних галузей промисловості, геолого-екологічні дослідження на територіях Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей. ДП “Західукргеологія” володіє банком унікальної геологічної інформації і сучасною технологією її обробки. Українська геологія наступного року відзначатиме 100-літній ювілей. І нам хотілося б до такої знаменної події в 2018 році подати перший звіт про видобутий газ із свердловини №17-Ретичинская в Державну службу геології та надр України.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ