Змаганнями з лижних перегонів розпочалися комплексні спортивні Ігри Львівщини 2017 року

11 лютого 2017 року в смт. Брюховичі за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, обласного центру «Спорт для всіх», обласної федерації лижного спорту, відділення НОК України у Львівській області, обласної Асоціації ветеранів спорту та тренерського складу ДЮСШ №6 відбулися фінальні змагання комплексних спортивних ігор Львівщини з лижних перегонів.
Під час урочистої церемонії відкриття змагань кращі лижники Львівщини побажали успіхів та перемог юнацькій збірній України, які саме 11 лютого розпочали змагатися за програмою XІІІ Європейського юнацького олімпійського зимового фестивалю в турецькому місті Ерзурум. У складі української збірної в Ерзурумі змагатимуться 25 спортсменів, серед яких честь українського спорту захищатимуть і двоє представників Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко та Роман Ковалевський.
Участь у змаганнях на чудово підготованих трасах Брюхович взяли 10 збірних команд, з поміж яких команд 7 районів області та 3 міст обласного значення. Загалом за чудової сонячної й морозної зимової погоди змагалися 62 спортсмени.
У командному заліку в категоріях серед дорослих спортсменів та ветеранів спорту місця розподілилися таким чином:
Пустомитівський район.
м. Львів (Шевченківський район).
Яворівський район
Жовківський район.
Сокальський район.
Кам’янсько-Буський район.
Стрийський район.
Турківський район.
м. Стрий.
м. Моршин.
В особистому заліку серед дорослих та ветеранів в трійку призерів увійшли і наші земляки: Павлусь Ростислав (Яворівський район) – 00:13:13, Козак Тетяна (Яворівський район) – 00:13:30.
З метою ефективної організації масового спорту, активізації фізкультурно-спортивного руху та масового спорту на місцях, залучення різних груп населення області до регулярних занять різними видами спорту, пропаганди здорового способу життя у Львівській області щороку проводяться комплексні спортивні ігри Львівщини у категоріях «Дорослі спортсмени», «Ветерани спорту», «Спортсмени з інвалідністю» (для школярів і студентів проводяться окремі змагання під егідою обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОіН України).
У 2017 році за організаційної підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та сприяння Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Львівського регіонального центру фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт», обласної асоціації ветеранів спорту, відділення НОК України у Львівській області та обласних федерацій з видів спорту відбуватимуться:
– ХХVІ спортивні Ігри Львівщини (вік учасників від 18 років і старші).
– Х обласні Ігри ветеранів спорту (вік учасників від 40 років і старші).
– ІІІ Спортивні ігри серед осіб з інвалідністю (за нозологіями: з вадами зору; слуху і ураженням опорно-рухового апарату, віком до 50 років).
Участь у фінальній частині змагань беруть збірні команди адміністративних районів Львівщини, об’єднаних територіальних громад та міст обласного підпорядкування. Обласний центр місто Львів представляється переможцем міських змагань серед адміністративних районів Львова (однією командою одного з районів Львова).
У програмі обласних комплексних змагань Львівщини 2017 року представлено 15 видів спорту, фінальні змагання з яких проводитимуться:
Лижні перегони 11-12 лютого Брюховичі
Шашки 18-19 лютого Турка
Бадмінтон 11 березня Львів
Змагання спортивних сімей “Мама, тато і я – спортивна сім’я” 25-26 березня Жовква
Баскетбол 3х3 13-14 травня Сокаль
Жіночий футбол 27-28 травня Новояворівськ
Плавання 3 червня Трускавець
Пляжний волейбол 17-18 червня Жидачів
24-25 червня Добротвір
Туризм 19-20 серпня Сколе
Волейбол 2-3 вересня Броди
Легкоатлетичний крос 9 вересня Буськ
Настільний теніс вересень Жовква
Шахи 7-8 жовтня Новояворівськ
Гирьовий спорт 22 жовтня Городок
Армспорт (рукоборство) 4 листопада Миколаїв
Вперше цьогоріч до участі у змаганнях долучаються збірні команди об’єднаних територіальних громад.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ