Ухилення від мобілізації – покарання від 3 до 5 років позбавлення волі

Законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від мобілізації – покарання від 3 до 5 років позбавлення волі.
Як поінформував керівник координаційного центру для роботи з військовозобов’язаними переселенцями Ярослав Жукровський, за 20 днів роботи Центру до них звернулося 3300 осіб, з яких 1200 було скеровано до військових комісарів для комплектування і відправки у Збройні сили України.
Черга осіб, які записались для подачі заяв про військовий облік становить більше 6 тисяч осіб. Документи громадянина, який висловив бажання стати до лав ЗСУ, співробітники координаційного центру приймають першочергово. Загалом процедура займає 24 години.
Ярослав Жукровський нагадав, що громадяни України чоловічої статі, віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину в період воєнного стану, мають з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області та стати на військовий облік. Зробити це необхідно не пізніше 24 годин після прибуття.
Громадяни з інвалідністю, батьки трьох (і більше) неповнолітніх дітей, а також ті, хто самостійно виховує неповнолітню дитину (в тому числі з інвалідністю) на військовий облік не стають.
«Законодавством передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від мобілізації – покарання від 3 до 5 років позбавлення волі, а за ухилення від постановлення на військовий облік – штраф від 5 до 8 тис. грн або виправні роботи терміном до 1 року», – наголосив Ярослав Жукровський.
Центр для роботи з військовозобов’язаними переселенцями працює щоденно з 09:00 до 18:00 год. Він розташований за адресою: м. Львів, вул. Ветеранів, 11.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ