День комп’ютерника

Неофіційний День комп’ютерника відзначається 14 лютого. У 1946 році в цей день громадськості вперше був представлений електронний комп’ютер ENIAC I. Спочатку роботи зі створення обчислювальної машини фінансувала армія США, намагаючись створити спосіб здійсьнення військових розрахунків та програмування військових дій. ENIAC I пропрацював в американських військах 9 років, його використовували для складання балістичних таблиць армії, після чого розібрали.
Незважаючи на те, що зараз День комп’ютерника відзначають не тільки в армії, перші моделі комп’ютерів працювали тільки в підрозділах артилерії та авіації. А люди, завдяки яким функціонували ці обчислювальні машини, називалися армійськими калькуляторами.
Сучасне святкування Дня комп’ютерника проводиться буквально повсюдно, оскільки комп’ютери настільки тісно вплелися в наше життя, що люди, які займаються їх обслуговуванням, зараз працюють практично у всіх великих організаціях та компаніях. Сьогодні комп’ютер вже не є виключно машиною для військового використання. Майже в кожному будинку зараз можна побачити персональні комп’ютери, які покликані полегшити багато видів робіт людям.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ