Львівська обласна рада хоче продавати лікарні та заклади освіти

Під приводом неефективного використання бюджетних коштів, Львівська обласна рада цього скликання вже продавала приміщення лікарень. В одній з аналітичних записок Управління майном спільної власності облради так і йшлось, що будуть продавати лікарні та заклади освіти.
Про це під час програми «Право на вибір» зазначив заступник ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко.
Громадський активіст розкритикував створення у Львівській обласній раді робочої група на чолі із заступником голови ради Володимиром Гірняком (Громадянська позиція), яка відвідує комунальні заклади облради з метою моніторингу їх діяльності. У комісію також входить голова комісії облради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак (БПП).
«Люди побоюються, що їхнє місце роботи може бути проданим. Хочу закликати, щоб депутати працювали у правовому полі. Законодавством України про місцеве самоврядування не передбачено створення робочих груп облради. Для чого це було робити? Передбачено створення робочих груп при комісіях. Через діяльність такої робочої групи можуть бути судові позови на облраду. Чиновники говорять про «вартість отримання дітей». До цього терміну треба підходити коректно. Як на мене, діти ­- безцінні. Для себе я зробив порівняння, що утримання чиновника облради коштує бюджету 190 тис грн», – зазначив Віталій Горбатенко.
Громадські активісти б’ють на сполох, що провладна більшість у Львівській обласній раді намагається приватизувати земельні ділянки у Карпатах і у Львові. Мова йде про чотири комунальні об`єкти, що перебувають у підпорядкуванні Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, а саме:
– турбаза «Карпати» у с. Дубина Сколівського р-ну (4,5 га);
– турбаза «Трембіта» поблизу смт. Славське Сколівського р-ну (2,1 га);
– турбаза «Полонина» у смт. Славське Сколівського р-ну (2,4 га);
– незавершене будівництво у Львові по вул. І. Франка, 156 (0,8 га).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ