На Львівщині попереджають про шахраїв, які виманюють гроші у підприємців

За наявною у органів фіскальної служби Львівщини інформацією продовжуються випадки здійснення податкових перевірок у суб’єктів господарювання особами, що не мають жодного відношення до фіскальної служби. Такі «перевіряючі» зазвичай не мають жодних дозвільних для такої перевірки документів і як правило навіть не намагаються письмово зафіксувати порушення податкового законодавства. Їхнє завдання – злочинним способом заволодіти коштами підприємця, використовуючи при цьому неіснуючі порушення законодавства та розміри фінансових санкцій. Про це повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.
«Ви можете допомогти виявити шахраїв фіксуючи такі злочинні дії та повідомляючи про такі факти правоохоронні органи та ГУ ДФС у Львівській області, – заявляють у відомстві. – Інформуємо платників податків, що перевірка може проводитися лише на підставі рішення керівника органу ДФС, оформленого наказом, копія якого вручається представнику суб’єкта господарювання, що підлягає перевірці, а також направлення на проведення такої перевірки. Посадові особи, зазначені в направленні на перевірку, повинні мати службові посвідчення. Непред’явлення зазначених документів є законною підставою для суб’єкта господарювання не допустити посадових осіб контролюючого органу до проведення перевірки».
Про неправомірні дії або бездіяльність, можливі корупційні правопорушення посадовими особами органів ДФС просять повідомляти цілодобово за телефоном 0800-501-007 (напрямок «4») або (044) 284-00-07 на гарячу телефонну лінію «Пульс».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ