На Львівщині завершується посів пізніх культур

На Львівщині підходить до завершення весняна посівна кампанія 2022 року. Станом на сьогодні господарства усіх категорій посіяли всіх ярих на площі понад 400 тис. га (94,6% до прогнозу), з них близько 225 тис. га (90,4 % до прогнозу) у сільськогосподарських підприємствах.

Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Відповідно до агрономічних термінів польові роботи тривають на посівах пізніх ярих культур. У сільськогосподарських підприємствах під пізніми культурами у поточному році збільшені площі гречки на 10,5 %, сої на 9,2 %, кукурудзи на майже 21%, овочів на 25%.

Зокрема, кукурудзи та сої вже посіяли по 85% прогнозованих площ, відповідно 72 та 78,8 тис. га. По 97% до прогнозу посіяно соняшника і овочів на площах 32,6 та 2 тис. га. А завершальною культурою в агрономічному календарі посіву є гречка, якої у сільськогосподарських підприємствах вже посіяли 2,3 тис. га (майже 70% до прогнозу).

«Старт весняної посівної 2022 року був надзвичайно важким, але аграрії області попри матеріальні та ресурсні труднощі вкладаються в агрономічні терміни посіву. Сподіваємось, що прогнози щодо врожайності культур і термінів збирання будуть втішними», – прокоментувала Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Нагадаємо, що на початку травня аграрії області завершили посів ранніх зернових і зернобобових культур, а до половини травня – цукрового буряку і картоплі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ