Орендарів штрафуватимуть за погіршення родючості ґрунтів

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка передбачає відшкодування орендодавцю збитків у разі погіршення якості ґрунту орендованої земельної ділянки або приведення її у непридатний стан.
Про це повідомляє «Урядовий портал».
Зазначено, що постановою про внесення змін до Типового договору оренди землі вдосконалено механізм управління у сфері використання та охорони земель, збереження та відтворення родючості ґрунтів. Очікують, що рішення сприятиме захисту інтересів орендодавців – власників земельних ділянок, а також збільшенню надходжень до місцевих бюджетів.
Нововведення передбачають, зокрема, фіксацію в договорі оренди показників якісних характеристик ґрунтового покриву земельної ділянки на момент її передачі в оренду, а також відшкодування орендодавцю збитків у разі погіршення якості ґрунту орендованої земельної ділянки або приведення її в непридатний стан.
Також передбачено встановлення строку виплати орендної плати за користування земельною ділянкою та посилення відповідальності у разі її несвоєчасної виплати (штраф, пеня).

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ