Польща хоче встановити системи ППО біля українського кордону

Після того як ракета залетіла до Польщі

Віце-прем’єр-міністр, голова Міністерства національної оборони Маріуш Блащак заявив, що задоволений пропозицією міністра оборони Німеччини щодо розміщення додаткових пускових установок «Patriot» у Польщі.

Про це пише «RMF24».

Він пропонує їх розмістити на кордоні з Україною.

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт запропонувала підтримку Польщі, зокрема системами захисту Patriot і винищувачами Eurofighter.

«Ми запропонували Польщі допомогу в забезпеченні безпеки її повітряного простору за допомогою наших Eurofighter і систем ППО Patriot. Ми вже в Словаччині — ми хочемо продовжити нашу присутність там до кінця 2023 року, а можливо, навіть довше», — сказала Ламбрехт.

Ламбрехт додала, що Альянс повинен покращити свою протиповітряну оборону. Це включає таких партнерів по НАТО, як Польща, Словаччина та країни Балтії, які безпосередньо межують з Росією та Україною.

Міністр національної оборони Маріуш Блащак сказав: «Я задоволений пропозицією міністра оборони Німеччини розмістити в нашій країні додаткові ракетні установки «Пейтріот». Під час сьогоднішньої телефонної розмови з німецькою стороною я запропоную, щоб система була розміщена на кордоні з Україною».

Система «Patriot» — американська зенітна система середньої дальності, яка використовується США та Німеччиною, а з жовтня цього року також Польщею. До кінця 2022 року дві батареї «Patriot» (16 пускових установок) мають надійти на озброєння польської армії. Крім того, у Польщі дислокуються дві батареї «Patriot» американських сил, які дислокуються, серед іншого, в Жешуві.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ