Правоохоронці нагадують мешканцям області про особливості святкування Великодня в умовах воєнного стану

Правоохоронці національної поліції та представники служби безпеки України закликають усіх вірян бути особливо пильними під час святкування Великодня, адже ворог може влаштувати масові провокації.

Речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська наголосила на дотриманні усіх заходів безпеки під час святкувань.

”Російська пропаганда цими днями поширює інформацію про те, що можливі насильницькі дії під час Великодніх святкувань, а саме під час церковних богослужінь. Таким чином російські засоби масової інформації готують підґрунтя для виправдання дій, які вони можуть вчинити. Тому ми закликаємо усіх вірян подбати про свою особисту безпеку під час відвідування святкових літургій та уникати масових скупчень людей. У зв’язку з цим ми рекомендуємо мінімізувати масові святкування”, – зазначила Роксолана Яворська.

Також представниця СБУ нагадала про гарячу лінію на яку необхідно повідомляти інформацію у випадку повідомлень про підготовку до ймовірних диверсій чи інших провокацій.

”Якщо ви помітили нездорову зацікавленість певними людьми стосовно оборонних чи інших стратегічних об’єктів Львівщини не зволікайте та повідомляйте це органам правопорядку. Просимо дзвонити на гарячу лінію СБУ у Львівській області за номером телефону: 261-61-43. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати ворога”, – сказала Роксолана Яворська.

Заступник начальника управління превентивної діяльності поліції Львівщини В‘ячеслав Задорожний розповів як правоохоронці забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок під час Великодніх свят.

”Національна поліція переведена в посилений режим несення служби. Усі наряди наближені до місць проведення богослужінь, а також посилені автопатрулі на дорогах державного значення. Якщо поліцейські виявляють осіб, які без спецперепусток пересуватимуться містом в умовах комендантської години, то з такими людьми проводять профілактичні бесіди, здійснюють поверхневу перевірку та у випадку підозр доставляють у відділки для подальшого з’ясування обставин”, – сказав В‘ячеслав Задорожний.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ