Прожитковий мінімум в Україні становитиме 2920 гривень

Підвищення пенсій буде незначне, але торкнеться більшої частини всіх пенсіонерів України, особливо тих, які отримують мінімальну пенсію

У 2024 році зростуть усі соціальні виплати, зокрема підвищення пенсій торкнеться більш як половини пенсіонерів України, особливо тих, які отримують мінімальні виплати.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк.

Як ми знаємо, більша частина видатків наступного року піде на сектор безпеки і оборони. На другому місці за сумою видатків – це соціальна складова, соціальний захист громадян.

Підвищення пенсій буде незначне, але торкнеться більшої частини всіх пенсіонерів України, особливо тих, які отримують мінімальну пенсію. Це насправді важливо, бо це покриє хоча б рівень інфляції.

Дуже важливим для держави та пенсіонерів є те, щоб українці працювали офіційно, були офіційно працевлаштовані та сплачували відповідний податок із зарплати, адже це допоможе сьогодні державі виконати зобов’язання і в майбутньому тим пенсіонерам, які сьогодні ще працюють.

У бюджеті також закладено підвищення прожиткового мінімуму. Після підвищення виплати складуть 2920 гривень для працездатних і 2360 гривень для осіб, які втратили працездатність.

З наступного року зростуть усі соціальні видатки: матерям при народженні дитини, які не працюють, особам з інвалідністю дитячого віку і дорослим особам, а також особам, які доглядають за людьми з інвалідністю.

Мінімальна зарплата з січня зросте до 7100 гривень, а у квітні – до 8 тисяч гривень.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ