Рятувальники закликають українців не виходити на замерзлі водойми

Попри численні заклики рятувальників, навіть в умовах небезпечних перепадів температурних показників, громадяни продовжують відвідувати вкриті кригою водойми і тим самим наражати своє життя на небезпеку. Про те, що таке дозвілля може завершитися трагедією українців не втомлюються попереджати співробітники Служби порятунку.

“У зв’язку з частими перепадами температурних показників товщина льоду на українських водоймах поки занадто тонка і ненадійна, тому виникає висока ймовірність нещасних випадків, заручниками яких можуть стати як рибалки, так і випадкові пересічні громадяни”, – зазначають рятувальники.

У всіх регіонах України рятувальники щодня відправляються до замерзлих річок і озер з профілактичними бесідами, спілкуються з населенням щодо дотримання правил безпеки, щоб уникнути травматизму і загибелі на воді.

“З метою запобігання нещасних випадків на замерзлих річках і озерах Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає не виходити на лід і попереджати про це своїх дітей. Завзятим рибалкам також слід враховувати, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при перебуванні на кризі”, – наголошується в повідомленні ДСНС.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ