Співробітництво на прикордонних водах

Уряд призначив уповноважених Кабінету Міністрів України з питань співробітництва на прикордонних водах та їх заступників».
Документ розроблено з метою врегулювання питань забезпечення виконання Україною міжнародних договорів у сфері водного господарства на прикордонних водах та у зв’язку з призначенням нового керівника Держводагентства і його першого заступника, повідомляє міністерство екології та природних ресурсів України.
Крім того, ухвалення постанови має сприяти розвитку транскордонного співробітництва на прикордонних водах та подальшому розвитку співпраці України із сусідніми країнами.
Документом у рамках урядових угод про співробітництво передбачено призначення Уповноважених КМУ з питань співробітництва на прикордонних водах та їх заступників у Словаччині, Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Білорусі.
Як зазначається у документі, Уповноважений Уряду України з виконання Угоди між Україною та Російською Федерацією про спільне використання та охорону водних об’єктів та його заступники не призначатимуться.
Так, Голову Держводагентства Ірину Овчаренко призначено Уповноваженим Кабінету Міністрів України з виконання угод щодо співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах з урядами Угорської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки. Першого заступника Голови Держводагентства Михайла Хорєва – Уповноваженим Кабінету Міністрів України з виконання зазначених угод з урядами Республіки Білорусь, Румунії, Республіки Молдова.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ