Таксисти погрожують страйком через урядовий законопроект

«Українська таксомоторна асоціація» виступає проти ухвалення урядового законопроекту, який передбачає можливість конфіскації авто за роботу без ліцензії або порушення ліцензійних умов.
Про це під час круглого столу в Києві заявив голова асоціації Андрій Антонюк, передає «Укрінформ».

«Влада неодноразово обіцяла спростити умови входу на легальний ринок таксі та надати можливість простим людям працювати легально, стати соціально захищеними і нормально платити податки. Але, на жаль, жодного позитивного кроку в сторону ринку таксі не зроблено. А несподівано для всіх з’явився урядовий законопроект, який передбачає можливість конфіскувати автомобіль за таксування без ліцензії або за порушення ліцензійних умов, незалежно від того, в чиїй власності перебуває автомобіль таксі», – сказав він.

За словами Антонюка, у жовтні з’явився урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу». Цей документ, стверджує голова асоціації, дає можливість конфісковувати автомобілі у нелегальних перевізників та легальних таксистів за відсутність таксометру, шашок таксі, сигнального ліхтаря із зеленим та червоним світлом, нанесених композицій з квадратів, розташованих у шаховому порядку на дверцятах автомобіля.

Антонюк вважає, що виконати норми законопроекту неможливо, оскільки до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки не внесена жодна модель механічного таксометра.

«Українська таксомоторна асоціація» звернулася з відкритим листом до президента, прем’єр-міністра, а також голів парламентських фракцій зняти з порядку денного згаданий законопроект, а також закликала народних депутатів розпочати реформу ринку таксі.

Якщо їх не почують, обіцяють вийти на всеукраїнський страйк.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ