В Україні затвердили Методику оцінювання безпеки шкіл в умовах війни

Уряд затвердив Методику оцінки ризиків безпеки в освіті у звʼязку з російською агресією.

Це новий інструмент для захисту дітей та освітян в умовах війни, повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Через оцінювання рівня небезпеки для закладів освіти в кожній громаді за допомогою методики можна аналізувати дані про розташування шкіл, відстань від лінії фронту та кордонів з росією, білоруссю, придністровським регіоном, наявність укриттів, історію обстрілів та інші чинники.

“Де можливе очне навчання, а де ліпше залишитися онлайн, як ефективно розподілити кошти на будівництво укриттів та ухвалювати обґрунтовані рішення щодо освітнього процесу в кожній громаді, — МОН і ОВА визначатимуть за допомогою методики. На основі аналізу даних кожній громаді присвоять один із 5 рівнів ризику: непереборний, дуже високий, високий, помірний і задовільний”, – пояснив міністр.

Така методика дає чітке розуміння ситуації, виважені рішення та гнучкість, технологічний підхід (використовуємо технології аналітичного гіганта Palantir для аналізу даних і прогнозування ризиків). Методика враховує динаміку війни та дає змогу оперативно реагувати на зміни ситуації.

Над розробкою працювали фахівці МОН, Генштабу, ДСНС, Мінвідновлення, Мінстратегпрому та незалежні експерти.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ