Хто став головним військкомом Львівщини

Головним військкомом Львівщини став Денис Чаюк.

4 вересня на Львівщині призначили головного військкома Львівщини. Ним став Денис Чаюк.

Про це повідомила Tvoemisto.tv керівниця пресслужби ЛОТЦК та СП Марія Левко.

Що відомо про нового комісара Львівщини

Денис Валентинович Чаюк народився 13 лютого 1982 року. Полковник Збройних сил України, учасник російсько-української війни, заступник командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Герой України.Виконував бойові завдання під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на Сході України. Брав участь у боях за Луганський аеропорт і м. Дебальцеве (нині Горлівського району) Донецької області.

24 лютого 2022 року коли розпочалося повномасштабне вторгнення військ, він зустрів на одному з полігонів Дніпропетровської області. Тоді ж дві ворожі ракети вибухнули безпосередньо неподалік від місця дислокації частини. 25 лютого подолавши понад 200 км, батальйонна тактична група під його командуванням закріпилася на північних околицях Мелітополя Запорізької області.

22 березня під час визволення с. Малинівка Пологівського району Запорізької області отримав поранення від ворожої гранати, з його ноги вилучили 18 осколків.

25 квітня 2022 року президент України Володимир Зеленський повідомив про присвоєння Денису Чаюку звання Героя України за особисту мужність та результативність у боях з окупантами, за знищення техніки й живої сили ворога.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ