Затверджено Львівську ОТГ у складі 18 населених пунктів

Сьогодні, у середу, 27 травня 2020 року, на засіданні, Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Львівської області. До Львівської ОТГ, щодо якої було найбільше дискусій, окрім Львова, увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів. Загалом в області передбачено 73 об’єднані територіальні громади.

Відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовицької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Рясне-Руське, Підрясне) сільських рад.

Окремо уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ (у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад) та Оброшинську ОТГ (у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад).

Село Суховоля, що поблизу Львова, увійде у Зимноводівську ОТГ, а село Бірки – в Івано-Франківську.

Затверджений урядом перспективний план, зокрема, щодо Львівської ОТГ, збігається з проектом, розробленим Львівською ОДА – за винятком Бірківської сільської ради, яку урядовці вирішили віднести до Івано-Франківської ОТГ.

Загалом у Львівській області затверджено 73 об’єднані територіальні громади. Зокрема, урядовці залишили існуючу Заболотцівську ОТГ, яка не була передбачена поданим ЛОДА перспективним планом. Кінцевий документ з технічними правками буде оприлюдено згодом.

Як повідомлялося, ще в лютому ЛОДА подала в уряд проект перспективного плану Львівщини, до якого згодом були внесені уточнення щодо Львівської ОТГ. Документ планувалося затверджувати на засіданні уряду 20 травня, однак в останній момент його зняли з розгляду.

У свою чергу прихильники утворення окремої Брюховицької ОТГ скеровували свої звернення до уряду та влаштовували пікети з перекриттям траси, вимагаючи дозволити від’єднання Брюховичів від Львова. Прихильники від’єднання Винників також виїжджали на акції протесту до столиці.

Затвердження 27 травня перспективних планів Львівської, Запорізької та Одеської областей завершило процес прийняття відповідних рішень урядом, тобто вся територія України (окрім анексованого Росією Криму) вже покрита ОТГ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ