Через Львівщину проляже транскордонний паломницький маршрут

Територією Львівщини пролягатиме паломницький маршрут, який планують створити у межах реалізації одного із транскордонних проектів.
Про це розповіла виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин.
За її словами, маршрут прокладуть у межах реалізації проекту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні» упродовж 2018-2020 років. Розмір гранту ЄС на весь проект складає майже 1,9 млн євро.
«Створення транскордонного паломницького маршруту, а також відновлення/збереження місць культу у межах проекту мають на меті популяризацію спільної історико-культурної спадщини українсько-польського прикордоння, – зазначила Галина Литвин. – Проект реалізовуватимуть у 4-сторонньому партнерстві, що призведе також до відновлення трьох об’єктів, зокрема вежі монастиря в Підкамені».
Нагадаємо, на Львівщині втілять у життя 10 транскордонних проектів на суму понад 6,5 млн євро. Упродовж 2018-2020 рр. кошти спрямують на реалізацію інвестиційних заходів зі збереження пам’яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному парку.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ