Духовний марафон в Яворові

21 травня 2017 року, в Яворові відбувся VI марафон зі швидкої ходьби – з молитвами до Фатімської Богоматері про мир і злагоду в державі, щасливе життя дітей та дорослих.
Цей духовний марафон організували та очолили уже вшосте сестри-монахині згромадження Святої Дороти римо-католицького костелу святих апостолів Петра і Павла міста Яворова.
На подію прибули з Італії гості – римо-католицькі монахині, які висловили своїй яворівській колезі – сестрі Аннілисі Бауке подяку за такий змістовний та багатолюдний захід.
У марафоні взяли участь люди різних віку та віросповідань.
Довідка
Фатімські явлення Пресвятої Богородиці належать до найвідоміших у світі. Протягом шести місяців, з 13 травня до 13 жовтня 1917 р. у португальскому містечку Фатіма Богородиця з’явилася трьом дітям-пастухам Франсішку, Жасінті та Лусії, просячи людство за їхнім посередництвом про навернення і покуту. 1930 року католицька церква офіційно визнала ці події, як диво й одкровення, яке не суперечить доктрині. Третій свідок об’явлень Лусія дос-Сантос померла у віці 95 років у монастирі, натомість ,брат і сестра відійшли у вічність у віці 10  років. Об’явлення завершилося 13 жовтня 1917 так званим «танцем сонця» перед очима десятків тисяч людей віруючих і невіруючих. Особливе місце Діва Марія у своїх фатімських посланнях уділяла молитвам за навернення Росії, аби та не поширила своїх заблуджень по світу.
13 травня 2017 року, в день, коли відзначається сторіччя з’явлень Божої Матері у португальській Фатімі, Папа Франциск здійснив Святу Месу і канонізував Франсишку і Жасінту Марту, яким з’явилась Діва Марія. На богослужінні були присутні президенти Португалії, Парагваю і Сан-Томе і Прінсіпі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ