Капелани пройшли військовий вишкіл

Упродовж двох тижнів на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного священики, які вже офіційно є військовими капеланами Збройних сил України, навчатимуться основам військової справи, пройдуть військово-гуманітарну та військово-психологічну підготовки, а також матимуть змогу обмінятись досвідом капеланського служіння в підрозділах Українського війська. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.
Протягом першого тижня курсу в пункті постійної дислокації Академії його учасники ознайомляться з особливостями душпастирської опіки в ЗС України, з ними також проведутьі заняття з національно-патріотичної, правової та психологічної підготовок й низки військових дисциплін.
Другий тиждень військові капелани проведуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки видового військового вишу, де в польових умовах візьмуть участь у практичних заняттях, які призначені для ознайомлення зі специфікою військовою діяльності. Слухачам курсу, на думку його розробників та організаторів, необхідно навчитись не лише надавати духовну підтримку воїнам, але й, до прикладу, бути в готовності сховатись у разі ворожого обстрілу, витягнути поранених з поля бою, надати їм невідкладну домедичну допомогу тощо. Усі заняття, до слова, проходитимуть під керівництвом досвідчених викладачів та інструкторів Національної академії сухопутних військ.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ