Мостиські прикордонники цьогоріч затримали 150 порушників кордону

Напередодні найголовнішого свята держави – Дня Незалежності мостиські прикордонники, аналізуючи свої добутки з початку року, склали рейтинг найцікавіших затримань на ділянці відповідальності загону.
У рамках протидії нелегальній міграції через українсько-польський кордон з початку цього затримали 150 порушників державного кордону. Про це повідомив речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін.
З його слів, найбільшими груповими спробами прориву нелегалів через кордон були два випадки, коли мостиські правоохоронці у лютому цього року затримали мандрівників із Індії та Бангладешу.
Зі спробами контрабанди цигарок через кордон прикордонники мають справу ледве не щодня.
Ще одним джерелом нелегальних прибутків для злочинних груп є контрабанда бурштину через кордон. В цьому році таких випадків попереджено чотири, загальна вага сонячного каміння склала 143 кілограми. А рекордним став випадок контрабанди бурштину в пункті пропуску «Краковець» в липні цього року. У вантажному автомобілі серед вантажу паливних гранул правоохоронці знайшли майже 106 кілограм каміння.
Вистачає на кордоні і охочих підкупити прикордонників, аби ті закрили очі на різного роду протиправні схеми. В цьому році прикордонники 39 разів відмовлялися від хабарів, а сума отриманих грошових премій сумлінним персоналом склала 35 тисяч гривень. Найбільший хабар спробував дати інспектору прикордонної служби пункту пропуску «Краковець» в березні цього року громадянин Польщі. Коли перевозив контрабанду цигарок, він задумав підкупити інспектора і запропонував йому 500 євро. Окрім великого штрафу, іноземець отримав змогу ще й поспілкувати з представниками Нацполіції України.
А найгарячішим для прикордонників, які оглядають автівки подорожуючих, був тиждень після святкування Нового року. Зокрема, впродовж однієї лиш доби, прикордонники Мостиського загону в пунктах пропуску попередили дев’ять спроб незаконного переміщення через кордон набоїв, газових та травматичних пістолетів, психотропних таблеток, культурних цінностей та викраденого автомобіля. Тільки за цю добу спеціальні службові собаки прикордонників знайшли в автівках подорожуючих чотири травматичні пістолети з набоями.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ