На Яворівщині почастішали факти шахрайства

На Яворівщині почастішали факти шахрайства. Починаючи із січня 2017 року, в поліцію звернувся 191 громадянин – із заявами про вчинення відносно них шахрайських дій, 5 з яких – були вчинені вже в грудні.
Про це повідомила старший інспектор Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, капітан поліції Іванна Курілець.
З її слів, тому вже вкотре поліцейські звертаються до яворівчан з таким проханням: не реагуйте, шановні громадяни, на дзвінки від сторонніх осіб, які представляються працівниками поліції, а також родичами, які потрапили у біду чи під будь-яким іншим приводом та вимагають великі грошові суми. На цей час такі випадки – не поодинокі. І тому застерігаємо усіх громадян від таких телефонних афер. Якщо серед ночі чи в будь-який інший час у вас проситимуть грошової допомоги для кого б це не було – зателефонуйте спочатку до них, а потім до поліції – для того, щоб переконатися, чи зареєстрований там факт затримання. Адже у черговій частині поліції реєструються усі виклики, на які виїжджають наряди правоохоронців.
«Крім цього, пам’ятайте, співробітники банку не мають права зв’язуватися з клієнтом в телефонному режимі й уточнювати його особистісні дані. Паролі та інша інформація від банку – секретна. Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код, а також – паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять й уточнюють ці дані, знайте: це – спроба шахрайства.
Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте жодної інформації третім особам. Якщо подзвонили й представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку. І для уточнення передзвоніть на номер «гарячої лінії», який вказаний на картці. Працівники будь-якого банку, в якому ви обслуговуєтеся, мають всю необхідну інформацію для здійснення операцій з надання банківських послуг.
Незважаючи на неодноразові попередження та застереження від правоохоронців про необхідність бути пильними та обережними, на гачок шахраїв потрапляє чимало людей», – інформує старший інспектор Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, капітан поліції Іванна Курілець.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ