На Яворівщині ведмеді з притулку “Домажир” готові зустрічати відвідувачів

Подивитися на клишоногих можна з четверга по суботу з 10:00 до 18:00, щоправда лише за попереднім записом.

«Ведмежий притулок на Яворівщині – одне з улюблених місць для сімейного відпочинку в області. Спостереження за ведмедями відволікає від переживань та заспокоює нервову систему, а непрості історії життя звірів, які тепер перебувають у комфортних умовах, дозволяють вірити у краще», – розповідає керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Працівники реабілітаційного центру запевняють, що кожен ведмідь має свій неповторний характер, як і люди. Дехто з них ніколи не припиняють гратись або плавати в басейні, інші ж полюбляють відпочивати та дрімати більшу частину свого дня.

На території притулку перебуває 34 ведмеді, серед них є і тимчасово переселені.

Ведмідь Тайсон, до прикладу, є постійним мешканцем. Довгих шістнадцять років клишоногий страждав у напівзруйнованій клітці на території віддаленої мисливської станції на Заході України. Тайсона ще ведмежам жорстоко забрали від мами і незаконно використовували для цькування собаками. З 2017 році він у Ведмежому притулку Домажир, в якому повільно навчився довіряти людям. Йому подобається досліджувати простір у своєму ставку, їсти горіхи, груші та яблука.

Тайсон впевнений, врівноважений і у нього є подруга – ведмедиця Машутка, яка теж упродовж 12 років зазнавала цькувань від собак на мисливській станції. 5 років тому життя Машутки змінилось назавжди. Вона дуже активна та полюбляє рити землю у спільному з Тайсоном вольєрі.

Притулок для врятованих бурих ведмедів розташований лише в 15 км від Львова. Працівники реабілітаційного центру запрошують у гості, проте у зв’язку із ситуацією в країні, працюють тільки за попереднім записом та з обмеженою кількістю відвідувачів на території.

Для запису телефонуйте по номеру +380 67 509 3058.

У режимі швидкого харчування на території працює кафе «Мед та Ягода».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ