Розпочали ремонт поки безкоштовної дороги Львів-Краковець

На автомобільній дорозі М-10 Львів-Краковець стартували ремонтні роботи, повідомили у Службі автомобільних доріг Львівщини. Наразі підрядник фрезерує старе дорожнє покриття для подальшого влаштування шару асфальтобетону. Дорожники працюють на найбільш зруйнованій ділянці дороги від Львова у сторону населеного пункту Підрясне. Там на час проведення ремонтних робіт організовано реверсний рух транспорту.

Ще влітку 2018 року тодішній міністр інфраструктури України Володимир Омелян запевняв, що тендер на визначення компанії, яка зводитиме першу платну дорогу Львів – Краковець, оголосять ще до кінця 2018 року. А розпочати будівництво попередньо планували у 2019-2020 роках. Однак згодом стало відомо, що будівництво цієї дороги розпочнеться у 2020 році.

Нова дорога Львів – Краковець є пілотним концесійним проєктом в Україні, вона матиме протяжність 84,4 км. Орієнтовний термін будівництва цієї дороги становитиме чотири-п’ять років. Фінансування на 100% залучатиме приватний інвестор. Термін концесії – до 49 років. Термін експлуатації – 45 років.

Концесіонер відповідатиме за будівництво, утримання, ремонт дороги. Категорія планованої дороги в чотири смуги 1-А. Орієнтовна швидкість руху – 120 км/год. Вартість проїзду першою в Україні платною дорогою зі Львова до Краковця становитиме не більше, ніж 7-10 євроцентів за кілометр.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ