У “Краковці” виявили контрабанду з Нідерландів

Батареї та детектори до них на майже 840 тис. грн.: співробітники Координаційно-моніторингової та Галицької митниць Держмитслужби у черговий раз запобігли незаконному ввезенню в Україну нових товарів серед гуманітарного вантажу. Про це повідомила пресслужба Галицької митниці.

Днями, в пункті пропуску “Краковець-Корчова” митного поста “Яворів” Галицької митниці, за ініціативи Координаційно-моніторингової митниці, проведено огляд транспортного засобу, на якому з Нідерландів ввозили вантаж гуманітарної допомоги на адресу однієї з українських благодійних організацій.

Під час проведення митного огляду встановили, що на митну територію України ввезено медичну техніку та вироби медичного призначення, які мають ознаки бувших у використанні.

Серед вказаного вантажу співробітники Держмитслужби також виявили “нові детектори (монітори) до акумуляторних батарей та акумуляторні батареї торговельної марки «LogicPower» LP12-3.2”. Відомості про ці товари були відсутні у некомерційних рахунках-проформах.

Відтак, зазначені товари переміщувались на митну територію України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення товарів товаросупровідних документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, його кількості та вартості.

За цим фактом галицькі митники склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України відносно керівника Нідерландської компанії-відправника товару. Предмети правопорушення вилучили.
Попередньо, орієнтовна вартість виявленого товару становить близько 840 тис. грн.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ