Військові-іноземці відвідали підшефний дитбудинок на Яворівщині

До Краковецького навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ступеню, що на Яворівщині, вкотре завітали військовослужбовці армії Сполучених Штатів Америки зі штату Теннессі, які беруть участь у Міжнародній тренувальній місії JMTG-U з підготовки українських армійських підрозділів. Цього разу до благодійної справи вони залучили й своїх колег із Литви, а також представників Збройних Сил України.
Про це повідомляє Інформаційне агентство МО України.

Як пояснює капелан Тері Белл, займатися благодійністю під час виконання різноманітних місій в інших країнах — добра традиція американської армії, адже це дає змогу більше пізнати місцеві традиції, знайти нових друзів, налагодити добрі стосунки із місцевим населенням.

Співпраця із американськими військовими розпочалася два роки тому. Тоді вперше до них завітали нацгвардійці зі штату Нью-Йорк. Зараз їхню естафету перейняли військові зі штату Теннессі. За час співпраці іноземні благодійники чимало зробили для навчально-реабілітаційного центру. Зокрема, облаштовували ігровий майданчик, закуповували необхідний одяг, медичне приладдя, допомагали збирати врожай картоплі, а також закупили двох кізочок для навчальної міні-ферми. Але найголовнішою допомогою для дітей із вадами розвитку, які виховуються у центрі, є покращення процесу їхньої соціалізації та спілкування під час різноманітних забав та ігор.

Іноземні гості охоче взяли участь у невеличкому концерті, який їм підготували разом із вчителями вихованці реабілітаційного центру. А після нього всі пішли на двір, де взяли участь у веселій спортивній естафеті. Цікаво було спостерігати, як дорослі чоловіки із дитячим завзяттям змагаються із школярами, очі яких просто сяють від щастя. А апогеєм цього заходу став конкурс з перетягування каната.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ