Хворобу Лайма діагностували в Яворівському районі

На Львівщині активізувались кліщі, що переносять збудник хвороби Лайма. Зо чотири місяці цього року це захворювання діагностували вже у 17 людей повідомила завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.
Серед хворих, в яких через укуси кліщів розвинулася хвороба Лайма – 11 львів’ян, три мешканці Золочівського району, по одному хворому – у Дрогобицькому, Яворівському і Буському районах.
У травні триває пік активності кліщів, тож медики радять відповідно одягатись, вирушаючи на відпочинок на природу (аби максимально закрити тіло) і ретельно оглянути близьких, тварин після повернення з прогулянок. Ризик зараження на хворобу Лайма залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100%. Тривалість інкубаційного (прихованого) періоду під час хвороби Лайма становить від однієї до 60 діб, найчастіше – 14 діб.
Довідка
Хвороба Лайма – інфекційне захворювання, з яким, як кажуть лікарі, легковажити не можна. Недуга може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Тож якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ