Засідання Керівного комітету CELBET у «Грушеві»

8 травня 2019 року у пункті пропуску «Грушів Будомеж», де митні та прикордонні служби Польщі та України перевіряють в одному місці на польській стороні кордону, відбулось виїзне засіданні Керівного комітету CELBET – Експертної групи з питань зовнішнього кордону Східної та Південно-Східної частини ЄС. Участь у ньому взяли керівники митних адміністрацій 11 країн та представники Європейської Комісії. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС України у Львівській області.

Присутніх ознайомили з технологію та специфікою перетину кордону в цьому пункті пропуску. Передусім це пришвидшення митних та прикордонних формальностей, адже зупинятися потрібно лише один раз, контроль проводитися одразу представниками України і Польщі. Тут майже удвічі скорочений час на перетин українсько-польського кордону порівняно з пунктами пропуску, на яких контроль здійснюється з початку на одній стороні, а потім на іншій.

Окрім того проведення контроль в одному місці надає можливість швидкого реагування на ситуацію, яка складається у пункті пропуску. Сприяє прозорості в процесі проведення необхідних перевірок на кордоні. Перетин державного кордону тут є зручнішим та комфортнішим.

Свої пропозиції щодо переваги таких пунктів пропуску, можливості запровадження спільного контролю не тільки на українсько-польському кордоні, а й на кордонах ЄС з іншими країнами експерти наддадуть згодом.

Польща поки що є єдиною країною Європейського Союзу, з якою на 4 пунктах пропуску запроваджено режим спільного контролю – «Смільниця-Кросценко», «Грушів-Будомєж» та «Угринів-Долгобичув» Львівської митниці ДФС, а також «Устилуг-Зосін» Волинської митниці.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ