Укрзалізниця запустила швидкісний поїзд “Інтерсіті” Київ -Перемишль

 

Зі станції Львів потяг відправляється о 12.17, у Перемишль швидкісний поїзд прибуває о 13.25 за місцевим часом. Митний та паспортний контроль здійснюється під час руху потяга. Також зворотно з Перемишля швидкісний поїзд Інтерсіті+ вирушатиме о 14:26 і прибуватиме до Києва о 22:33.

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу складає орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

Зупинятися поїзд буде на станціях Святошин, Коростень, Підзамче і Львів.

Паспортний контроль буде здійснюватися під час руху поїзда, що прискорить час проходження кордону.

 

Львівська обласна рада ухвалила бюджет на 2017р.

Львівська обласна рада ухвалила бюджет на 2017 рік. За це рішення у четвер, 22 грудня, проголосував 51 депутат.

Відтак доходи обласного бюджету становлять більше 12, 9 млрд грн у тому числі загального фонду – 11,5 млрд грн, спеціального фонду – 1,4 млрд грн, з них бюджет розвитку – 50 млн грн.

З них 7780 млн грн  скерують на трансферти місцевим бюджетам,  на галузь охорони здоров’я – 2040 млн грн, освіти – 1105 млн грн,  соціальний захист – 225 млн грн,  дорожнє господарство – 1127 млн грн, культуру – 161 млн грн та інші видатки.

Також в складі видатків обласного бюджету на реалізацію обласних (регіональних) програм передбачено 740 млн гривень.

Окрім того, на 2017 рік затверджено резервний фонд обласного бюджету в сумі
30 млн гривень.

На пункті пропуску «Краковець» відкрито додаткову смугу

З 22 грудня цього року, на українсько-польському кордоні перед пунктом пропуску “Краковець” розпочато проведення експерименту.
В рамках цього експерименту перед самим пунктом пропуску відокремлено додаткову смугу руху для легкових транспортних засобів української реєстрації та автомобілів на яких слідують громадяни Європейського Союзу. Зазначена категорія транспортних засобів слідуватиме до пункту пропуску по крайній лівій смузі, напрямок їх руху додатково визначений відповідними дорожніми знаками та дорожнім обладнанням. Для скеровування автомобілів та проведення роз’яснювальної роботи в місці розділення смуг руху організовано спільне чергування прикордонників та патрульної поліції.

Сьогодні, 6 грудня, у Львові «Маршем захисників України»відзначили 25-ту річницю створення Збройних сил України

Центром міста  урочистим маршем пройшли підрозділи Львівського гарнізону та військові, що базуються на території області, учасники АТО, військова техніка, волонтери,  та автотранспорт, придбаний волонтерськими організаціями для військових частин. Мешканці Львова тепло вітали захисників Вітчизни, серед яких було багато воїнів, що брали участь у війні на сході України.

Також сьогодні на полях почесних поховань № 76 та 67 Личаківського кладовища керівництво міста і області, родичі і друзі загиблих, представники громадських організацій, духовенство та активні мешканці  урочисто поклали квіти до їхніх могил, запалили лампадки і спільно виконали Державний Гімн України. Також отці усіх конфесій разом з присутніми помолились екуменічну панахиду за всіма загиблими борцями. А у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла  відбулася святкова Літургія для військовослужбовців та їхніх сімей

21-117-1

4.12. 2016 р. у с. Завадів відбувся фестиваль музичної спадщини о. Михайла Вербицького “У музиці – молитва, у молитві – музика”

4.12. 2016 р. у с. Завадів відбувся фестиваль музичної спадщини о. Михайла Вербицького “У музиці – молитва, у молитві – музика”

У рамках фестивалю у храмі Різдва Пресвятої Богородиці відслужили Службу Божу за участі Львівської Державної Академічної чоловічої хорової капели “Дударик”. Потім відбулася наукова конференція. Гостей, які прибули на це свято,  дивували своїми виступами Львівська Державна Академічна чоловіча хорова капела “Дударик”, Народна хорова капела “Аколада” (м Яворів), хор “Дзвін” храму Пресвятої Трійці (м. Дрогобич), хор “Оберіг” церкви Пресвятого Серця Ісусового (м. Львів), хор церкви Різдва Пресвятої Богородиці (с. Завадів), а також лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів гітарист Віктор Паламарчук.