492-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

492-й день війни. Про головне за минулу добу на Яворівщині:
▫️Сповіщення про повітряну тривогу не приходило.
▫️8 174 особи зареєстрована на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️Депутати Верховної Ради України повернули селищу Славсько історичну назву!
▫️У ВА відбулося засідання робочої групи з питань мінімальної заробітної плати та легальна зайнятість. Вчергове нагадали рекомендації суб’єктам господарювання щодо збільшення рівня середньомісячної заробітної плати, легалізації та недопущення заборгованості із виплати заробітної плати на майбутнє: http://surl.li/ipmre
▫️Юний Яворівчанин здобув дві срібні медалі у молодіжному чемпіонаті України з шашок! Назар Квасняк – молодий гравець шашкового клубу з Яворова на чемпіонаті, який проходив 23-29 червня у Івано-Франківську змагався у трьох програмах. Це класична, швидка та блискавична гра: http://surl.li/ipmsb
▫️Новояворівська громада спільно з Жовківською громадою, за сприяння та підтримки Освітнього центру імені отця Юліана Дзеровича, започаткували унікальний проєкт – відзначення учнівської молоді та педагогів у номінації #Бути_Людиною_2023. Проєкт присвячений року Патріарха Любомира Гузара. Розпочалися урочистості із благословення номінантів та гостей заходу в Архикатедра́льному собо́рі Свято́го Ю́ра у місті Львові. Церемонія вручення нагород відбулася у блаженному місці – Митрополичих садах: http://surl.li/ipmsn
Разом до перемоги

Більше новин на: Яворів Інфо

Адресна ГРОШОВА ДОПОМОГА на реабілітацію осіб з інвалідністю внаслідок війни

Адресна ГРОШОВА ДОПОМОГА на реабілітацію осіб з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ груп.

Допомога надається і виплачується особам з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які брали участь у Революції Гідності / АТО / ООС / заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, які проживають на території Львівської області.

Розмір допомоги:
І група – 25 тис. грн
ІІ група – 15 тис. грн
ІІІ група – 10 тис. грн

Допомога надається раз у рік (за умови підтвердження використання коштів).
ЗВЕРТАТИСЯ у відділ соціального захисту населення у громаді за зареєстрованим місцем проживання з наступним переліком ДОКУМЕНТІВ:

Заява, копія посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, копію документа, що підтверджує безпосередню участь у війні, копію індивідуальної програми реабілітації, копію паспорта та ідентифікаційного номеру, реквізити особового банківського рахунку.

Реабілітація може бути різною (медична, психологічна, тренажерний зал, іпотерапія). Ціль — покращення фізичного та ментального здоров’я.

Більше новин на: Яворів Інфо

Юний яворівчанин здобув дві срібні медалі у молодіжному чемпіонаті України з шашок!

Назар Квасняк – молодий талановитий гравець шашкового клубу з Яворова. На чемпіонаті, який проводився 23-29 червня у Івано-Франківську, хлопець змагався у трьох програмах. Це класична, швидка та блискавична гра.
У категорії юнаків до 8 років, Назар продемонстрував високу майстерність та одержав срібні медалі у класичній та швидкій грі.

Вітаємо чемпіона з високими результатами та бажаємо подальших успіхів і нових перемог! Також велика вдячність тренерам – Юрію Кунцю та Максиму Квасняку, – за їхню працю та підтримку молодих талантів!

Більше новин на: Яворів Інфо

У Запорізькій області провели тренування на випадок аварії на ЗАЕС

У Запорізькій області за «максимального наближення до реальних умов» провели масштабні спеціальні тренування з цивільного захисту на випадок можливої надзвичайної ситуації на Запорізькій атомній електростанції, повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

«Для відпрацювання спільного алгоритму дій щодо швидкої локалізації можливих наслідків аварії на ЗАЕС та контрзаходів по захисту населення залучено працівників ОВА, місцевого самоврядування, ДСНС, правоохоронців та спеціальних служб. Двоетапні тактико-практичні навчання дали можливість відпрацювати алгоритм дій кожного суб’єкта. Скоординували черговість дій, у тому числі евакуацію вразливих категорій», – написав Малашко у телеграмі 29 червня.

Він заявив, що влада готова «швидко реагувати на можливі виклики», і наголосив, що ситуація на ЗАЕС – стабільна, і наразі загрози немає.

22 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає сценарій терористичного акту «з викидом радіації» на окупованій Запорізькій атомній станції. За його словами, російські військові підготували все потрібне для цього.

Днями керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що російські війська додатково замінували окуповану Запорізьку АЕС.

21 червня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило, що його представники не помітили жодних мін на водоймі-охолоджувачі, хоча визнало, що російські війська замінували ділянки на території ЗАЕС та навколо неї.

Російські війська окупували місто Енергодар і розташовану поблизу нього Запорізьку АЕС наприкінці лютого 2022 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Миколаєві після російської атаки уночі виникла пожежа, жертв немає – Кім

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтвердив нічну атаку військ РФ по регіону. За його словами, ніхто не постраждав.

«Ціль збили над Миколаєвом. Уламки впали на території міста. Деталі трохи згодом, пожежа є. Без жертв. 20 кв.м трави та дах житлового будинку. Вже загасили», – повідомив Кім у Telegram.

Повітряні сили Збройних сил України цієї ночі повідомляли, що армія РФ здійснює удар іранськими дронами «Шахед» по Миколаєву і Запоріжжю.

Влада вже повідомила, що серйозних наслідків нічної атаки військ РФ на Запорізьку область немає, мирні мешканці не постраждали.

Генштаб ЗСУ повідомляв, що сьогодні вночі армія РФ завдала чергового ракетно-авіаційного удару застосувавши іранські ударні БПЛА та зенітних керованих ракет із С-300. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Москва, попри докази і свідчення, заперечує обстріли цивільного населення в Україні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Рада прийняла низку євроінтеграційних угод

Завершилось чергове засідання Верховної ради України. Ухвалили низку євроінтеграційних угод та законопроектів у підтримку наших захисників.

Про це повідомив нардеп Тарас Батенко.

Найважливіше з порядку денного:

Захист військових:

▪️Зп 9141 – Про спрощення процедуру присвоєння статусу ветерана (за основу). Передбачає, що відповідні органи соціального захисту за заявою військового або його представника мають самостійно витребувати необхідні документи для надання пільги/присвоєння статусу ветерана;

▪️Зп 9226 – Про удосконалення правового регулювання правовідносин, пов’язаних з призначенням, отриманням одноразової грошової допомоги та наданням пільг деяким категоріям осіб (за основу) – право військовослужбовців робити особисте розпорядження (заповіт) щодо виплати одноразової грошової допомоги на випадок власної загибелі та гарантування права на отримання допомоги дітям військового;

Євроінтеграційні:

▪️Ратифікували угоду між Україною та ЄС щодо участі України в програмі «Єдиний ринок»;

▪️Угоду між Україною та ЄС щодо участі України в програмі у для співробітництва в галузі оподаткування «Fiscalis»;

▪️Угоду між Україною та ЄС про участь України в Програмі для співробітництва в митній сфері;

Аграрний сектор:

▪️8340 (Закон про державне регулювання сфери захисту рослин) – забезпечення належного рівня фітосанітарного захисту, обмеження та запобігання поширенню шкідливих організмів, а також державного контролю;

▪️8025 (Про державну підтримку сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану) – кредитування, страхування ризиків та підтримка вітчизняних виробників сільгосптехніки;

Інше:

▪️У першому читанні ухвалено зп 9310 – про надання окремим категоріям ВПО додаткових гарантій щодо недопущення їх примусового виселення із житла під час дії воєнного стану. Серед іншого – створення спеціальних фондів житла ОМС для проживання ВПО;

▪️Створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я» – майже 140 гектарів території колишньої резиденції Януковича;

▪️Проекти для фінансування через Державний фонд регіонального розвитку обиратимуть громадяни через Дію. Цього року кошти ДФРР спрямують на Збройні сили (2 млрд грн);

▪️З 1 січня 2026 року на території України впроваджується електронна акцизна марка. Законопроект 8287 спрямований на посилення контролю над обігом алкоголю і тютюнових виробів, сплатою податків та можливість громадян ідентифікувати легальність придбаного продукту;

▪️Селище СлавськЕ на Львівщині офіційно перейменоване у СлавськО.

Більше новин на: Яворів Інфо

Держава продає спиртзавод на Львівщині

Планує залучити щонайменше 42 мільйони гривень.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод.

Фонд державного майна України, а саме РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, виставив на приватизаційний аукціон Угерський спиртзавод.

Загалом це – 43 приміщення та 18 транспортних засобів.

На підприємстві, яке працює з 1913 року, є повний цикл виробництва етилового спирту з натуральної сировини. Його потужність – 22 тис л/добу етилового ректифікованого спирту.

Такий етанол можна використовувати у виготовленні побутової хімії, розчинників, антисептиків та косметичної продукції.

Аукціон для Угерського спиртзаводу призначено на 12 липня, повідомляє пресслужба ФДМУ.

Варто зазначити, що заборгованість підприємства перед держбюджетом та працівниками наразі – 381,7 млн гривень.

Тому його приватизація, сподіваються у фонді держмайна, має допомогти знайти ефективного приватного власника, повернути борги та залучити інвестиції у розвиток підприємства.

Більше новин на: Яворів Інфо

ВРУ перейменувала Славське та Славсько

29 червня, Верховна Рада ухвалила постанову про перейменування популярного гірськолижного курорту у Карпатах – селища Славське Стрийського району Львівської області.

Відповідне рішення ВРУ ухвалила на сьогоднішньому засіданні, повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Відповідний проєкт постанови про перейменування було зареєстровано 13 січня 2023 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Прокурори Яворівщини вимагають повернути державі землі енергетики

Господарським судом Львівської області відкрито провадження за позовом Яворівської окружної прокуратури до суб’єкта господарювання. Прокурори вимагають розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки.

Мова йде про земельну ділянку загальною площею більше 26 га, яка знаходиться в межах Новояворівської територіальної громади Яворівського району. Остання призначена для розміщення об’єктів енергогенеруючих підприємств.

Встановлено, що товариство, порушуючи умови договору, систематично не сплачували орендну плату за користування землею.

Триває судовий розгляд.

Більше новин на: Яворів Інфо

491-ИЙ ДЕНЬ ВІЙНИ. ЯВОРІВЩИНА

Ярослав Коминський – голова Яворівської районної державної адміністрації:

491-й день війни. Про головне за минулу добу на Яворівщині:
▫️Дякуємо Богу та ЗСУ доба минула спокійно без сповіщення про повітряну тривогу.
▫️8 180 осіб зареєстрована на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.
▫️Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.
▫️В День Конституції України подякував тим, хто на полі бою мужньо дає відсіч ворогу. Хто своїм прикладом демонструє патріотизм та відданість своїй країні та її народу: http://surl.li/ionvr
▫️У Мостиській міській лікарні відкрили оновлене неврологічне відділення. Приміщення капітально відремонтовано. У відділенні створено належні умови для перебування та лікування пацієнтів. Розраховане відділення на 20 ліжок. Ремонт було зроблено завдяки зусиллям місцевих меценатів, небайдужих жителів громади та Мостиської міської ради: http://surl.li/ionwc
▫️Учасники «Академії перших можливостей» успішно пройшли стажування у Яворівській ВА. Вчора у Львівській ОВА молодь отримала сертифікати про завершення навчання. Два місяці дев’ять молодих людей знайомились з специфікою роботи державною служби. Креативні та талановиті молоді люди мали змогу працювати з колективом ВА та ознайомитись з роботою відділів Львівської ВА. Вітаю вас та бажаюю успіхів у всіх починаннях: http://surl.li/ionwz
▫️В Гарнізонному Храмі Святих Петра і Павла у Львові вручили ордени «Хрест Героя» членам сімей загиблих воїнів 24 ОМБр, які віддали в боротьбі за нашу незалежність найцінніше – життя. Серед незламних захисників, удостоєних нагороди посмертно, є Герої Яворівської громади: http://surl.li/ionza.
Захиснику з Старич Сергію Кулику посмертно присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». У День Конституції України, Президент вручив відзнаку сімʼї загиблого старичанина Кулика Сергія Григоровича – дружині Ользі Дмитрівні та донькам Вікторії і Олександрі. Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Кулику Сергію Григоровичу – штаб-сержанту (посмертно), – зазначається в Указі Президента України від 26 березня 2022 року №179/2022 «Про присвоєння звання Герой України». Вічна памʼять і шана українському захиснику!
▫️Івано-Франківська міська лікарня отримала потужну зарядну станцію від Асоціації з IOM Ukraine. Загалом 12 лікарень області будуть забезпечені додатковим джерелом живлення. Це допоможе комфортно перебувати в медичних закладах та безперешкодно надавати медичні послуги для мешканців області та тимчасово переселеним особам.
Разом до перемоги!

Більше новин на: Яворів Інфо