Окупанти п’ять разів обстріляли позиції українських військових

Протягом минулої доби, 30 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню.
Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту Авдіївка, збройні формування Російської Федерації кілька разів відкривали вогонь в бік українських позицій з гранатометів різних систем, а неподалік Старогнатівки – з великокаліберного кулемета.
Ввечері противник активізувався і в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ». Так, з метою виявлення чергових вогневих засобів російсько-окупаційні війська вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї біля Попасної.
На решті ділянок відповідальності наших підрозділів спостерігалася тиша. Серед українських воїнів бойових втрат та поранень немає.
На обстріли противника українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Про факти порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
Від початку поточної доби, 31 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населеного пункту Старогнатівка ворог відкривав вогонь з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 31 грудня

9 699 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 31 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 341 дитина та 439 медпрацівників.

Також за минулу добу⤵️
▪️ госпіталізовано – 2 704 особи;
▪️ летальних випадків – 209;
▪️ одужало – 11 803 особи;
▪️здійснено тестувань за добу – 58 547 (зокрема методом ПЛР – 38 932, методом ІФА – 19 615).

За весь час пандемії в Україні⤵️
?захворіло – 1 055 047 осіб;
? одужало – 709 993 особи;
? летальних випадків – 18 533;
?проведено ПЛР-тестувань – 5 585 615.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 332), Київській (669), Запорізькій (660), Харківській (570) та Одеській (533) областях.

Кількість захворювань в регіонах:
м. Київ – 111 471 випадок;
Вінницька область – 22 500 випадків;
Волинська область – 33 016 випадків;
Дніпропетровська область – 58 561 випадок;
Донецька область – 36 391 випадок;
Житомирська область – 39 202 випадки;
Закарпатська область – 28 200 випадків;
Запорізька область – 54 088 випадків;
Івано-Франківська область – 43 190 випадків;
Київська область – 59 204 випадки;
Кіровоградська область – 8 448 випадків;
Луганська область – 10 508 випадків;
Львівська область – 61 268 випадків;
Миколаївська область – 30 900 випадків;
Одеська область – 71 125 випадків;
Полтавська область – 36 079 випадків;
Рівненська область – 40 990 випадків;
Сумська область – 40 642 випадки;
Тернопільська область – 34 023 випадки;
Харківська область – 69 377 випадків;
Херсонська область – 17 752 випадки;
Хмельницька область – 39 187 випадків;
Черкаська область – 39 011 випадків;
Чернівецька область – 40 017 випадків;
Чернігівська область – 29 897 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Три прості правила протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та гігієна рук – рятують життя.

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині судитимуть чоловіка за вбивство знайомої

Городоцькою місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо 40-річного мешканця смт Івано-Франкове (Яворівський район) за умисне вбивство (ч.1 ст.115 КК України).

Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури

Встановлено, що 24 червня цього року у смт Івано-Франкове в нічний час доби чоловік у нетверезому стані під час конфлікту з 46-річною місцевою мешканкою спричинив їй численні тілесні ушкодження та задушив.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Останній день року

Рік має властивості коли-небудь таки закінчуватися і останній день року, що минає в історію, може стати одним з найцікавіших днів у цьому році. Не секрет, що більшість з нас саме в цей унікальний день знаходяться в якомусь передчутті чогось доленосного і яскравого, підводять підсумки і впритул зайняті підготовкою до події, яка очікує нас на рубежі, між 23:59:59 і перших секунд року Нового.

Що можна побажати всім нам у цей Останній День, колись Нового, але вже так знайомого для нас року? Обов’язково і ліпше – не метушитися! Кожен день сповнений сенсу і багатий на найрізноманітніші події. Зізнайтеся – далеко не завжди ми це зауважуємо. Будьте спокійні, зважені, і звичайно ж радісні! Нехай печалі минулого залишаться в минулому, і життя подарує вам безліч нових приводів не сумувати. Додасть сил, додасть настрою, обов’язково внесе ясність і поставить перед вами нові цікаві цілі.

У цей День для всіх нас приготований принаймні один подарунок – унікальне чудо та явище, рубіж, коли рік приходить на зміну року, коли відбувається щось життєствердне і підбадьорююче для всіх нас, що закликає нас рухатися далі, не зупинятися на досягнутому і прагнути до кращого.

Бажаємо вам бути уважними та будьте обережні, щоб не упустити цей момент. З прийдешнім Вас! Ваших друзів і знайомих! Ваших близьких і родичів! Зі святом!

Більше новин на: Яворів Інфо

У Львові відбудеться молитва за мир та припинення пандемії

1 січня 2021 року під патронатом міжнародного екуменічного руху Фоколяре представники різних релігій зможуть об’єднатися для спільної молитви за мир, припинення пандемії коронавірусу, уздоровлення хворих та Божий захист медичних працівників.

Про це пише РІСУ, передає forpost.

Дата зустрічі вибрана не випадково, адже у цей день людство відзначає Всесвітній день миру, святкування якого започатковано святим Папою Павлом VI у 1967 році.

Ініціатором такої зустрічі і молитви у Львові є священик РКЦ в Україні Григорій Драус. Він запрошує представників різних релігій і конфесій, а також усіх бажаючих на цю міжрелігійну зустріч (будуть християни, євреї і мусульмани), яка розпочнеться о 18:00 год першого січня 2021 року в храмі римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ у Львові, Стрийська 6, Сокільники.

За його словами, зустріч планується провести у форматі, запропонованому ще святим Папою Римським Іваном Павлом ІІ, котрий під час свого понтифікату в 1986 році зібрав релігійних лідерів світу на одному місці, в Асізі, щоб разом, кожен згідно зі своєї релігійної традиції, помолилися про мир.

“Сьогодні, оскільки до цієї проблеми миру і війни додалися ще й епідеміологічна проблема та спричинене нею соціально-економічне напруження, прагнемо у скромних умовах зібрати для молитви носіїв різних релігійних вірувань, відтак об’єднати наші зусилля на шляху до братерства усього людського роду. Адже згідно з навчанням також і Папи Франциска у його останній енцикліці усі люди, як діти одного Бога Отця, створені за Його образом і подобою, мають у гідності особи великий рівень єдності незалежно від своїх поглядів, у тому числі і релігійних переконань. Ми вшановуємо інших, знаємо, що як говорять документи Другого Ватиканського собору, зерна правди є в різних релігіях світу і люди в різний спосіб шукають Бога. Ми християни знаємо, що всю повноту правди відкрили в Ісусі Христі. Але також хочемо зустрітися з іншими й у такий спосіб виявити свою повагу до їхніх поглядів, аби могти будувати світ, у якому всі можемо почуватися як діти одного Бога”, – говорить священик.

Протягом цієї зустрічі у дусі відомої зустрічі в Ассизі, інших міжрелігійних зустрічей, що проводилися пізніше Папою Бенедиктом, Папою Франциском, юдеї, мусульмани, буддисти, індуїсти, традиційні релігії Африки, і християни різних конфесій, кожен зможе піднести до Бога згідно своєї традиції молитви про мир і зцілення.

Програма зустрічі також передбачає короткий огляд католицького вчення про інші релігії, викладене у Декларації Другого Ватиканського собору, Eнцикліці Папи Франциска «Усі – брати», і навчанні Слугині Божої К’яри Любіх – засновниці екуменічого руху Фоколяре, завданням котрого є будування єдності між християнами і всіма людьми світу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Методи профілактики нового штаму коронавірусу

Новий штам коронавірусу має кілька відмінностей від того, що циркулював упродовж останніх місяців. Він поширюється легше та швидше, але його негативний вплив на організм людини є не такий важкий як попередній.

Про це під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, передає forpost.
Методи профілактики проти нового штаму коронавірусу – ті самі: дистанція, маска, чисті руки.

«На Львівщині нема можливості проводити генотипування вірусів. Ми даємо результати лабораторних досліджень де виявлено РНК коронавірусу, або не виявлено. Нам не відомо чи цей вірус уже є на Львівщині, але заходи профілактики залишаються ті самі», – наголосила Наталія Іванченко.

І новим штамом, і уже відомим заразитись можна при тісному контактуванні, тому медики підтримують запровадження локдауну у січні.

«Не важко спрогнозувати, що активність населення в святковий період зросте, тому ті цифри, які ми маємо сьогодні можуть різко мінятись. Окрім того, майже кожен другий тест на ковід позитивний, а отже говорити, що є стабільна позитивна динаміка дуже завчасно. Тенденції нас зараз тішать: кількість пацієнтів у стаціонарах меншає, але динаміка і ризики наводять на думку, що є підстави застосувати обмеження в післясвятковий період, аби розірвати ланцюжок захворювання», – акцентував директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Максимальний інкубаційний період інфекції – 14 днів. Медики остерігаються того, що в цей проміжок людина вже може бути інфікована, але не знати про це.

«Тому важливо все-таки у цей період обмежити контакти, аби не посилити тенденцію до зростання інфікування», – розтлумачила Наталія Іванченко.

Незважаючи на те, що медичну систему готують до збільшення місць для пацієнтів із коронавірусом у лікарнях області, за словами Ореста Чемериса із першого січня розширюватимуть ліжкову мережу у межах існуючих закладів.

Більше новин на: Яворів Інфо

В СІЧНІ ЮЛІЯ ГОРОДНА ВИСТУПИТЬ НА НІМЕЦЬКОМУ ЕТАПІ КУБКА IBU

За підсумками чемпіонат України з біатлону, який днями завершився в Буковелі, тренерський штаб збірної України визначився зі складом, який представлятиме нашу країну на престижних міжнародних стартах у січні-березні наступного року. Потрапила у “міжнародний список” і єдина представниця Львівщини – 19-річна Юлія Городна.

Про це інформує Відділення НОК України у Львівській області.

Нагадаємо, на недавньому чемпіонаті України вихованка Львівського обласного центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту м.Новояворівська посіла четверте місце у гонці переслідування, а також стала восьмою у спринті і мас-старті.
Для Юлії Городної нинішній сезон є дебютним у дорослому біатлоні. Свою дорослу міжнародну кар’єру вона розпочне в німецькому Арбері, де 11 січня стартує перший в сезоні етап Кубка IBU. У зв’язку з тим, що в цьому сезоні скасовані всі юніорські старти, саме через участь у Кубку IBU, біатлоністка з Львівщини готуватиметься до юніорського чемпіонату світу, який пройде з 24 лютого до 7 березня в Австрії.

Більше новин на: Яворів Інфо

Рятувальники нагадують правила використання піротехнічних виробів!

У грудні крамниці наповнюються новорічною атрибутикою, зокрема піротехнічними виробами. Яскраві обгортки та передсвятковий настрій спонукають громадян купувати численні петарди, салюти та феєрверки. Проте трапляється так, що замість очікуваних веселощів, людина може отримати травми. Тож, з метою попередження виникнення трагічних випадків під час застосування піротехнічних виробів, Рятувальники Яворівщини нагадують елементарні правила безпечного їх використання:
• купувати піротехнічні вироби необхідно тільки в спеціалізованих торгових місцях і вимагати у реалізаторів сертифікат якості; у жодному разі не купуйте петарди й феєрверки у місцях стихійного продажу;
• перед використанням піротехнічних виробів уважно ознайомтеся з інструкцією і суворо дотримуйтесь вказівок;
• забороняється використовувати вироби, які мають дефекти: зіпсовані, з тріщинами та іншими пошкодженнями корпусу або гніту;
• забороняється запускати петарди, феєрверки, ракети з балконів чи у закритих приміщеннях. Запускати феєрверки слід на відстані не менше 100 метрів від будинків та інших об’єктів;
• при використанні піротехнічних виробів не можна перебувати в нетверезому стані і курити;
• забороняється зберігання піротехнічних виробів біля обігрівачів і опалювальних приладів: батарей, електричних і газових печей;
• не рекомендується носити піротехніку в кишенях та приводити її в дію (підпалювати), тримаючи в руках.
• запалюючи феєрверк, не нахиляйтеся над ним, а постарайтеся відразу ж відійти на безпечну відстань – 30-50 метрів. До будь-якого піротехнічного виробу підходьте мінімум через дві хвилини після закінчення його роботи. А до багатозарядних краще не наближатися ще довше. Якщо салют не спрацював, не підходьте до нього близько 10-ти хвилин, оскільки існує велика вірогідність запізнілого вибуху;
• пильно стежте за дітьми та не дозволяйте їм гратися з піротехнікою;
• піротехніку, яка спрацювала, гасіть, дотримуючись усіх можливих застережних заходів. Загальноприйнятий спосіб утилізації піротехніки такий: залийте її водою на дві години і лише після цього викиньте разом зі звичайним сміттям.
Шановні громадяни!
Будьте обережні при використанні піротехнічних виробів. Пам’ятайте, що тільки при дотриманні цих правил Ви зможете подарувати безпечне свято собі та своїй родин.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Нагачеві горіла будівля

29 грудня о 07:56 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в с. Нагачів Яворівського району в цегляній господарській будівлі, розміром 10×6 м.

До місця події було негайно направлено вогнеборців 23-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Яворів. Надзвичайники не гаючи часу приступили до ліквідації займання.

О 08:21 пожежу локалізовано та о 08:47 повністю ліквідовано.

Вогнем знищено 1 т сіна та речі домашнього вжитку на площі 15 м кв.

Завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців врятовано 4 будівлі.

До ліквідації займання залучалась 1 одиниця спецтехніки та 5 чоловік особового складу.

Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Причини виникнення займання встановлюють правоохоронні органи.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 30 грудня

7 986 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 30 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 272 дитини та 453 медпрацівники.

Також за минулу добу⤵️

▪️госпіталізовано – 2 925 осіб;
▪️летальних випадків – 243;
▪️одужало – 16 355 осіб;
▪️здійснено тестувань за добу – 52 746 (зокрема методом ПЛР – 35 504, методом ІФА – 17 242).

За весь час пандемії в Україні⤵️

?захворіло – 1 045 348 осіб;
?одужало – 698 190 осіб;
?летальних випадків – 18 324;
?проведено ПЛР-тестувань – 5 546 683.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1 131), Запорізькій (739), Одеській (729), Київській (623), Дніпропетровській (462) та Харківській (412) областях.

Кількість захворювань в регіонах:

м. Київ – 110 139 випадків;
Вінницька область – 22 242 випадки;
Волинська область – 32 735 випадків;
Дніпропетровська область – 58 094 випадки;
Донецька область – 35 905 випадків;
Житомирська область – 38 720 випадків;
Закарпатська область – 28 065 випадків;
Запорізька область – 53 428 випадків;
Івано-Франківська область – 43 072 випадки;
Київська область – 58 535 випадків;
Кіровоградська область – 8 345 випадків;
Луганська область – 10 218 випадків;
Львівська область – 60 923 випадки;
Миколаївська область – 30 500 випадків;
Одеська область – 70 592 випадки;
Полтавська область – 35 788 випадків;
Рівненська область – 40 672 випадки;
Сумська область – 40 305 випадків;
Тернопільська область – 33 789 випадків;
Харківська область – 68 807 випадків;
Херсонська область – 17 497 випадків;
Хмельницька область – 38 833 випадки;
Черкаська область – 38 696 випадків;
Чернівецька область – 39 815 випадків;
Чернігівська область – 29 633 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

?Три прості правила протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та гігієна рук – рятують життя.

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо