Смартфон Archos – купуй та отримай павербанк у подарунок

Знаєш чим виділяються французькі смартфони Archos? Французи дуууже прискіпливі!
? Камера з ідеальним фокусуванням? Встановили!
? Сканер відбитка пальця останнього покоління? Бездоганно працює!
? І дизайн у Archos Sense 55DC по-французьки розкішний!
? павербанк у подарунок + вигідна #розстрочка 15 платежів!
? Переконайся в магазині Комп’ютерний Всесвіт м. Яворів, вул. Маковея 64, ТЦ АТБ 2-й поверх.

У Новояворівську жінка поранила ножем чоловіка

Вчора, у неділю, 29 квітня 2018 року, у місті Новояворівськ під час сімейної сварки жінка ножем поранила свого чоловіка. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції Львівщини.
Повідомлення про цей випадок надійшло до Яворівського відділу поліції від медиків о 02:47 год. Повідомили зокрема, що до лікарні Новояворівська доставлений 31-річний чоловік з проникаючим ножовим пораненням грудної клітки.
Як з’ясували правоохоронці, напередодні близько 23:00 год. між травмованим чоловіком та його 31-річною співмешканкою виник побутовий конфлікт. Під час сварки жінка вдарила потерпілого кухонним ножем у плече.
За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

День прикордонника в Україні

27 квітня на Софійській площі столиці під час урочистостей з нагоди 100-річчя із Дня створення Корпусу кордонної охорони УНР (ККО) Президент України оголосив про перенесення святкування Дня прикордонника. Про це повідомила прес-служба ДПСУ.
«Як Головнокомандувач Збройних Сил України, я прийняв рішення про зміну дати відзначення професійного свята прикордонників та підписав Указ Про встановлення Дня Прикордонника – 30 квітня – на честь сторіччя нашої прикордонної служби. Цей День має стати співзвучним з реальними історичними подіями саме України», – наголосив Петро Порошенко.
Варто відмітити, що у сучасних умовах, коли, безсумнівно, твориться новітня історія та формуються бойові традиції українського прикордонного відомства, сьогоднішня Держприкордонслужба є повноправною спадкоємицею тих традицій, які були закладені прикордонниками Української народної республіки ще в далекому 1918 році. І ці факти навмисно замовчувалися радянськими ідеологами.
Непроста історія становлення незалежності України почалася ще сто років тому. Саме тоді українські воїни встановили свої символи на кордоні держави. Одним з визначних пунктів формування уявлень про встановлення кордонів УНР стали операції українських військ у квітні 1918 року під час Першої українсько-більшовицької війни.
Про нову дату святкування Дня прикордонника та її історичне підґрунтя розповідається в програмі «Кордон держави».

Зростання випадків захворювання людей на хворобу Лайма

У першому кварталі 2018 року зареєстровано 16 випадків захворювань людей на хворобу Лайма (показник на 100 тисяч населення – 0,63), що на 9 випадків більше, ніж за аналогічний період 2017 року (7 випадків). Захворювання зареєстровані серед дорослого населення. Про це повідомили в ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Серед хворих 11 – жителі м. Львова, 3 – Золочівського району, 1 – м. Дрогобич, 1 – Яворівського району. У всіх хворих в анамнезі є укуси кліщів, що відбувались на території області (м. Львів – 4, Золочівський – 2, Яворівський – 2, Пустомитівський – 2, Миколаївському, Жовківському, Бродівському, Перемишлянському районах – по 1) та у Республіці Польща (1), Італії (1). Ураження кліщами відбулося в осінній період 2017 року, знімали кліщів самостійно 11 осіб, 5 осіб не пам`ятають факту присмоктування кліщів.
Як зазначають медики, у всіх хворих, за винятком 2-х випадків, діагностовано кліщову мігруючу еритему різних розмірів. У 13 хворих – діагноз підтверджений лабораторно.

Авто влетіло під потяг

Учора, 29 квітня 2018 року, о 14.10 год. на Львівщині у районі залізничного перегону «ШклоЯворів», (27 кілометр, допоміжна лінія подачі вагонів на залізничну станцію Яворів) сталась ДТП.
Про це інформують у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.
На регульованому залізничному переїзді відбулося зіткнення вантажного потягу № 8854 (5 вагонів) та легкового автомобіля «Форд Фокус».
Так, легковик під керуванням громадянина, 1960 року народження, виїхав на залізничний переїзд при ввімкнутому забороненому сигналі світлофора та звуковій сигналізації.
Внаслідок ДТП загиблих та постраждалих немає.
Причини події з’ясовують.

Владика Михаїл Бубній у Новояворівську

Учора, в неділю, 29 квітня 2018 року, на парафії свв. Апп. Петра і Павла міста Новояворівськ, відбулись дияконські свячення, які уділив Преосвященний Владика Михаїл (Бубній) Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський.
Владику привітали діти спільноти Святого Герарда.

Міжнародний день джазу

Зараз неможливо уявити будь-який джазовий колектив без саксофона. Однак, спочатку цей інструмент був тільки у військових оркестрах. Лише після Громадянської війни в Америці, саксофони знайшли ще одне застосування і, як виявилося, дуже вдале.
Одне з легендарних музичних напрямів, витоки якого йдуть глибоко в афроамериканську народну музику і блюз, що з’явилося десь в 1910-і роки, імовірно в Новому Орлеані (штат Луїзіана, США), досягло свого феєричного розквіту вже через пару десятиліть. Це був не просто синтез європейської та африканської культури, що отримав згодом повсюдне поширення, джаз з’явився як новітнім фундаментом для розвитку різних музичних напрямків на його базі, так і був цілком очікуваний, абсолютно самостійний і самодостатній стиль музичного мистецтва.
Наприкінці осені 2011 року, на 36-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, рішенням міжнародного співтовариства 30-е квітня було оголошено «Міжнародним днем джазу». Враховуючи високий ступінь культури і динамічного різноманіття музичного мистецтва, спільну спадщину і унікальний колорит, метою відзначення Дня джазу стало бажання розширення рівня інформованості всієї міжнародної спільноти про виражену педагогічну роль джазу як однієї з сил, що сприяє зміцненню миру і взаєморозумінню, єдності і культурного діалогу між людьми, суспільними групами і соціальними об’єднаннями.

В Україні нові правила надання субсидій

Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість. Про це повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.
Зокрема, відтепер субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років, крім мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення.
Окрім того доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, необхідно буде вказувати у деклараціях про доходи – у новій графі «інші доходи».
«З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку – 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі», – зазначено у повідомленні.
Особам працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працють без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень. Тим, хто є дійсно безробітним, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.
Також з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання і становитиме 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення – 30 кВт.год на 1 кв.м площі.
«При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш ніж на 30%», – йдеться у повідомленні КМУ.
Внутрішньо-переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з вказанням складу домогосподарства.
«Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження – підставою для призначення субсидії», – пояснили у департаменті.
Процедуру отримання субсидій для жителів об’єднаних територіальних громад спрощено: відтепер ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передачі їх органам соцзахисту населення, механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад.
Зазначається, що уряд проведе преміювання домогосподарств за економію ресурсів за підсумками опалювального сезону, що завершився.
«Під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це майже 700 гривень. Субсидіантам необхідно до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соцзахисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність», – заявили у КМУ.
Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення. Обрати спосіб отримання коштів необхідно самостійно.

Концерт-звіт театру танцю “Яворики”

Учора, в неділю, 29 ківітня 2018 року, у місті Новояворівськ відбувся концерт-звіт театру танцю “Яворики” – “Творчі Хрестини”, який 9 місяців тому створила Наталія Слобода (Глова).
Колектив “Яворики” налічує понад 60 осіб.
Танцююча молодь продемонструвала у розмаїтті танців високу майстерність.
31487672_1924582297555021_7059471469071302656_n