Мешканцям Львівщини приходитимуть SMS про зниклих дітей

На Львівщині сьогодні, 31 липня 2018 року, стартував спільний соціальний проект «Пошук дітей», започаткований Нацполіцією та телеком-оператором «Київстар».

Розсилка є безкоштовною і допомагатиме правоохоронцям використовувати можливості мобільної мережі для оперативного сповіщення в разі зникнення дітей. Проект «Пошук дітей» має допомогти швидше знаходити зниклих, адже до пошуку можуть долучатися значно більше небайдужих людей.

Власне SMS будуть містити інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку ГУ НП у Львівській області з більш детальною інформацією та фото, а також контакти, за якими можуть звертатися потенційні свідки. Повідомлення отримають абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення дитини в радіусі від 1 до 3 км. Абоненти, які не хочуть отримувати такі SMS, можуть самостійно відключитися від розсилки.

Водночас правоохоронці наголошують, що нема значення скільки часу пройшло з моменту зникнення дитини, поліція відразу ж кинеться на пошуки.

«Зараз нема такого поняття як три доби, 3-5 годин, тощо. Як тільки-но надходить скарга про зникнення дитини, вона відразу реєструється і проводиться реагування», – наголосив начальник УОАЗОР поліції Львівщини полковник поліції Сергій Гривняк

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині затримали крадія піску

На Яворівщині правоохоронці викрили зловмисника, який видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника і продавав його як будматеріал. У чоловіка вилучили екскаватор та вантажівку.

58-річний житель Яворівського району без відповідних дозвільних документів видобував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника. Його незаконну діяльність викрили безпосередньо на місці. У нього вилучили екскаватор та вантажний автомобіль, яким він перевозив пісок і продавав як будівельний матеріал фізичним та юридичним особам.

Працівники управління захисту економіки Львівщини спільно з працівниками Яворівського відділу поліції за процесуального керівництва Городоцької прокуратури повідомили чоловіку про підозру за ч. 1 ст. 252 ККУ (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду). Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі до трьох років.

Слідство встановлює обсяги видобутого піску та збитки, завдані державі.

Довідка
Чолгинський орнітологічний заказник площею 820 га розташований в Яворівському районі є місцем зупинки під час сезонних міграцій водоплавних птахів, у тому числі занесених до Червоної книги України. До нього входять лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс.

Більше новин на: Яворів Інфо

Канада запровадила біометрику для українців

Від сьогодні, 31 липня 2018 року, Канада почала збирати біометричні дані у всіх прохачів віз із українським громадянством. Про це повідомляє міністерство імміграції Канади.

Біометричні дані (відбитки пальців та електронна фотографія) відтепер вимагатимуться у прохачів туристичних віз, дозволів на роботу, навчання і постійне проживання в Канаді.

При цьому біометрика збиратиметься у кожного прохача лише раз на 10 років, незалежно від тривалості виданої візи.

Ці зміни тягнуть за собою здорожчання на третину канадських віз, оскільки до консульського збору тепер додається ще й плата за збір біометричних даних. Туристична віза до Канади, яка раніше із урахуванням усіх комісій обходиться заявнику у близько 140 канадських доларів, тепер коштуватиме близько 190 дол.

У міністерстві наголосили, що нові вимоги поступово будуть поширені на громадян усіх держав, які не мають безвізового режиму подорожей із Канадою. Очікується, що до кінця 2018 року нові правила почнуть діяти по всьому світу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Результати жеребкування 1/8 фіналу Кубку Львівщини з футболу

У Федерації футболу Львівської області відбулось жеребкування 1/8 фіналу Кубку Львівщини. Про це повідомляє Федерація футболу Львівської області.

Результати жеребкування:

Більше новин на: Яворів Інфо

Ультразвукова чистка обличчя

УЛЬТРАЗВУКОВА ЧИСТКА ОБЛИЧЧЯ!!!
Потрібні моделі на відпрацювання швидкості і техніки.
Ціна акційна 150грн.
096 641 9240
Для того, щоб зберегти свою красу мільйони жінок щодня використовують численні косметичні засоби і відвідують салони. Однією з найпопулярніших і дієвих процедур для чищення обличчя є ультразвукова чистка.
Ультразвукова насадка ARTISTRY DERMASONIC:
Виділяє ультразвукові вібрації, які при контакті з водою утворюють струмінь бульбашок, заповнених парою відповідної рідини. Ці бульбашки проникають глибоко у пори шкіри, очищаючи пори від часточок бруду, відмерлих клітин, шкірного жиру та залишків макіяжу.
Показання:
-забиті пори, вони ж чорні не глибокі крапки на обличчі;
-надлишки сала і жиру присутнього в порах;
-великі пори шкіри;
-сухість;
-наслідки висипань і вугрів;
-тьмяний і неоднорідний колір обличчя;
-низький шкірний тонус;
-втрата пружності та пластичності шкіри.

У серпні відкривають сезон полювання на качок

З 11 серпня 2018 року мисливці зможуть полювати на пернатих до завершення року. Про це інформують у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства (ЛОУЛМГ).

Станом на сьогодні мисливці області мають змогу полювати на самців козулі до січня наступного року. З першого серпня розпочнеться індивідуальне полювання на самців оленів та кабанів і мисливці зможуть полювати на них до лютого наступного року.

З 18 години 11 серпня розпочнеться наймасовіше полювання на птахів мисливських видів або, як кажуть в народі, відкриття сезону полювання на качок. Мисливці зможуть полювати на пернатих до завершення року.

Як йдеться у повідомленні, щоб законно вийти на полювання мисливець має мати з собою:
– посвідчення мисливця;
– щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
– дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, тощо);
– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю.

Якщо мисливець полюватиме з собакою мисливської породи, він зобов’язаний мати паспорт на цю собаку.

Більше новин на: Яворів Інфо

Тиждень підтримки грудного вигодовування

1 – 7 серпня 2018 року у межах Всесвітного тижня грудного вигодовування у Львівській області триватиме Тиждень підтримки грудного вигодовування «Підтримаємо грудне вигодовування разом». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

1 серпня у Львівському державному обласному перинатальному центрі, вул Дж. Вашингтона, 6, відбудеться науково-практичний семінар «Грудне вигодовування. Проблеми з молочною залозою: причини, профілактика, лікування» – для лікарів акушер-гінекологів пологових стаціонарів та жіночих консультацій. Початок о 12.00 год.

2 серпня відбудеться лекція на тему «Як забезпечити успішне грудне вигодовування» для майбутніх матерів та Акція «День відкритих дверей у Львівському державному обласному перинатальному центрі». Початок о 12.00 год.

3 серпня у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, вул. Дністерська, 27, відбудеться обласний науково-практичний семінар «Практичні аспекти організації грудного вигодовування» – для акушерок та дитячих медсестер.

Більше новин на: Яворів Інфо

Яворівщина отримала новий шкільний спецавтобус

Відділ освіти Яворівського району отримав спеціальний шкільний автобус, який дозволить покращити пересування дітей із обмеженими можливостями. Про це повідомляє Яворівська районна державна адміністрація.

«Загальна пасажиромісткість одного автобуса – 23 місця, у тому числі 2 місця для перевезення дітей з обмеженою здатністю пересування. Для цього він обладнаний спеціальним майданчиком для кріплення двох інвалідних колясок і двома спеціальними кріслами з відкидними підніжками. Посадка та висадка інвалідних візків здійснюватиметься за допомогою підйомника», – розповів водій автобуса.

Автобус«Школярик» придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини за кошти обласного та районного бюджету.

Більше новин на: Яворів Інфо

Тренінг “Свідоме громадянство” у Новояворівську

ГО “Гостинець” запрошує взяти участь у тренінгу “Свідоме громадянство”.
31.07-01.08 2018 року у приміщенні Новояворівського міського краєзнавчого музею відбудеться тренінг “Свідоме громадянство”.
Графік зустрічі:
31.07.2018 – з 15:00 по 17:00.
01.08.2018 – з 15:00 по 17:00.
Більше новин на: Яворів Інфо

У Страдчі згорів автомобіль

Учора, 29 липня 2018 року, об 11:50 год. до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу у с. Страдч на вул. Підлісна. Про це повідомляє Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.
Пожежа виникла в автомобілі «Renault Nevada». До місця виклику негайно виїхали рятувальники 60-го державного пожежно-рятувального поста смт. ІваноФранкове.
О 12:15 год. пожежу повністю ліквідували.
Внаслідок пожежі вогнем знищено автомобіль.
До ліквідації пожежі залучили 3 чоловіка особового складу та 1 одиниця спецтехніки.
Обставини події встановлюються.
Більше новин на: Яворів Інфо