Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 31.12

Вже 47,3% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. 44,1% дорослого населення України отримали дві дози вакцини проти коронавірусної хвороби! Згідно з рекомендаціями ВООЗ показник щеплених людей у світі до кінця року має становити 40%.

За добу 30 грудня в Україні:
◾ зафіксовано 7 029 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 404, медпрацівників – 185);
◾ 101 705 людей вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 27 065 людей, другу дозу – 72 834 людини, додаткову дозу отримали 578 людей, бустерну дозу – 1228 людей.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 1 578 осіб;
◾ летальних випадків – 209;
◾ одужало – 8 609 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 3 667 649 осіб;
◾ одужало – 3 468 858 осіб;
◾ летальних випадків – 95 899;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 16 786 785.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 698 234 людини, з них отримали першу дозу – 14 698 232 людини, отримали дві дози – 13 698 387 людей, отримали додаткову дозу – 3 880 людей, бустерну дозу – 4 900 людей. Загалом проведено 28 405 399 щеплень.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https: //moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 30 грудня 2021 року
Слава Україні!
Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

Останній день 2021 року

Рік має властивості коли-небудь таки закінчуватися і останній день року, що минає в історію, може стати одним з найцікавіших днів у цьому році. Не секрет, що більшість з нас саме в цей унікальний день знаходяться в якомусь передчутті чогось доленосного і яскравого, підводять підсумки і впритул зайняті підготовкою до події, яка очікує нас на рубежі, між 23:59:59 і перших секунд року Нового.

Що можна побажати всім нам у цей Останній День, колись Нового, але вже так знайомого для нас року? Обов’язково і ліпше – не метушитися! Кожен день сповнений сенсу і багатий на найрізноманітніші події. Зізнайтеся – далеко не завжди ми це зауважуємо. Будьте спокійні, зважені, і звичайно ж радісні! Нехай печалі минулого залишаться в минулому, і життя подарує вам безліч нових приводів не сумувати. Додасть сил, додасть настрою, обов’язково внесе ясність і поставить перед вами нові цікаві цілі.

У цей День для всіх нас приготований принаймні один подарунок – унікальне чудо та явище, рубіж, коли рік приходить на зміну року, коли відбувається щось життєствердне і підбадьорююче для всіх нас, що закликає нас рухатися далі, не зупинятися на досягнутому і прагнути до кращого.

Бажаємо вам бути уважними та будьте обережні, щоб не упустити цей момент. З прийдешнім Вас! Ваших друзів і знайомих! Ваших близьких і родичів! Зі святом!

Більше новин на: Яворів Інфо

Уряд схвалив Державну стратегію управління лісами України до 2035 року

Уряд схвалив Державну стратегію управління лісами України до 2035 року. Документ розроблений на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», введеного в дію Указом Президента України від 23.03.2021 № 111.

«Сьогодні загальна площа лісового фонду України становить 10,4 млн га, що складає 15,9% від всієї території країни. Україна займає 9 місце в Європі за площею лісів та 6 місце за запасом деревини. Однак це не граничний потенціал нашої країни. Нам потрібно працювати над збільшенням показника лісистості, і разом з тим, дати змогу галузі ефективно розвиватися”, – прокоментував в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Серед наявних проблем діючої системи управління лісами: незбалансованість функцій, відсутність належного фінансування, наявність корупції та незаконних рубок, низький рівень довіри суспільства до лісівників, відсутність належної рекреаційної інфраструктури, та як наслідок, не надто високий рівень відвідування лісів українцями.

У Державній стратегії управління лісами до 2035 року закріплено ключові цілі для вирішення цих проблем. Зокрема, передбачено:

запровадження ефективного управління лісами шляхом реформування діючої системи;
забезпечення стійкості лісів до зміни клімату;
проведення цифровізації галузі;
розвиток рекреації;
розвиток наукового потенціалу та створення належної системи підготовки фахівців.
«Стратегія є реальним дороговказом для України як ефективно реформувати лісову галузь – з чіткими цілями та завданнями. Лише виконавши їх, ми зможемо забезпечити сталий розвиток лісового господарства, виконання лісами їх екологічної функції та збільшити частку лісового сектору у внутрішньому валовому продукті України», – відзначив Руслан Стрілець.

Серед очікуваних результатів виконання Стратегії:

збільшення загального запасу лісів України не менше ніж до 2,5 млрд куб. метрів;
підвищення рівня абсорбції парникових газів лісами України до 75,6 млн тонн СО2;
оновлення деталізованих положень для не менше ніж 500 заказників;
будівництво та ремонт 7,5 тис. кілометрів лісових доріг;
оновлення парку протипожежної техніки на 100%.
Також реалізація Стратегії дозволить збільшити кількість туристів до 10 млн осіб, які щороку користуватимуться лісовою рекреаційною інфраструктурою.

Крім того, буде запроваджено відкриту електронну інформаційну систему у сфері управління лісами.

Передбачено створення сучасної матеріально-технічної бази науково-дослідних установ та системи підготовки кадрів для лісової галузі.

Більше новин на: Яворів Інфо

У ЛЬВОВІ ВИЯВИЛИ ПЕРШИЙ ВИПАДОК НОВОГО ШТАМУ «ОМІКРОН»

В Україні виявили п’ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму «Омікрон», загалом зафіксували вже шість випадків цього штаму. Серед них перший випадок і в місті Львові. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Загалом новий штам виявили у двох мешканців Києва та двох мешканців Київської області. Також по одному випадку підтвердили у зразках із Дніпра та Львова. Троє людей із підтвердженими випадками повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

Перший випадок підтвердили ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського.

Нагадаємо, що перший інфікований новим штамом коронавірусу «Омікрон» в Україні вже отримав негативний результат ПЛР-тесту. Про зараження новим варіантом у країні стало відомо 18 грудня. Ігор Кузін додає, що ефективними профілактичними заходами від будь-яких штамів коронавірусу, зокрема «Омікрону», залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Більше новин на: Яворів Інфо

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІД ЧАС ЗИМОВИХ КАНІКУЛ

Шановні батьки!
Будьте самі прикладом для дітей в будь-яких ситуаціях, особливо тих, які пов’язані зі збереженням здоров’я та життя Вашої дитини!

Незабаром зимові канікули — пора відпочинку, свят та розваг. Але для того, щоб канікули були веселими й корисними, необхідно пам’ятати про безпечну поведінку!

Правила поведінки на водоймах, вкритих кригою:
– Не можна з’їжджати на лижах із крутого берега на кригу: у разі різкого навантаження він може провалитися.
– Категорично забороняється дітям грати на тонкій кризі.
– Небезпечно бути біля берегів, де найчастіше виникають промоїни, тріщини й розриви льоду.
– На льоду краще мати при собі знаряддя безпеки (лижі, мотузку, палицю).
– Обходь місця, вкриті товстим шаром снігу: під снігом лід завжди тонший; тонкий лід і там, де розливаються джерела, де швидка течія або струмок впадає в річку.
– Переходь річку тільки у встановлених місцях, товщина льоду має бути не менше за 15-20 см.
– Катайся на ковзанах лише в перевірених та обладнаних для цього місцях.
– Якщо лід почав тріщати та з’явилися характерні тріщини, негайно повертайся на берег. Не біжи, відходь повільно, не відриваючи ніг від льоду.

Обережно: бурульки!
Нестійкі погодні умови — відлига вдень і заморозки вночі — сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків із похилим дахом) та великих деревах.
Будь особливо уважним, проходячи біля будинків або високих дерев. Спершу впевнись у відсутності загрози падіння льодових наростів.
Якщо це можливо, тримайся на відстані від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху.
У жодному разі не заходь за спеціальні огорожі поблизу будинків або дерев.

Правила поведінки під час ожеледиці:
Ходи не поспішаючи, ноги злегка розслаб у колінах, ступай на всю підошву. Руки мають бути вільні. Пам’ятай, що поспіх збільшує небезпеку під час ожеледиці, тому виходь із будинку заздалегідь.
У разі порушення рівноваги швидко присядь — це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.
Падай із мінімальною шкодою для свого здоров’я. Відразу присядь, щоб знизити висоту. У момент падіння зберись, напруж м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково перекотися — удар, спрямований на тебе, зменшиться.
Не тримай руки в кишенях: це збільшує можливість не тільки падіння, а й важких травм, особливо переломів.
Обходь люки: як правило, вони покриті льодом. Крім того, люки можуть бути погано закріплені, що збільшує ризик травмування.
Ідучи тротуаром, не проходь близько до проїжджої частини дороги. Це небезпечно, адже є ризик підковзнутися і впасти під колеса автомобіля, що проїжджає.
Не перебігай проїжджу частину дороги під час снігопаду та ожеледиці. Пам’ятай, що через ожеледицю значно збільшаться відстань гальмівного шляху.
Якщо ти впадеш і через деякий час відчуєш біль у голові й суглобах, нудоту — терміново звернися до лікаря.

Правила пожежної безпеки під час святкування Нового року:
Ялинка має стояти на стійкій основі.
При виявленні несправності святкової ілюмінації (блимання лампочок, іскріння) слід одразу її вимкнути.
Не можна прикрашати ялинку целулоїдними іграшками.
Дітям забороняється купувати та використовувати піротехнічні засоби: феєрверки, петарди, ракети!
Пам’ятай! Щороку збільшується кількість людей, які отримали травми через недотримання правил користування піротехнікою.

Правила протипожежної безпеки:
Не грайся із сірниками та запальничками.
Не запалюй свічки та бенгальські вогні без нагляду.
Не залишай іграшки, книжки, одяг біля увімкнених обігрівачів.
Не суши речі над газовою плитою.
Не пали багать у сараях, підвалах, на горищах.
Не вмикай багато електроприладів одночасно: електромережа може згоріти.
Обов’язково вимикай електроприлади, коли виходиш із дому. Не тягни за дріт руками, обережно вийми штепсель із розетки.
На дачі або в селі не відкривай грубку: від маленької вуглинки, що випаде з неї, може статися пожежа.

Здоров’я всім! Щасливого відпочинку!

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 30.12

За добу 29 грудня в Україні:
◾ зафіксовано 5 930 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 373, медпрацівників – 137);
◾ 117 042 людини вакциновано проти COVID-19. Першу дозу отримали 31 671 людина, другу дозу – 83 287 людей, додаткову дозу отримали 692 людини, бустерну дозу – 1392 людини.

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 1 747 осіб;
◾ летальних випадків – 278;
◾ одужало – 10 369 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 3 660 620 осіб;
◾ одужало – 3 460 249 осіб;
◾ летальних випадків – 95 690;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 16 757 339.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 671 169 людей, з них отримали першу дозу – 14 671 167 людей, отримали дві дози – 13 625 553 людини, отримали додаткову дозу – 3 302 людини, бустерну дозу – 3 672 людини. Загалом проведено 28 303 694 щеплення.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5.

Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел:
◾ вебсайту МОЗ https: //moz.gov.ua/,
◾ вебсайту https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 3 обстріли з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 29 грудня 2021 року
Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.
Поблизу НОВОЛУГАНСЬКОГО збройні формування Російської Федерації вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.
У бік ТРЬОХІЗБЕНКИ окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Неподалік НОВОСЕЛІВКИ противник відкривав вогонь з автоматичних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.
Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.
Разом до перемоги!
Слава Україні!

Більше новин на: Яворів Інфо

Львівщина отримає майже 65 млн грн освітньої субвенції – розпорядження Кабміну

Школам Львівщини з державного бюджету виділили 64,6 мільйони гривень освітньої субвенції. Ці кошти скерують на придбання шкільних автобусів та покращення санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти. Відповідне розпорядження на сайті Кабінету Міністрів опублікували 15 грудня 2021 року.

«Під час децентралізації, реформи освіти та створення опорних шкіл наші громади дуже потребують підтримки для закупівлі нового транспорту, адже дітей потрібно безпечно і вчасно доправити до школи. Тому 55,6 млн грн на придбання автобусів, за умови співфінансування від самих громад, є доброю підмогою. Зі свого боку зробимо все можливе, аби допомогти школам якнайшвидше отримати нові автобуси», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

“Ще 8 млн грн, відповідно до цього ж розпорядження, надійдуть нашій обоаств для створення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях закладів загальної середньої освіти. Йдеться про облаштування санвузлів у приміщеннях шкіл або ремонти там, де їхній стан є критично незадовільним”, – додав голова Львівської ОДА.

Нагадаємо, цього року за кошти освітньої субвенції з державного бюджету на засадах співфінансування з місцевих бюджетів для шкіл області закупили 23 автобуси “Школярик” на загальну суму 43,2 млн грн.

Розпорядження КМУ від 15.12.2021 № 1662 «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2021 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету і надання кредитів з державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік» http://surl.li/baqab

Більше новин на: Яворів Інфо

ІГОР ШИРІНСЬКИЙ… ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Підполковник Ігор Анатолійович Ширінський трагічно загинув на Яворівському полігоні.

Ширінський Ігор Анатолійович, народився 30 грудня 1967 року в смт Тарутіно Одеської області. Після закінчення середньої школи № 39 м. Кишинева в 1985 р. поступив в Одеське ВАКУ ім..Фрунзе, яке закінчив у 1989 р. З 1989 -1991 р. проходив службу в Західній групі військ в Німеччині.

З 1991 р. проходив службу у 24 механізованій дивізії ЗахОК на посадах: командир взводу, командира батареї арт. Розвідки, начальника розвідки полку, командир дивізіону, начальника артилерії механізованого полку. З того часу проживав у м. Яворові. Тут одружився.

З листопада 2005 року звільнений на пенсію у званні підполковника. 28 січня 2015 року призваний по мобілізації на військову службу в/ч ПП В4264 та призначений на посаду викладача циклової комісії підготовки фахівців самохідної артилерії великої потужності відділення підготовки фахівців ракетних військ і артилерії.

5 серпня 2015 близько на території навчально-тренувального комплексу Яворівського полігону після завершення навчальних занять зі спеціальної підготовки тактичного виконання стрільб при спалюванні залишків пороху від зарядів на офіцера і ще двох солдатів загорілася форма. Всі троє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Сильні опіки були у досвідченого офіцера-інструктора, які має понад 20 років військового стажу – це підполковник Ігор Ширінський, в якого було обпеченим понад 70% тіла.

Потерпілого терміново доставили в Київський військовий шпиталь, де вночі 10 серпня мобілізований офіцер з міста Яворова, підполковник Ігор Анатолійович Ширінський, 1967 року народження, – помер.

Більше новин на: Яворів Інфо