Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 31.07

За добу 30 липня 2021 року в Україні зафіксовано 916 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 61, медпрацівників – 43).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 486 осіб;
◾ летальних випадків – 15;
◾ одужало – 510 осіб;

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 20 659 осіб,
◾ методом ІФА – 7 895 осіб,
◾ експрес-тестами – 13 992 особи.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло –2 252 785 осіб;
◾ одужало – 2 186 863 особи;
◾ летальних випадків – 52 945;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 11 381 585.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (176), Одеській (85), Донецькій (73), Харківській (70) та Дніпропетровській (56) областях.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

Увага! На Яворівському полігоні цілодобово проводитимуть стрільби

1-31 серпня 2021 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) цілодобово розпочнуться стрільби.

Територія Центру є небезпечною для цивільного населення. Після проведення стрільб на території навчальних об’єктів є випадки не розривання боєприпасів, які виходять з каналу ствола, тому категорично забороняється торкатись до знайдених снарядів, мін, авіабомб, підривників, трубок, зарядів, засобів імітації та інших невідомих предметів. Неодноразово були випадки підриву цивільного населення на боєприпасах, які не вибухнули, навіть з летальними наслідками та випадки заходу людей в район проведення бойових стрільб.

Командування Міжнародного центру миротворчості та безпеки звертається до мешканців Яворівського району про заборону проходу та проїзду на територію Центру, а також торкати боєприпаси, що не вибухнули, збирати металобрухт, ловити рибу, полювати та самовільно косити траву на території полігону. Здійснювати відео та фотозйомку об’єктів центру.

Більше новин на: Яворів Інфо

Христині з Яворівщини потрібна наша допомога!!!

Боротьба з раком може розтягнутись на роки… Ці роки виснажують родини і морально і матеріально. І коли сім’я мала б думати лише про одужання, вона думає де взяти гроші на лікування …

Ми вже допомагали збирати кошти на лікування для Христини та закрити збір допоміг Ігор Ірза. Але, останнє обстеження в Туреччині, показало ще одну пухлину, яку потрібно оперувати!!!

Лікарі в Україні не беруться за таку операцію, а в Туреччині Христину готові прийняти і прооперувати. Сім’я вже назбирала 6.000 доларів, бракує ще 4.000 дол.

уже просимо згуртуватись і закрити цей збір.

Картка Приватбанку: 5168757422787178 Пенцко Любов (мама).

Більше новин на: Яворів Інфо

На Львівщині у галузі тваринництва побільшало племінних господарств

Претендентами на отримання відповідного статусу суб’єкта з племінної справи у тваринництві стали 4 суб’єкти господарювання.

Про це сьогодні йшлося під час засідання регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів на присвоєння відповідного статусу суб’єкта з племінної справи у тваринництві.

– 2 господарства у галузі скотарства на присвоєння статусів племінних репродукторів з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи (ФГ «Фаворит К.І.М.» Стрийського району та ТзОВ «Підгірці» Золочівського (Бродівського) району);

– 1 у свинарстві на присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення свиней породи ландрас ТзОВ «Угринів Еко Ферм» Червоноградського (Сокальського) району;

– 1 у козівництві на присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення кіз альпійської молочної породи ФГ «Добра корівка» Стрийського району.

Члени регіональної експертної комісії попередньо здійснили виїзд у ФГ «Фаворит К.І.М.» та ФГ «Добра корівка» Стрийського району, які займаються розведенням великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та кіз альпійської і зааненської молочних порід. Комісія проаналізувала показники продуктивності стад і виробничо-господарської діяльності претендентів на відповідні статуси, а детальніше під час виїзду ознайомились з технологіями вирощування тварин та веденням відповідного племінного обліку у господарствах.

За інформацією заступника голови регіональної експертної комісії, начальника управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури та земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Ігоря Вуса, господарства «Фаворит К.І.М.» та «Добра корівка» можна віднести до переліку лідерів виробників у галузі тваринництва.

“Показники виробничої діяльності господарств та продуктивні показники поголів’я ВРХ та кіз за останні 4 роки відповідають вимогам на присвоєння статусів племінних репродукторів. Середня продуктивність молочного стада ВРХ у ФГ «Фаворит К.І.М.» становить 5783 кг молока на корову в рік, маточного стада кіз альпійської породи у ФГ «Добра корівка» – 848 кг на козематку в рік. Селекційне ядро маточного стада в обох господарствах сформовані із закупленого племінного поголів’я корів і кіз з високим генетичним потенціалом. Селекційно-племінна робота направлена на покращення генетичного потенціалу поголів’я, підвищення молочної продуктивності стада шляхом використання плідників закордонної селекції з високим генетичним потенціалом.Одночасно високопрофесійні спеціалісти дбають про утримання, годівлю та здоров’я тварин на високому технологічному рівні, заготовляють корми тільки високої якості та управляють годівлею відповідно до фізіологічних потреб тварин з врахуванням їх продуктивності», – зазначив Ігор Вус.

На сьогодні в області зареєстровано 38 суб’єктів племінної справи у тваринництві різних напрямів спеціалізації, які займаються виробництвом та реалізацією племінних (генетичних) ресурсів для покращення генетичного потенціалу поголів’я сільськогосподарських тварин.

“Сучасний стан ведення виробництва у галузі тваринництва вимагає від суб’єктів господарювання впровадження найновіших технологічних процесів виробництва молока, забезпечення кормової бази для тварин, утримання високопродуктивного поголів’я тварин для відтворення стада. Це дає можливість отримувати високі виробничі показники, прибутково розвиватись та забезпечувати високопродуктивними племінними тваринами товарні господарства області. Саме такі виробники формують продовольчу безпеку області, насичують внутрішній ринок продукцією власного виробництва, стабілізують цінову ситуацію та доступність товарів для кінцевого споживача», – прокоментувала голова регіональної експертної комісії, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

За результатами аналізу документів та виїзду у господарства, реєстр суб’єктів з племінної справи у тваринництві доповнили ще 4 суб’єкти господарювання Львівщини, яким рішенням комісії вирішено присвоїти статуси племінних господарств по відповідних породах сільськогосподарських тварин.

Більше новин на: Яворів Інфо

Правила поведінки на воді в літній період

Влітку більшість мешканців намагається провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Купання та плавання – це хороший, корисний і активний відпочинок. Вода приносить багато задоволення людям дисциплінованим, обачним, але вона може завдати багато неприємностей людям, які не дотримуються правил безпечної поведінки на воді.

Зокрема, з початку року на водоймах на території Львівської області виявлено 38 загиблих осіб, з них 4 дитини. Характерними причинами загибелі на воді були купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний час доби. Тому варто пам’ятати, що умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць купання, навчання дорослих і дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Основні правила поведінки на воді, біля водоймищ:

Першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду.

Навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді. Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки життя, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на пояснення правил поведінки на воді дітям.

Правила безпечної поведінки на воді та біля води:
– діти повинні купатися обов’язково під наглядом дорослих;
вчитися плавати потрібно під керівництвом інструктора або батьків;
– не купайтеся i не пірнайте у незнайомих місцях, це можна робити у спеціально відведених місцях;
– не можна запливати за обмежувальні знаки;
– слід дуже обережно поводитися на надувних матрацах та іграшках, особливо, коли є вітер або сильна течія;
– якщо течія вас підхопила, не панікуйте, треба пливти за течією, поступово i плавно повертаючи до берега;
– не купайтеся в холодній воді, щоб не сталося переохолодження;
– не треба купатися довго, краще купатися кiлька разів по 20-30 хв.;
– не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди;
– не подавайте без потреби сигналів про допомогу;
– не пірнайте під людей, не хапайте їх за ноги;
– купатися рекомендовано вранці i ввечері;
– не слід купатися наодинці;
– не підпливайте до коловоротів, пароплавів i катерів;
– не стрибайте головою вниз у місцях, глибина яких вам невідома;
– не забувайте, що вода несе й небезпеку! Шторм, повінь, сильна злива можуть завдати шкоди не тiльки навколишньому середовищу, але й людині!

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 2 обстріли з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 30 липня 2021 року.

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Протягом поточної доби, 30 липня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.
Зокрема, біля ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, противник застосував ручні протитанкові гранатомети.
Крім того, на ЛУГАНЩИНІ зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.
Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.
Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 9 гектарів території та передали на знищення 176 вибухонебезпечних предметів.
Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 30.07

За добу 29 липня 2021 року в Україні зафіксовано 962 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 51, медпрацівників – 49).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 488 осіб;
◾ летальних випадків – 14;
◾ одужало – 504 особи;

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 19 397 осіб,
◾ методом ІФА – 7 997 осіб,
◾ експрес-тестами – 13 934 особи.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 251 869 осіб;
◾ одужало – 2 186 353 особи;
◾ летальних випадків – 52 930;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 11 360 926.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (233), Одеській (83), Харківській (72), Донецькій (69) та Дніпропетровській (64) областях.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 4 обстріли з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 29 липня 2021 року.

В районі проведення операції Об’єднаних сил від початку доби, 29 липня, зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.
Біля населеного пункту ШИРОКИНЕ противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру.
Неподалік ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, російські окупанти обстріляли українські позиції з мінометів 120-го калібру.
Поблизу селища ШУМИ ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї.
Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.
На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 13 гектарів території та передали на знищення 123 вибухонебезпечні предмети.
Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день дружби

Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе. У ході проведення Міжнародного десятиліття культури миру та ненасильства в інтересах всієї планети, під егідою ООН, яке охопило період з 2001-го по 2010-й рік, цей факт став на стільки очевидний, що на своїй 65-й сесії, що відбулася 27-го квітня 2011-го року в резолюції № 65/275, Генеральна асамблея ООН заснувала нове свято, безпосередньо присвячене цій темі.
«Міжнародним днем дружби» в календарі стала дата 30 липня.
Не дивлячись на те, що це здавалося б молоде свято в міжнародному календарі, воно має свою, неповторну історію. Спочатку подібну календарну подію як «День дружби» було запропоновано ще в 1920-х роках. Це зробила Американська Національна Асоціація вітальних листівок і така пропозиція мала дуже характерний комерційний підтекст. Популяризації цієї ідеї сприяв Джойс Холл, засновник Hallmark Cards (1930). Було запропоновано відзначати цей День 2-го серпня. Причиною саме цієї дати послужило бажання кілька розбавити тривалий час між святами у своєму національному календарі. К 1940-м рокам інтерес до подібного свята з боку Нового світу помітно зменшився, за те аналогічні ініціативи були підтримані в деяких країнах Азії, де були прийняті навіть на офіційному рівні.
В епоху новітньої історії, темі «Дружби» приділяється значна увага. Прикладом, вже знайомий всім «День дружби і єднання слов’ян», що відзначається 25-го червня або «Міжнародний день друзів», який відзначається по всьому світу 9-го червня, існує також і неофіційний «День завоювання друзів», що святкується 24 листопада. Ідея Всесвітнього Дня Дружби незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20 липня 1958 го року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух «World Friendship Crusade» і дата 30 липня.
Дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку.
З Міжнародним днем дружби Вас і Ваших друзів!

Більше новин на: Яворів Інфо

Вперше в Україні: «Нова пошта» протестувала доставку посилки безпілотним літальним апаратом

29 липня компанія «Нова пошта» протестувала нову послугу – доставку посилки за допомогою безпілотного літального апарату. Тестове відправлення посилки компанія здійснила з Києва до Харкова та у зворотному напрямку, передає ITCua.

Тестова посилка піднялась на висоту 300 метрів о 07:00 з аеродрому «Чайка» (вул. Авіаконструктора Антонова, 5) і прибула на аеродром «Коротич» (Новий Коротич, Харківська область) о 12:00. У зворотному напрямку посилка вилетить о 14:00 з «Коротича» і о 19:00 повинна прибути до Києва. Тестове виправляння було здійснено на безпілотному літаку Discovery української компанії «Аеродрон».

«Уперше в світі БПЛА з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім «Нової пошти», на подібне досі не зважилася жодна інша логістична компанія. У наших планах – скоротити час польоту до трьох годин та масштабувати доставку безпілотниками, зробивши її доступною для більшості клієнтів», — говорить генеральний директор «Нової пошти» Олександр Бульба.

Посилка з сортувального терміналу доставляється прямо на аеродром, де її завантажують у спеціальний відсік безпілотника. Далі вона відправляється по заздалегідь запрограмованому маршруту.

Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться, як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Зокрема, безпілотний літальний апарат летить спеціальним маршрутом. В разі непередбачуваних обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з її допомогою. Крім того, за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів та може взяти керування на себе. Під час тестування посилку у повітрі додатково супроводжував літак.

Наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться у серпні. У майбутньому час польоту скоротиться до трьох годин, а загальна вага вантажу, який буде перевозитися, становитиме 250 кг і більше. «Нова пошта» планує запустити послугу в комерційну експлуатацію вже у 2022 році.

Більше новин на: Яворів Інфо