Держприкордонслужба повідомляє про величезні черги на пунктах пропуску

Напередодні пасхальних свят у пунктах попуску спостерігається накопичення автомобільних черг на в’їзд в Україну. Про це повідомили у відділі комунікації Держприкордослужби України.
Напередодні Великодня у пунктах попуску на в’їзд в Україну почали утворюватися черги з автомобілів, особливо на українсько-польському кордоні. Це пов’язано з тим, що значна кількість громадян України, хто працював за кордоном або перебував за межами країни з метою навчання, повертаюся на пасхальні свята додому.
«Державна прикордонна служба України вживає всі заходи для забезпечення комфортного, безпечного та максимально швидкого перетину кордону громадянами, звертається до громадян бути організованими під час перебування у чергах та не створювати передумов для порушення законодавства, намагаючись об’їхати інших учасників руху, і закликає всіх подорожуючих та автоперевізників враховувати ситуацію на кордоні під час вибору маршруту подорожей», – йдеться у повідомленні прикордонників.
Також з метою ефективного планування поїздок через кордон, прикордонне відомство радить громадянам врахувати інформацію про накопичення автомобілів та для обрання оптимального маршруту руху користуватися онлайн сервісами на офіційному сайті Держприкордонслужби України для перегляду ситуації на основних пунктах пропуску за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/static_page/713.htm, а на сайті Польщі – https://granica.gov.pl/.

“Янтарочка” виборила призове місце у Чемпіонаті України з футболу серед дівчат

На стадіоні «Перемога» в Миколаєві у рамках Першої ліги Чемпіонату України з футболу серед дівчат WU-15 сезону 2018 року відбулись вирішальні протистояння за призові місця.
Янтарочка” в серії пенальті вибороля треттє місце Першої ліги Чемпіонату України з футболу серед дівчат WU-15.
Підсумкові місця Чемпіонату України WU-15 Перша Ліга 2018:
1. Збірна Миколаївської області;
2. СК Вишневе, Київська область;
3. Янтарочка, Львівська область;
4. Збірна Волинської області;
5. Збірна Житомирської області;
6. Атекс-СДЮШОР-16, Київ;
7. Збірна Хмельницької області;
8. Збірна Кіровоградської області;
9. Збірна Закарпатської області;
10. Збірна Херсонської області;
11. Луганочка-Спартак, Луганська область.
Фіналісти змагань виходять до вищої ліги Чемпіонату України WU-15.

Новояворівськ відвідав очільник Державної служби зайнятості

28 березня в.о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, заступник директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук та директор Львівського центру професійно-технічної освіти Зіновій Вантух з робочим візитом відвідали Новояворівський міський центр зайнятості.
В ході зустрічі учасники делегації ознайомились з роботою фахівців місцевого центру зайнятості, спостерігали за процесом прийому відвідувачів адміністраторами залу, поспілкувалися з безробітними, котрі завітали до центру зайнятості з метою працевлаштування.
Очільник Державної служби зайнятості наголосив на важливості співпраці центру зайнятості з роботодавцями, ознайомився з актуальними вакансіями та розміром запропонованої роботодавцями заробітної плати. Особливу увагу Валерій Станіславович акцентував на профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю, оскільки сьогодні на ринку праці, за його словами, спостерігається значний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили. Також зазначив, що профорієнтаційна робота сприяє правильному вибору школярами майбутнього фаху.
На завершення в.о.голови Держслужби зайнятості В.Ярошенко та керівник обласного центру зайнятості В.Барилюк подякували директору міського центру зайнятості Степанії Мушак та колективу в цілому за кваліфіковану, ефективну роботу та наголосили на пріоритетах роботи державної служби зайнятості в найближчому майбутньому.

Вербна неділя

Щороку всі православні відзначають велике свято входу Господнього в Єрусалим, інакше назване Вербною неділею. У цей день можна повністю змінити свою долю за допомогою щирих молитов і віри.
Вербна неділя – щорічний перехідне свято: його дата залежить від святкування Світлого Воскресіння Христового. Верба замінила собою пальмові гілки, які жителі кидали під ноги Ісусу, в’їжджає в Єрусалим. Цей день відзначається православними по всьому світу: пишна святкова служба і довга літургія присвячені Спасителю всього людського роду.
Традиції Вербної неділі поширені досить широко. Напередодні всі православні приносять в свій будинок гілочки верби, а на ранковій службі в неділю їх освячують.
Вважається, що букет освяченої верби здатний уберегти будинок від злодіїв і пожеж, а мешканців – від зла і хвороб. Для залучення здоров’я здавна прийнято постукати по тілу зв’язкою верби: вважається, що такі дії виганяють хвороби.
Християнське святкування Вербної неділі, звичайно ж, відрізняється від прийнятих народних обрядів і повір’їв. Священнослужителі кажуть, що щира молитва в цей день здатна воістину творити чудеса: очистивши душу шляхом покаяння і смирення, можна отримати прощення гріхів і повністю змінити своє життя накраще.
Жінки в цей день часто моляться за здоров’я своїх дітей і батьків: вважається, що саме щира жіноча молитва в це світле свято здатна творити чудеса. Відомі випадки, коли загальна молитва всіх жінок в сім’ї приносила зцілення тяжкохворим родичам.
Поминання помepлих в день входу Господнього в Єрусалим також вважається особливо важливим: подавши записку про пoкiйного і поставивши за нього свічку в храмі, ви можете нагадати дyші близької людини, що його люблять і пам’ятають. Вважається, що в цей день дyші наших рідних можуть побути поруч з нами, а в деяких випадках навіть здатні наснитися, щоб нагадати про себе.
Молитви за помepлих в день Вербної неділі допоможуть вам знайти душевний спокій і впевненість, що дорогі вам люди отримують вашу підтримку за порогом життя.
У цей день відвідування церкви і молитви здатні вказати вірний шлях до праведного життя і радості. Вербна неділя покликанa об’єднати серця всіх православних в єдиній молитві і подарувати щастя і душевний спокій. Ми бажаємо Вам залишити за порогом всі образи, сварки і розбіжності. Радійте прекрасному дню і Великого свята, будьте щасливі!
1Iadag2bXwKtYbVsrU1BzllZFsHst3BQ9moiznNN

День сміху

Достовірно не відомо, як і в якій країні з’явився День сміху (День дурня). Але сьогодні це вже не так важливо, оскільки 1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. Існує безліч версій щодо походження Дня сміху. Деякі вчені стверджують, що вперше свято, іменоване сьогодні також Днем дурня, відзначали в Англії. Інші вважають, що батьківщиною самого веселого свята є Франція чи Мексика.
Не виключено, що спочатку це свято відзначали в честь весняного рівнодення. Святкування цієї події обов’язково супроводжувалося веселощами, жартами і першими розіграшами. Це свято божевілля зберегло свої традиції і до сьогоднішнього дня. Хоча первісний зміст жартів — задобрити вищі сили — вже втрачений.
Також існує версія про те, що поява Дня сміху пов’язана з реформуванням календаря 16 століття, після якого новорічні свята починалися 25 березня і закінчувалися 1 квітня.
У сучасній варіації свята воно супроводжується незмінними розіграшами, жартами і комедійними виступами. У цей день прийнято влаштовувати фестивалі гумору. Найвідомішим серед них є Одеський фестиваль гумору.

День геолога

Щороку у першу неділю квітня відзначається День геолога.
Геолог – професія, яка пов’язана з дослідженням будови та історії нашої планети. В основному геологи вивчають гірські породи, які несуть в собі великий обсяг інформації про розвиток Землі. Також представникам цієї професії цікаві сучасні фізичні процеси, що відбуваються в надрах і на поверхні планети. Саме завдяки геологам ми дізнаємось про особливості життя на Землі на протязі століть і навіть тисячоліть.
Зараз це свято вважається також професійним днем всіх людей, задіяних у видобутку корисних копалин.

Міжнародний день птахів (День орнітолога)

У січні 2017 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.
А Ви знали, що єдиний в світі птах, у якої взагалі немає крил, це Ківі. Він живе в Новій Зеландії.
Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку.
У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км/год, наприклад це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розгоняється до 60 км/год. Деякі види птахів – прекрасні плавці, а самим «розумним» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла приходиться 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня – 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила – не більш 0,007 г/кг.
Міжнародний день птахів відзначається з 1906 року 1 квітня, після підписання та набуття чинності «Міжнародною конвенцією з охорони птахів, корисних в сільському господарстві».
«Міжнародна конвенція з охорони птахів, корисних в сільському господарстві» була підписана 19 березня 1902 року. Її підписали уряди Німеччини, Австро-Угорщини, Бельгії, Іспанії, Франції, Греції, Люксембургу, Монако, Португалії, Швеції та Швейцарії. Вона набула чинності 12 грудня 1905 року і стала першою міжнародною конвенцією в області захисту навколишнього середовища.
За традицією минулих років, в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки».
В якійсь мірі це є і неофіційним святом орнітологів. Адже кому, як не їм знати особливості птахів і їх потребу в нашій про них турботі. Також цей День є хорошим приводом, щоб привернути увагу громадськості до вивчення і збереження птахів, а також поширенню наукових знань про них. Хто краще знає птахів, ніж орнітолог?

В Яворові відбудеться свято-акція “Великодня писанка”

У вівторок, 10 квітня 2018 року, о 15:00 год. у місті Яворів , на площі Ринок, відбудеться свято.
Запрошують усіх на святкування акції “Яворівська писанка” та відбудеться конкурс на кращу писанку.
З нагоди 5-ї ювілейної акції відбудеться розіграш цінних призів. Головний приз – ноутбук.

Мешканців Яворова закликають долучатись до місячника озеленення, прибирання і благоустрою

Яворівська міська рада закликає усіх небайдужих мешканців міста, трудові колективи, підприємства, установи взяти активну участь у проведенні місячника озеленення, прибирання та благоустрою, який триває з 14 березня до 5 квітня 2018 року.
Кожен має змогу, витративши небагато часу, стати корисним для суспільства і природи, навіть організатором невеличкої акції за місцем проживання. У власному дворику, на вулиці, біля під’їзду будинку можна організувати прибирання території чи висадження квітів, кущів та дерев. Розповісти дітям, а інколи дорослим, про необхідність дбати і піклуватись про природу, підтримувати чистоту довкілля та бережно ставитися до зелених зон у населених пунктах.
Благоустрій території залежить не тільки від роботи житлово-комунальних служб, але й від свідомості його мешканців.

Митники викрили дві спроби ввезення автомобілів за підробленими документами

29 березня у пункт пропуску «Краковець-Корчова» смугою руху «зелений коридор» заїхали транспортні засоби «Opel Vectra» та «Vokswagen Passat» під керуванням громадян України. До митного оформлення як підставу для переміщення через митний кордон України автомобілів вони надали доручення, що дають право на тимчасове користування згаданими автомобілями.
Під час здійснення митних формальностей виникла підозра щодо підробки доручення на користування автомобілями, тож було прийнято рішення здійснити перевірку автентичності документів, поданих громадянами. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.
На письмові запити Львівської митниці ДФС до польської сторони отримано відповіді, згідно з яких ці доручення канцелярії нотаріальних контор не видавали, нотаріуси не підписували, тобто воно є підробленими.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил, автомобілі 1999 та 1998 років випуску вилучено.