Новорічниі бліц турніри з шахів у Новояворівську

У понеділок, 30 грудня 2019 року, у приміщенні Новояворівського шахового клубу відбулись два Новорічних бліц турніри.

Переможці серед 3р. і вище стали:
1. Кабан Андрій.
2. Батіг Ігор.
3. Серафим Владислав.

Переможці серед початківців і четверторозрядників стали:
1. Ігнатов Юрій.
2. Балянда Роман.
3. Кіс Марія.

Більше новин на: Яворів Інфо

«Галицькі Леви-2009» – переможці міжнародного турніру

«Галицькі Леви-2009» – переможці міжнародного турніру у м. Брезно, Словаччина! Про це йдеться на сторінці у Facebook ХК “Галицькі Леви”.

У фіналі перемогли чехів з рахунком 4:3 по буллітам!

Більше новин на: Яворів Інфо

Окупанти вели обстріли по Новомихайлівці та Пісках

30 грудня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.

Як зазначають у штабі ООС, противник обстріляв позиції наших підрозділів із снайперських гвинтівок.

«Обидва випадки зафіксовано поблизу населених пунктів Новомихайлівка та Піски, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”», – йдеться в повідомленні.

Минулої доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Втрат з нашого боку немає.

Більше новин на: Яворів Інфо

Запрацювала гаряча лінія для боротьби з гральним бізнесом

Кабінет міністрів України запустив гарячу лінію для боротьби з гральним бізнесом. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Українців просять повідомляти, якщо вони стали свідками, що гральні зали відновили роботу.

“Якщо ви стали свідками того, як деякі гральні зали відновили свою роботу – прошу звертатися на урядову гарячу лінію за номером 1545, вибравши категорію #5. Уряд буде реагувати оперативно”, – повідомив Гончарук.

Раніше в Нацполіції пообіцяли жорстко реагувати на спроби відновити гральний бізнес. У поліції зазначили, що на даний момент на всій території України працює 715 мобільних груп, які моніторять ситуацію навколо заборони грального бізнесу.

Нагадаємо, 20 грудня уряд доручив правоохоронним органам перевірити законність діяльності гральних закладів. Також Кабмін прийняв рішення про заборону поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей.

Як відомо, правоохоронці порушили 250 кримінальних проваджень за фактами ведення нелегального грального бізнесу в Україні. З початку відпрацювання було вилучено 4,4 тисячі одиниць грального обладнання, які перебували в нелегальних закладах.

Більше новин на: Яворів Інфо

Що підлітки вважають крутим

Що підлітки вважають крутим, вподобання покоління Z – тих, хто був народжений після 1993 року.
Підлітки вважають класними речі та явища, які «унікальні, вражаючі, цікаві або дивовижні». При цьому у дівчат та хлопців різні критерії для визначення класних речей. Хлопці у своїх судженнях орієнтуються на думку друзів і популярні тренди, а дівчата – на внутрішні відчуття.

У переважної більшості підлітків є смартфони. Лише 9,6% ними не користуються. 42,3% тінейджерів володіють iPhone; 41,3% – Android-пристроєм.

Найпопулярнішою соцмережею серед юнаків є Facebook (57,6%), серед дівчат – Instagram (67,9%). Мережа Google+ серед їх вподобань посіла лише четверте місце – її вважають популярною 44% хлопців і 40,3% дівчат.

Топ-10 найкращих брендів, за оцінками покоління Z, виглядає так: YouTube, Netflix, Google, Xbox, Oreo, GoPro, PlayStation, Doritos, Nike, Chrome.

Підлітки схильні не довіряти мейнстрімовим медіа. Натомість вони більше вірять інформації, отриманій від знайомих їм людей або відео з місця подій від очевидців.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Новояворівську надали доступ в квартиру, де знаходилась власниця

У Новояворівську рятувальники надали доступ в квартиру, де знаходилася власниця, яка потребувала медичної допомоги.

29 грудня о 22:41 до рятувальників надійшло повідомлення, що у м. Новояворівськ на вул. Степана Бандери, 20 в квартирі на третьому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку тривалий час не виходить на зв’язок та не відкриває дверей власниця, 1944 року народження.

На місце події було направлене пожежно-рятувальне відділення 53-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Новояворівськ .

Рятувальники надали працівникам поліції шансовий інструмент для відкривання дверей та доступу працівників швидкої в квартиру, де знаходилася власниця, яка потребувала медичної допомоги та була госпіталізована в Новояворівську РЛ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Храм св. апп. Петра і Павла запрошує на святкування Нового Року

Храм святих апостолів Петра і Павла міста Новояворівськ запрошує на святкування Нового Року.

Початок о 22.00 год.

Більше новин на: Яворів Інфо

Правоохоронці закликають батьків приділяти більше уваги своїм дітям під час канікул

Правоохоронці закликають батьків приділяти якомога більше уваги своїм дітям під час канікул, оскільки у цей період зростають ризики травмування. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Дівчатка та хлопці, котрі зазвичай багато часу проводять у школах та за підготовкою домашніх завдань, мають більше вільного часу, а батьки не завжди можуть проконтролювати де, з ким та за якими справами вони проводять своє дозвілля.

Обов’язково нагадайте дітям Правила дорожнього руху. Слідкуйте, чи не бавляться вони петардами чи іншими вогне- чи травмонебезпечними предметами.

Шановні батьки! Будьте пильними під час зимових канікул – відповідальність за дітей у період, коли вони перебувають без нагляду, повністю лежить на вас.
І коли з вашою дитиною трапиться якась неприємність, а ви не запобігли цьому, ви можете бути притягнуті до адміністративної, а у деяких випадках – навіть до кримінальної відповідальності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Дзідзьо з відомою диригенткою записали нову версію гімну України

26 грудня Дзідзьо разом зі відомою диригенткою зі Львова Оксаною Линів та Молодіжним симфонічним оркестром України записали нову версію гімну України.

Цю інформацію опублікували на офіційній сторінці у Facebook Dzidzio, де також зазначили, що цим виконанням хочуть надихнути українців на перемогу та великі звершення, що вплинуть на наше майбутнє держави, передає 032.ua.

Як повідомив Михайло Хома, надихнула на виконання німну по-новому реакція українців на його виконання гімну перед матчем відбору Євро-2020 Україна – Литва у жовтні цього року. Почути новий варіант українського гімну можна буде у 2020 році.

Більше новин на: Яворів Інфо

Останній день 2019 року

Отже, рік має властивості коли-небудь таки закінчуватися і останній день року, що минає в історію, може стати одним з найцікавіших днів у цьому році. Не секрет, що більшість з нас саме в цей унікальний день знаходяться в якомусь передчутті чогось доленосного і яскравого, підводять підсумки і впритул зайняті підготовкою до події, яка очікує нас на рубежі, між 23:59:59 і перших секунд року Нового.

Що можна побажати всім нам у цей Останній День, колись Нового, але вже так знайомого для нас року? Обов’язково і ліпше – не метушитися! Кожен день сповнений сенсу і багатий на найрізноманітніші події. Зізнайтеся – далеко не завжди ми це зауважуємо. Будьте спокійні, зважені, і звичайно ж радісні! Нехай печалі минулого залишаться в минулому, і життя подарує вам безліч нових приводів не сумувати. Додасть сил, додасть настрою, обов’язково внесе ясність і поставить перед вами нові цікаві цілі.

У цей День для всіх нас приготований принаймні один подарунок – унікальне чудо та явище, рубіж, коли рік приходить на зміну року, коли відбувається щось життєствердне і підбадьорююче для всіх нас, що закликає нас рухатися далі, не зупинятися на досягнутому і прагнути до кращого.

Бажаємо вам бути уважними та будьте обережні, щоб не упустити цей момент. З прийдешнім Вас! Ваших друзів і знайомих! Ваших близьких і родичів! Зі святом!

Більше новин на: Яворів Інфо