На Сході загинув боєць із Львівщини

На Сході загинув боєць із Львівщини?

30 серпня поблизу Попасної на Луганщині загинув Роман Задорожний – військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Співчуваємо рідним та близьким!

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 30.08

За добу 30 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 1 356 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 75, медпрацівників – 31).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 470 осіб;
◾ летальних випадків – 51;
◾ одужало – 1 257 осіб.

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 21 236 осіб,
◾ методом ІФА – 7 031 особа,
◾ експрес-тестами – 17 747 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 286 296 осіб;
◾ одужало – 2 207 940 осіб;
◾ летальних випадків – 53 789;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 11 980 323.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (204), Харківській (144), Одеській (127), Луганській (106) та Чернівецькій (87) областях.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 3 обстріли з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 30 серпня 2021 року.

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.
Протягом поточної доби, 30 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.
Біля НОВОЗВАНІВКИ ворог обстріляв наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Неподалік населеного пункту ШУМИ російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.
Поблизу ТРОЇЦЬКОГО противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів.
За поточну добу втрат серед військових Об’єднаних сил немає.
На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.
До операції Об’єднаних сил залучено й інші складові сил оборони, які виконують завдання за призначенням. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 2 гектари території та передали на знищення 61 вибухонебезпечний предмет.
Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Більше новин на: Яворів Інфо

Увага! На Яворівському полігоні цілодобово проводитимуть стрільби

1-30 вересня 2021 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) цілодобово розпочнуться стрільби.

Територія Центру є небезпечною для цивільного населення. Після проведення стрільб на території навчальних об’єктів є випадки не розривання боєприпасів, які виходять з каналу ствола, тому категорично забороняється торкатись до знайдених снарядів, мін, авіабомб, підривників, трубок, зарядів, засобів імітації та інших невідомих предметів. Неодноразово були випадки підриву цивільного населення на боєприпасах, які не вибухнули, навіть з летальними наслідками та випадки заходу людей в район проведення бойових стрільб.

Командування Міжнародного центру миротворчості та безпеки звертається до мешканців Яворівського району про заборону проходу та проїзду на територію Центру, а також торкати боєприпаси, що не вибухнули, збирати металобрухт, ловити рибу, полювати та самовільно косити траву на території полігону. Здійснювати відео та фотозйомку об’єктів центру.

Більше новин на: Яворів Інфо

АНАТОЛІЙ МИТНИК… ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Анатолій Михайлович Митник народився 22 жовтня 1971 року, рядовий міліцейського взводу №3, роти №5 батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ МВС був відряджений в зону АТО 22.05.2014 р.

Серце пораненого Анатолія перестало битись 31 серпня 2014 року, о 3 год. 3 хв. – на операційному столі в лікарні села Пісків, що на Дніпропетровщині.

Анатолій був сином військовослужбовця з Яворова, рано осиротів, закінчив школу №3. Одружившись, перебрався жити в село Наконечне Перше. Та доля не була щедрою: після серйозної автокатастрофи кохана стала інвалідом. Заледве її виходив.

Анатолій Митник – міліціонер батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Дніпро-1» загинув 31 серпня 2014 р. у бою біля с. Піски Ясинуватського району Донецької області. У Героя залишилася дружина, донька та син.

Указом Президента України № 873/2014 від 14 листопада 2014 р., «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Анатолія Митника нагороджено орденомом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Більше новин на: Яворів Інфо

Жнива 2021: аграрії Львівщини досягнули мільйонного рубежу намолоту зерна

За оперативною інформацією районних державних адміністрацій станом на 27 серпня за усіма категоріями господарств області вже зібрали ранніх зернових культур на площі 207,6 тис. га (93,1 % до посівної площі ранніх зернових культур) та досягнули мільйонний рубіж намолоту зерна 1 012,5 тис. тонн, урожайність – 48,8 ц/га.

Продовжується збирання озимої пшениці, якої зібрали на площі 135,7 тис. га (92,6 % до посівної площі), намолотили 701,7 тис. тонн, врожайність становить 51,7 ц/га та ярих зернових. З них ярої пшениці зібрали на площі 17,2 тис. га (83,8 %), намолотили 73,4 тис. тонн, урожайність 42,3 ц/га; вівса зібрали на площі 11,9 тис. га (95,3 %), намолотили 34,0 тис. тонн зерна, урожайність 28,4 ц/га. Поряд з тим завершили обмолот ярого ячменю (100 % до посівної площі) намолотили 58,5 тис. тонн зерна, урожайність 38,5 ц/га (+ 4,7 ц/га до минулого року).

Високих показників урожайності ранніх зернових культур досягли у ПП «Західний Буг» – 72,2 ц/га, ТзОВ «КПК Агроінвест» – 70 ц/га, ПП «Агрофірма Дзвони» – 69,6 ц/га, ФГ «Сяйво-Стрий» – 68,4 ц/га, ПАФ «Білий Стік» – 67,1 ц/га.

Продовжується збирання технічних культур. Вже завершили збір ріпака озимого та ярого, яких зібрали на площі 51,7 тис. га (100 % до посівної площі), намолотили 170,7 тис. тонн з середньою врожайністю 33,0 ц/га (+ 7,2 ц/га до минулого року).

Коментуючи хід проведення збирання ранніх зернових та технічних культур 2021 року, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман зазначила: «Аграрії добре розуміють, що сільське господарство – «фабрика просто неба», потребує не тільки вміння і самовіддачі, але й достатнього технічного забезпечення для проведення робіт у найбільш стислі терміни погожих днів, а також накопичення матеріально-технічних ресурсів для проведення комплексу польових робіт».

Більше новин на: Яворів Інфо

Вступити до закладу професійної освіти можна до 1 жовтня

Заклади професійної освіти можуть продовжити прийом документів від вступників на бюджетні місця до 1 жовтня. Здійснювати додатковий прийом вони зможуть лише в межах ліцензованого обсягу. Лист, який дозволяє закладам подовжити вступну кампанію, було розіслано на місцеві департаменти та управління освіти.

“Щороку Міністерство надає закладам дозвіл проводити донабір вступників, які виявили бажання вступити на кваліфікованого робітника до закладу профосвіти. Зазвичай ці зарахування тривають упродовж вересня й завершуються в жовтні, коли починається інтенсивне навчання. Варто зауважити, що йдеться не про формування нових груп першокурсників, а про донабір у вже створені групи на вільні місця”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Він також розповів, що МОН вже розпочало підготовку до вступної кампанії 2022 року, зокрема, до закладів профосвіти. Наразі планується оновити Типові правила прийому, передбачивши ситуації, коли вступники відмовляються від паспортів у формі ID-картки.

Крім того, абітурієнти додаватимуть до пакета документів письмову згоду на обробку персональних даних, а члени приймальних комісій, зі свого боку, надаватимуть розписку з переліком отриманих документів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 за 29.08

За добу 29 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 749 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 55, медпрацівників – 6).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 583 особи;
◾ летальних випадків – 18;
◾ одужало – 291 особа.

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 9 617 осіб,
◾ методом ІФА – 1 650 осіб,
◾ експрес-тестами – 7 391 особа.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 284 940 осіб;
◾ одужало – 2 206 683 особи;
◾ летальних випадків – 53 738;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 11 958 965.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (148), Чернівецькій (74), Дніпропетровській (72), Одеській (49) та Тернопільській (48) областях..

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

Зафіксовано 4 обстріли з боку окупантів

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 29 серпня 2021 року.

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку цієї доби зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу ШИРОКИНОГО збройні формування Російської Федерації обстріляли українські позиції з мінометів 120-го калібру.

Біля ЗОЛОТОГО-4 противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту ПРИЧЕПИЛІВКА російські найманці вели вогонь з підствольних гранатометів.

Окрім того, на ЛУГАНЩИНІ зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування.

В результаті обстрілів російсько-окупаційних військ 2 військовослужбовця Об’єднаних сил дістали поранення. Воїнів транспортували до лікувальних закладів. Стан здоров’я одного пораненого українського захисника оцінюється медиками як тяжкий, іншого – задовільний.

На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

До операції Об’єднаних сил залучено й інші складові сил оборони, які виконують завдання за призначенням. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 6 гектарів території та передали на знищення 137 вибухонебезпечних предметів.

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Більше новин на: Яворів Інфо

У ПП «Краковець» громадянин Молдови пропонував прикордонникам хабарі

Під час перетину державного кордону у пункті пропуску «Краковець»
громадянин Молдови пропонував прикордонникам хабарі за безперешкодний
пропуск через державний кордон трьох пасажирів.
Водій автомобіля марки «Ауді» під час проходження прикордонного
контролю запропонував неправомірну вигоду у розмірі 1000 польських
злотих за безперешкодний перетин державного кордону його, та ще трьох
пасажирів, які були без ПЛР – тестів, експрес-тестування та сертифікатів про
вакцинації, а також були відсутні поліси страхування від Covid -19.
Від такої пропозицій правоохоронці відмовились та направили до Нацполіції
повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення
передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання
неправомірної вигоди службовій особі».
Загалом, впродовж 2021 року прикордонники Львівського загону 446 разів
відмовились від неправомірних грошових винагород на загальну суму 420
доларів, 4 835 євро, 87 тисяч гривень та 5 540 злотих.
Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція,
обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за
який передбачена кримінальна відповідальність.

Більше новин на: Яворів Інфо