Львівщину хочуть розділити на п’ять районів

Віце-прем’єр і міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко презентував нову модель адміністративно- територіального устрою України. Вона передбачає, що замість 465 існуючих у нашій державі районів буде сформовано 102. 10 з них на тимчасово окупованій території Донбасу та у Криму.

На своїй сторінці у Facebook Зубко оприлюднив мапу щодо кількості майбутніх районів. Передбачається, що на Львівщині буде лише п’ять районів, замість нинішніх 20, пише Zaxid.net.

Проект адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Львівської області, який зараз пропонує Мінрегіон, передбачає утворення 61 об’єднаної територіальної громади. Хоча затверджений Львівською облрадою та погоджений Кабміном перспективний план області передбачає 85 ОТГ. Тепер передбачається їх укрупнення, зокрема, тих громад, які вже утворені і вважаються фінансово неспроможними.

Пропонується утворити на Львівщині п’ять районів:

  1. Львівський – найбільший, із кількістю мешканців 1,4 млн осіб (у тому числі Львів – 721,3 тис. осіб), має об’єднати 24 громади;
  2. Дрогобицький – 452,1 тис. мешканців, 13 ОТГ;
  3. Самбірський – 233,2 тис. мешканців, 10 ОТГ;
  4. Червоноградський – 253,4 тис. мешканців, 7 ОТГ;
  5. Золочівський – 164,3 тис. мешканців, 7 ОТГ.

В Дрогомишлі чоловік здійнив самопідпал

Чоловіка, котрий облив себе бензином та підпалив, було госпіталізовано у реанімаційне відділення лікарні. Невдовзі він помер.

В Яворівський відділ поліції 29 липня надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл району чоловік облив себе бензином та підпалив.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Як попередньо встановили правоохоронці  57-річний чоловік,  перебуваючи у нетверезому стані, після сварки з дружиною пішов на город, облив себе бензином та підпалив.

Трагедія сталася близько 22-00 у с. Дрогомишль. Полум’я побачили сусіди та кинулися гасити і рятувати чоловіка.

Чоловіка було госпіталізовано у реанімаційне відділення лікарні. Вранці він помер.

Поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Священник побудує житловий багатоквартирний будинок у с. Старичі

Фірма Київського священника збудує житло для військових у с. Старичі. Про це 25 липня повідомило антикорупційне видання “Наші гроші. Львів”

Західне територіальне квартирно-експлуатаційне управління уклало угоду на будівництво житлового багатоквартирного будинку   з ТОВ «Проектно-будівельний альянс» за 38,07 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, «Проектно-будівельний альянс» побудує багатоквартирний будинок до кінця 2020 року. Підготовчі роботи з будівництва планують почати вже 6 серпня поточного року. У 2019 року передбачено фінансування у розмірі 980,68 тис. грн, решта суми повинно бути освоєно наступного року. В контракті передбачено 4,71 млн грн на заробітну плату, а прибуток фірми складе 2,19 млн грн.

Участь в торгах, окрім переможця взяло лише ТОВ «НВП фірма «Будіндсервіс», яке запропонувало ціну на 3, 27 млн грн вищу ніж переможець.

Засновниками «Проектно-будівельного альянсу» є киянка Катерина Шарапова та Тарас Мельник, який прописаний в місті Боярка (Київська область). Тарас Мельник є настоятелем Свято-Миколаївського храму на Татарці (Київ) та першим заступником голови Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України.

Новояворівська міська рада хоче збудувати полігон ТПВ площею 5 гектарів

Вчора 29 липня Новояворівська міська рада оприлюднила оголошення на сайті державних закупівель про тендер на першу чергу будівництва полігону ТПВ.

Очікувана  вартість понад 29 млн. грн.  Термін реалізації проекту 15 років. Перша черга передбачає реконструкцію діючого сміттєзвалища, влаштування підїзду, тротуарів, влаштування нових карт складування твердих побутових відходів, будівництво комплексу адміністративно-побутових приміщень.

Відповідно до проєкту, карти складування ТПВ займають 3,5 га і роділені на дві частини. В межах існуючої карти на сьогодні розміщено близько 15 тис. куб.м. сміття.

Загальна вартість  будівництва полігону обійдеться близько 77 млн.грн, які плануються залучати як з державного бюджету так і місцевих бюджетів.

Питання опалення м. Новояворівська розглядалось на нараді у обласній державній адміністрації

Одним з питаннь, яке піднімав новий очільник області під час щотижневої наради керівників департаментів та структурних підрозділів обласної державної адміністації було проблема м. Новояворівська з підготовкою до опалювального сезону.

Під час підготовки до опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі, проведуть повну інвентаризацію наявного теплового обладнання для забезпечення належного функціонування теплогенеруючих потужностей в осінньо- зимовий період.
Про це сьогодні, 30 липня, під час апаратної наради повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації Назарій Романчук.

В межах підготовки також перевірять справність котельного господарства, теплових мереж та забезпечать належне функціонування аварійно – ремонтних бригад.

«Окрім того, треба здійснити погашення заборгованості із заробітної плати, сплатити борги за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та ДП «Енергоринок», а також створити абонентську базу та виставити абонентам рахунки за надані послуги», – зазначив Назарій Романчук.

Разом із тим, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський висловив пропозицію напрацювання альтернативного плану дій, у випадку, якщо теплоелектростанції не запрацюють вчасно.
«Хочеться вірити, що все працюватиме у штатному режимі, але варто мати запасний план. Варто передбачити, як діяти, якщо ТЕЦ не запрацюють», – наголосив очільник області.

Робоча група, яка буде напрацьовувати варіанти, також має взяти до уваги можливість залучити до процесу альтернативну управляючу компанію.

На Донбасі підірвався український захисник

29 липня Збройні Сили України дотримувалися сталого режиму припинення вогню.
Водночас, збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню.
З них один раз – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – міномету калібру 82 мм, інформує штаб ООС.
Також противник відкривав вогонь по наших захисниках з реактивного піхотного вогнемету та великокаліберного кулемету.
Як зазначається у ранковому зведенні, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник 3 рази обстріляв позиції Об’єднаних сил: поблизу Кам’янки – з реактивного піхотного вогнемету; в районі населеного пункту Гнутове – з міномету калібру 82 мм та неподалік Водяного – з великокаліберного кулемету.
Також, у результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, один військовослужбовець отримав поранення.
Від початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції Об’єднаних сил.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції наших захисників були обстріляні один раз –поблизу Луганського з гранатометів різних систем.

Міжнародний день дружби

Цей день встановила Генасамблея ООН 3 травня 2011 року. З цього дня його щороку відзначають 30 липня. Своєю резолюцією ООН запропонували державним структурам, регіональним і міжнародним організаціям відзначати Міжнародний день дружби у відповідності з культурними традиціями країн, організовувати заходи, які можуть посприяти заохоченню діалогу між цивілізаціями, солідарності, примирення і взаєморозуміння. Також підкреслюють важливість цієї дати, щоб зміцнити дружні стосунки між народами. Тому багато країн проводять заходи, які пов’язані з пропагандою толерантного ставлення та дружби.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших друзів! Бажаємо Вам радості і міцної дружби! З Міжнародним днем дружби Вас і Ваших друзів!

Високопреосвященний архиєпископ Львівський Ігор відслужив Архиєрейску Божествену Літургію у храмі с. Прилбичі.

28 та 29 липня відбулася щорічна проща до Прилбич, в рамках відзначення 154 річниці від дня уродин Митрополита Андрея Шептицького. В молитовних заходах взяли участь сотні мешканців району та області, керівники районної влади, монашество Львівської Архиєпархії УГКЦ.
Також відбулася презентація сторінками життя Митрополита Андрея Шептицького, яку підготували молодь місцевої парафії.
Довідка
Митрополит Андрей Шептицький(народився 29 липня 1865 року у с. Прилбичі) – український релігійний діяч, предстоятель Української греко-католицької церкви. Належав до знатного галицького роду Шептицьких. Доктор права, засновник Національного музею у Львові. Був депутатом Віденського парламенту та Галицького сейму.
Помер 1 листопада 1944 року

На Яворівщині внаслідок ДТП загинув водій

Вчора, 29 липня о 17:21 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Когути Яворівського району відбулось зіткнення автомобіля “ВАЗ 2104”, автомобіля “Opel Vivaro” та автомобіля “Citroen C4 Picasso”. Про це повідомляє Яворівський РВ ГУ ДСНС у Львівській області.
Внаслідок ДТП водій автомобіля “ВАЗ 2104”, 1980 року народження, загинув на місці пригоди. Також травмовано водія автомобіля “Opel Vivaro”, 1957 року народження, якого із травмами середнього ступеня важкості госпіталізовано в Новояворівську районну лікарню імені Юрія Липи.
Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по відключенню акумуляторних батарей.
Обставини події встановлюють правоохоронці.

Дощі, град та сильний вітер: прогноз погоди на 30 липня

У вівторок, 30 липня, майже на всій території України падатимуть короткочасні дощі, можливі грози та град. Про це повідомляє Укргідрометцентр.
Вночі середня температура буде 13-20°, вдень стовпчик термометра покаже 21-33° тепла.
Крім короткочасних дощів, прогнозують і шквальний вітер, пориви якого сягатимуть 15-20 м/с.
Синоптики прогнозують зниження температури та похолодання вже з першого серпня.