Вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка у селі Віжомля

У неділю, 3 березня 2019 року, у селі Віжомля відбудеться святковий концерт присвячений 205-ій річниці з дня народження Т. Г. Шевченка.

Початок о 15.00 год. у приміщенні Народного Дому села.

Більше новин на: Яворів Інфо

Ведмежа родина у «Домажирі» поповниться Ласкою

У ведмежому притулку «Домажир» – поповнення: сюди привезуть ведмедицю Ласку, що мешкала у горезвісному звіринці в Покровську Донецької області, який охрестили «зоопарком смерті». Про це повідомляється на Facebook-сторінці притулку.

Як зазначається, команда притулку забрала притравлювальну ведмедицю Ласку.

«Після ретельного ветеринарного огляду ми помістили її у наш автомобіль, де вона тепер готова до своєї подорожі цілою Україною до ведмежий притулок «Домажир» – її нового дому! Після приїзду ведмедиця отримає всю медичну допомогу та турботу, яку вона потребує для того, щоб відновитись після довгих років жахів, які вона пережила», – мовиться у повідомленні.

Декілька тижнів тому ведмедицю Ласку разом з іншими ведмедями та левами тимчасово перевезли із сумнозвісного Покровського звіринця до приватного зоопарку в Запорізькій області.

Більше новин на: Яворів Інфо

Яворівських резервістів ЗСУ оповіщають про навчальні збори

У 2019 році сплановано проведення навчальних зборів з резервістами військових частин Сухопутних військ Збройних сил України. Яворівським районним військовим комісаріатом Львівської області проводяться заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду та залучення на навчальні збори усіх резервістів оперативного резерву першої черги.

Підчас проходження навчальних зборів у військовозобов’язаних є можливість зустрітись зі своїми бойовими товаришами, удосконалити військові навички, отримати нову спеціальність, посаду, чергове звання, практично виконати стрільби з бойової зброї.

З його слів, мета зборів – комплексна, починаючи з індивідуальних навичок резервістів, з урахуванням сучасної специфіки виконання військовими підрозділами завдань до бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини.

Навчальні збори сплановано провести на військових полігонах в районах пунктів постійної дислокації визначених військових частин. Термін проведення зборів – 30 діб.

Більше новин на: Яворів Інфо

2 тис. сигарет у подвійній стелі автомобіля

Працівники Львівської митниці виявили у подвійній стелі автомобіля львів’янина 2100 пачок сигарет. Про це повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

Вчора, 27 лютого 2019 року, 22-річний мешканець Львова прямував з України в Польщу через пункт пропуску «Краковець-Корчова» автомобілем «Мерседес Спринтер». Для перетину кордону він обрав смугу руху «зелений коридор».

Під час візуального огляду виникла підозра про можливе переміщення товарів та предметів, прихованих від митного контролю. Було прийнято рішення про поглиблений огляд транспортного засобу в спеціально обладнаному боксі. Там спільна оглядова група митників та прикордонників виявила 2100 пачок сигарет, які містились у спеціально виготовленому тайнику розташованому у стелі автомобіля.

Відтак, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України.

За цим фактом складено протокол. Сигарети та автомобіль вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

В Україні змінять правила національного відбору на Євробачення

Учора ,у середу, 27 лютого 2019 року, Кабмін ухвалив законопроект про зміну правил національного відбору на Євробачення. Пропозицію вніс на засідання віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко. Про це повідомляє “Українська правда”.

НСТУ разом із Держкомтелерадіо повинні удосконалити правила відбору на головний пісенний конкурс. Обов’язковою умовою під час формування оновлених вимог є врахування обставин, через які на цьогорічному відборі виник суспільний резонанс.

Також Кабінет Міністрів подасть звернення до ВР задля ухвалення закону про встановлення правил проведення гастролей українських виконавців на території Росії та в окупованому Криму.

Більше новин на: Яворів Інфо

Всесвітній день рідкісних захворювань

Якщо зібрати всіх людей з рідкісними захворюваннями в одній країні, вона стала б третьою за чисельністю населення країною на нашій планеті. У світі налічується понад 7000 різних видів рідкісних захворювань і розладів. Приміром, 30 мільйонів американців в Сполучених Штатах хворіють на рідкісні захворювання, це 10% населення США. А що можна казати про країни з низьким рівнем розвитку та доступності медицини, де подібна статистика в силу тих чи інших обставин недоступна?

Всесвітній день рідкісних захворювань виник за участю EURORDIS в 2008 році і відзначається щорічно в останній день лютого. Основна мета події – підвищення обізнаності широкої громадськості про рідкісні захворювання і їх вплив на життя пацієнтів. Але не тільки. День рідкісних захворювань також спрямований на привернення уваги осіб, що визначають політику державних органів, представників промисловості, дослідників, фахівців в області охорони здоров’я і тих, хто має справжній інтерес до рідкісних захворювань.

Кампанія почалась в якості європейського події і, завдяки засобам масової інформації, поступово стала світовим явищем. У США підтримали цю подію в 2009 році. У 2015 в штаті Огайо “Rare Disease Day” закріпили на законодавчому рівні. У 2016-му році участь у Всесвітньому дні рідкісних захворювань вже брали більш ніж 80 країн по всьому світу.

У 2019 році Всесвітній день рідкісних захворювань припадає на 28 лютого.

Більше новин на: Яворів Інфо

Шевченківські дні в смт. Івано-Франкове

10 березня 2019 року у смт. Івано-Франкове відбудеться урочистий вечір , присвячений 205-ій річниці з дня народження Т.Г. Шевченка.

Більше новин на: Яворів Інфо

Ігор Богдан виступить у Немирові

10 березня 2019 року о 19:00 год. у НД смт. Немирів з концертною програмою завітає Заслужений артист України Ігор Богдан.

Вхід безкоштовний!

Більше новин на: Яворів Інфо

День працівників патрульно-постової служби України

Згідно з наказом Міністерства Внутрішніх Справ, ще в 2006 році на базі підрозділів патрульно-постової міліції (ППМ) була створена Патрульна служба (ПС), однак свій «професійний день» за роки незалежності України її працівники почали відзначати вперше тільки з 2010 року.

Наказом від 16 січня 2010 року його затвердив міністр внутрішніх справ України. Дата святкування призначена на 28 лютого.

Станом на 2010 рік в Україні налічується п’ять полків ПС: Київський, Харківський, Дніпропетровський, Донецький та Одеський, в решті областей – батальйони і роти.

В обов’язки працівників ППС України входить – підтримка правопорядку в громадських місцях, припинення протиправних дій, участь у розкритті злочинів та їх профілактика, а також підтримання зв’язку та взаємодія з населенням.

Відповідно до ст. 4 Статуту ППС України, працівники міліції, які несуть патрульно-постову службу, повинні мати високі моральні цінності і необхідну професійну підготовку. Так само патрульно-постова служба здійснює нагляд за виконанням окремими громадянами і посадовими особами правил, що регулюють громадський порядок, з метою попередження і припинення правопорушень, притягнення правопорушників до відповідальності.

Більше новин на: Яворів Інфо

Хакери намагались зламати сайт ЦВК

Правоохоронні органи попередили масштабну кібератаку на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного сайту ЦВК. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

За висновками експертів кібератака була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до чергових виборів Президента України.

Спеціалісти спецслужби встановили, що атаку було проведено за технологією «http flood», через генерацію постійних запитів, які ускладнювали роботу інформаційної системи та блокували можливість доступу звичайних користувачів. Для проведення кібератаки зловмисники використовували розгалужену мережу сайтів на базі неоновленої версії системи «WordPress», що дозволило хакерам без відома власників використати їх для генерації об’ємних запитів.

Із метою локалізації кібератаки та усунення її негативних наслідків фахівцями здійснено низку практичних заходів, що дозволили припинити негативний вплив на роботу веб-ресурсу Центральної виборчої комісії.

Фахівцями СБУ перевіряється можлива причетність до організації кібератаки російських спецслужб та підконтрольних їм хакерських угруповань. Служба безпеки України у межах компетенції постійно реалізовує комплекс вичерпних заходів з метою захисту життєво важливих інтересів, суспільства та держави від протиправного кібернетичного та інформаційного впливу спецслужб РФ.

Більше новин на: Яворів Інфо