Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 30.06

За добу 29 червня 2021 року в Україні зафіксовано 633 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 31, медпрацівників – 19).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 360 осіб;
◾ летальних випадків – 40;
◾ одужало – 2 294 осіб;

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 22 511 осіб,
◾ методом ІФА – 9 581 особа,
◾ експрес-тестами – 13 702 особи.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 235 096 осіб;
◾ одужало – 2 166 668 осіб;
◾ летальних випадків – 52 340;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 10 840 333.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (225), Донецькій (48), Харківській (34), Луганській (32) та Львівській (30) областях.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

? Ми це зробили! Збірна України перемогла Швецію у матчі 1/8 чемпіонату Євро-2020

бірна України в 1/8 Євро-2020 перемогла в овер-таймі збірну Швеції. Переможний гол на першій доданій хвилині другої 15-хвилинки забив Артем Довбик, якого Андрій Шевченко випустив на заміну. Перемога – 1:2 і і національна команда вперше в своїй історії вийшла до чвертьфіналу Чемпіонату Європи з футболу.

“Вирішили трохи убезпечити наші фланги. Попросили дуже багато працювати півзахисників, трохи перебудував позицію Ярмоленка. Намагалися контролювати гру. Не завжди вдавалося, але команда повністю виконала мою установку. Ми не маємо проблем із нестандартними рішеннями. Ми, як команда гратиме з перших хвилин. Знали, хто може її підсилити. Той план, який ми обрали, спрацював”, – сказав після гри головний тренер збірної Андрій Шевченко.

“Напевно, це доля. У мене нема слів просто. Такий збіг обставин, що потрібно було виходити. Тренер сказав, що треба виходити, допомагати партнерам по команді. Чекати свого моменту, шансу. І я його все-таки дочекався”, – не стримував емоцій після матчу автор переможного голу Артем Довбик.

Також він подякував усім, хто підтримує збірну.

В 1/4 фіналу збірна України зіграє зі збірною Англії 3 липня, у суботу, у Римі. Початок – 22:00.

Швеція – Україна – 1:1 (1:2)
Голи: Форсберг, 43 – Зінченко, 27; Довбик, 120+1

Швеція: Ольсен, Ліндельоф, Даніельссон, Аугустінссон (Бенгтссон, 83), Люстіг (Крафт, 83), Форсберг, Ларссон (Классон, 97), Екдаль, Ольссон (Геландер, 101), Кулусевскі (Куайсон, 97), Ісак (Берг, 97)

Україна: Бущан, Забарний, Кривцов, Караваєв, Матвієнко, Степаненко (Макаренко, 95), Шапаренко (Малиновський, 61), Зінченко, Сидорчук (Безус, 118), Ярмоленко (Довбик, 106), Яремчук (Бесєдін, 91; Циганков, 101)

Попередження: Кулусевскі, 70; Форсберг, 85 – Ярмоленко, 79; Довбик, 120+2

Вилучення: Даніельссон, 99 (груба гра з ризиком травми для суперника)

Більше новин на: Яворів Інфо

Окупанти 3 рази обстріляли позиції українських військових

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 29 червня 2021 року.

В районі проведення операції Об’єднаних сил від початку доби, 29 червня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.
Біля НЕВЕЛЬСЬКОГО та КРАСНОГОРІВКИ противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру.
На ЛУГАНЩИНІ зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування. БПЛА противника вчасно подавлений засобами РЕБ.
Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.
Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 34 вибухонебезпечні предмети.
Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день астероїда

Астероїди – не єдині космічні тіла, які іноді падають на Землю. Кожен день більш ніж 100 тонн космічного матеріалу із залишків астероїдів і комет та різного космічного “сміття” падає на Землю. Більшість з цих об’єктів руйнуються ще в атмосфері. Якщо щось таки долетіло до поверхні Землі, це скоріше метеорит.

Раніше наслідки від падіння астероїдів були більш поширені, сьогодні це рідкість. Наприклад, близько 65 мільйонів років тому, як вважають вчені під впливом падіння астероїда зникли динозаври.
За статистикою Земля страждає від впливу космічних об’єктів, розміром з футбольне поле, приблизно раз в 2 000 років. Приблизно один раз на рік в атмосферу Землі потрапляє метеорит розміром з автомобіль (це крихітний шматок астероїда). В результаті його падіння звичайно виходить гарна вогненна куля і такий метеороид зазвичай згорає до того, як досягнути поверхні Землі.

Відомо, що астероїди багаті дорогоцінними і іншими металами, а також водою. Деякі астероїди насправді є “видуті” комети – льоди зникли, і все, що залишилося – скелястий матеріал. У деяких астероїдів є навіть свої супутники!

Більшість астероїдів обертаються навколо Сонця в поясі астероїдів, який знаходиться між Марсом та Юпітером.

У своїй Резолюції (A/RES/71/90), прийнятої Генеральною Асамблеєю 6 грудня 2016 року, ООН проголосила 30 червня Міжнародним днем астероїда. День відзначається щорічно на міжнародному рівні в річницю Тунгуського феномена над Сибіром, що сталося 30 червня 1908 року.

Міжнародний день астероїда проголошений з метою підвищення інформованості громадськості про небезпеку зіткнення з астероїдами.

Генеральна Асамблея глибоко переконана в загальній зацікавленості всього людства в сприянні дослідженням ті використанню космічного простору і підтверджує велике значення міжнародного співробітництва у встановленні верховенства міжнародного права, включаючи відповідні норми міжнародного космічного права, які відіграють важливу роль в здійсненні міжнародного співробітництва в дослідженні й використанні космічного простору в мирних цілях.

Більше новин на: Яворів Інфо

Увага! На Яворівському полігоні цілодобово проводитимуть стрільби

1-31 липня 2021 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) цілодобово розпочнуться стрільби.

Територія Центру є небезпечною для цивільного населення. Після проведення стрільб на території навчальних об’єктів є випадки не розривання боєприпасів, які виходять з каналу ствола, тому категорично забороняється торкатись до знайдених снарядів, мін, авіабомб, підривників, трубок, зарядів, засобів імітації та інших невідомих предметів. Неодноразово були випадки підриву цивільного населення на боєприпасах, які не вибухнули, навіть з летальними наслідками та випадки заходу людей в район проведення бойових стрільб.

Командування Міжнародного центру миротворчості та безпеки звертається до мешканців Яворівського району про заборону проходу та проїзду на територію Центру, а також торкати боєприпаси, що не вибухнули, збирати металобрухт, ловити рибу, полювати та самовільно косити траву на території полігону. Здійснювати відео та фотозйомку об’єктів центру.

Більше новин на: Яворів Інфо

Через поширення “Дельта” штаму коронавірусу можуть посилити карантин

Епідеміологічна ситуація на Львівщині залишається достатньо стабільною. Про це свідчать невисокі показники кількості виявлених випадків захворювань на коронавірус упродовж останніх днів. Про це під час брифінгу щодо епідситуації на Львівщині розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Кількість пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги, коливається від 5 до 20, або ж до максимум 30 осіб. Станом на сьогодні ліжкова мережа області заповнена на 8,4 %. Динаміка упродовж останніх днів достатньо спокійна, однак маємо пам’ятати, що вірус не зник, адже з’явились нові штами вірусу, що вже діагностують в інших країнах. Дотримання карантинних обмежень зараз є вкрай актуальним, оскільки на фоні такого відносного спокою люди часто забувають вдягати маски, дотримуватись соціальної дистанції, забувають і про гігієну рук», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Він також повідомив, що наразі існує ймовірність, що в уряді впровадять посилення карантинних обмежень. Це пов’язано з поширенням нового штаму Дельта, тому найкраще зараз дотримуватись усіх профілактичних заходів, аніж потім боротися з наслідками вірусу. Проте, усі вакцини, які зараз використовують в Україні, схвалені ВООЗ, і вони захищають від усіх штамів вірусу.

«Щодо вакцинальної кампанії, то у департаменті працюють над тим, щоб попри відносно спокійну ситуацію, наростити темпи вакцинації та провакцинувати якомога більшу кількість людей. Нова хвиля ковіду нас все-таки очікує. Тому важливо правильно до неї підготуватися, щоб вона минула якомога легше», – повідомив Орест Чемерис.

Більше новин на: Яворів Інфо

Уряд продовжив дію чинного тарифу на електроенергію для населення до 1 серпня

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства енергетики України щодо продовження терміну дії чинного ПСО до 1 серпня. ПСО – покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії. Інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА.

Отож, відповідно до Постанови КМУ від 29 червня 2021р № 659 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019р № 483 і від 28 квітня 2021р № 439» вартість електроенергії для населення залишиться в розмірі 1,68 грн за кВт⋅год, що приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію для промисловості.

На сьогодні Міненерго спільно з учасниками ринку працює над розробкою нової моделі ПСО, яка дасть змогу захистити соціально вразливі верстви населення через зниження та прогнозованість тарифу, а також забезпечити підприємствам генерації можливість для модернізації виробничих потужностей та стабільної роботи.

Для реалізації цих завдань необхідно визначити точну суму коштів, яку зараз потребує ринок. І вкрай важливо, щоб ринок функціонував стабільно.

«Ситуація, що склалась на ринку електроенергії у травні-червні, повністю спотворює можливість адекватного прогнозування моделі фінансово стабільної роботи для учасників ПСО. Саме тому Міненерго неодноразово зверталось до НКРЕКП щодо необхідності термінового реагування. Частина заходів регулятором вже здійснена. Очікуємо на ухвалення найближчим часом наступних рішень, що допоможуть стабілізувати ринок. Вже у першій половині липня очікуємо побачити позитивні результати. Це створить умови для можливості використання об’єктивних даних для належного обрахунку моделі фінансової стабільності учасників ПСО для забезпечення тривалого стійкого ефекту» – повідомляють у Міненерго України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 29.06

За добу 28 червня 2021 року в Україні зафіксовано 182 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 10, медпрацівників – 3).

Також за минулу добу:
◾ госпіталізовано – 322 особи;
◾ летальних випадків – 5;
◾ одужало – 582 осіб;

За добу протестовано:
◾ методом ПЛР – 10 930 осіб,
◾ методом ІФА – 1 463 особи,
◾ експрес-тестами – 4 282 осіб.

За весь час пандемії в Україні:
◾ захворіло – 2 234 463 особи;
◾ одужало – 2 164 374 особи;
◾ летальних випадків – 52 300;
◾ проведено ПЛР-тестувань – 10 817 822.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (77), Запорізькій (16), Миколаївській (15), Київській (14) та Дніпропетровській (? областях.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Захистіть себе від COVID-19: дотримуйтеся дистанції, носіть маску, мийте руки та вакцинуйтеся!

Бережіть себе та рідних!

Більше новин на: Яворів Інфо

В районі проведення ООС порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 28 червня 2021 року.

Від початку доби в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.
Українські військові контролюють ситуацію та дотримуються режиму припинення вогню.
У районі проведення операції також виконують завдання інші складові сил оборони.
Зокрема, сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували понад 2 гектари території та передали на знищення 37 вибухонебезпечних предметів.

Більше новин на: Яворів Інфо

ЯК УБЕРЕГТИСЬ ВІД КОМАРІВ?

Як уберегтися від неприємних укусів?
Однозначно краще запобігти укусам, ніж потім лікувати їхні наслідки. Лікарка радить уникати місць для відпочинку біля стоячих водойм, де цих комах найбільше. Додатковим захистом буде нещільний світлий одяг, який закриває тіло. Утім, коли спека, і ноги, руки – голі, можна застосувати спеціальні засоби для шкіри.
Аптечна мережа пропонує велику кількість спреїв, емульсій та лосьйонів, які відлякують комах. Єдиним застереженням для їхнього використання є вік дитини. Тому треба уважно читати інструкцію, щоби знати, чи можна застосовувати цей засіб малюку, з врахуванням всіх його особливостей та індивідуальної чутливості. В основному наносити такі засоби можна з двох-трьох років. Для немовлят є спеціальні лосьйони. Але навіть щодо них теж варто порадитися зі своїм лікарем.
Окрім цього, набувають популярності спеціальні протикомарині браслети, розраховані на певну кількість годин. Здебільшого, вони просякнені ароматними оліями. Одягати їх потрібно на вулиці, а вдома – тримати в герметично закритому контейнері. Утім, відгуки про їхню дієвість не є однозначними.

Що відлякує ненажерливих комах?
Комарі не люблять деяких насичених запахів. Зокрема камфори, цитрусових, гвоздики, кедрової олії та валеріани. Декілька крапель цих природних засобів можуть на деякий час їх відлякати.

Які засоби використовувати при укусах?
У домашніх умовах уражене місце можна змащувати охолодженим розчином соди, настоянкою календули, мазями та гелями місцевої дії. Помічним буде також лід. Важливо не допускати розчухування у дітей, бо воно не тільки посилює свербіння, а й може призвести до утворення ранки та потрапляння в неї інфекції. Найкраще – місце укусу прикрити одягом, щоб не допустити потрапляння бруду на уражену ділянку.
Спеціалістка також зазначає: якщо дитина має індивідуальну підвищену реакцію на укуси комарів, то слід звернутися до лікаря для призначення більш дієвих препаратів – таблеток, сиропів чи гормонвмісних мазей.

Добрим помічником в захисті від комарів стануть протимоскітні сітки на вікна і двері. А щодо фумігаторів (спеціальні пристрої для профілактики та знищення комарів, тарганів тощо) різних видів, то їх варто застосовувати з обережністю, особливо, якщо в оселі є маленькі діти. Вмикати їх можна, коли в приміщенні нікого немає, а в кімнаті, де спить новонароджена дитина, застосовувати фумігатори не можна взагалі.

Більше новин на: Яворів Інфо