Рада дозволила заарештувати Ярослава Дубневича

Сьогодні, у четвер, 31 жовтня 2019 року, Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканості, затримання та арешт народного депутата з Львівщини, самовисуванця Ярослава Дубневича.

“За” ці постанови проголосували 332, 241 та 229 народних депутатів відповідно.

Ярослава Дубневича звинувачують у незаконному привласненні майна та коштів та зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії “Центр забезпечення виробництва” ПАТ “Укрзалізниця” при поставці товарів за завищеними цінами.

Із львівських нардепів усі три постанови про зняття недоторканості, затримання та ареш Дубневича підтримали усі депутати з Слуги народу (Святослав Юраш, Остап Шипайло, Орест Саламаха, Юрій Камельчук, Мар’ян Заблоцький, Ростислав Тістик, Ірина Верещук, Андрій Герус), за винятком Євгена Петруняка, який не голосував, а також усі нардепи з Голосу (Святослав Вакарчук, Роман Лозинський, Ярослав Юрчишин, Ярослав Рущишин, Галина Васильченко), окрім Наталії Піпи, яка відсутня на пленарному засіданні.

Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя) під час голосування за ці постанови утримався, а Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя) проголосував проти арешту й утримався під час голосування за зняття депутатської недоторканості та затримання Дубневича.

Андрій Кіт (позафракційний) утримався під час голосування за арешт та затримання Дубневича й не голосував за зняття недоторканості, а Павло Бакунець (позафракційний) у перших двох випадках не голосував й утримався, проте підтримав зняття недоторканості.

Олена Кондратюк (позафракційна) також підтримала зняття недоторконості, а за дві інші постанови не голосувала. Михайло Цимбалюк (Батьківщина) був відсутній під час голосування за затримання та арешт Дубневича, а зняття недоторконості підтримав. Тарас Батенко (За майбутнє) проголосував за зняття недоторканості, а під час прийняття рішення про арешт та затримання Дубневича утримався.

Під час голосування за зняття недоторканості з Дубневича “за” проголосували Олег Синютка (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), крім Степана Кубіва (Європейська Солідарність), який був відсутній. Щодо голосування за затримання та арешт Ярослава Дубневича, то усі львівські депутати ЄС або утрималися, або не голосували, або були відсутні.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині згорів житловий будинок

Як повідомили у прес-службі ДСНС Львівщини, 31 жовтня о 03:11 год. до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в с. Затока.

Пожежа виникла в дерев’яному житловому будинку. До місця події негайно виїхали рятувальники 53-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Новояворівськ та 60-го державного пожежно-рятувального поста смт Івано-Франкове.

О 04:32 вогнеборці локалізували пожежу, та о 04:58 повністю ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено житловий будинок.

До ліквідації пожежі залучили 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Більше новин на: Яворів Інфо

Окупанти 19 разів порушили режим припинення вогню

Як повідомили у прес-центрі ООС, 30 жовтня, збройні формування Російської Федерації та її найманці 19 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано і вогневу активність ворожих снайперів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 6 обстрілів:
– поблизу Красногорівки – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
– п’ять разів неподалік Водяного, що на Приазов’ї – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” російські окупаційні війська здійснили 13 обстрілів:
– шість разів поблизу Кримського – з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
– поблизу Новотошківського – з мінометів калібру 120 мм;
– біля Зайцевого – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних гранатометів;
– неподалік Луганського – зі стрілецької зброї;
– біля Південного – з СПГ, автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
– у районі Троїцького – зі станкових протитанкових гранатометів;
– поблизу Новолуганського – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів;
– біля Горіхового – з мінометів калібру 82 мм.

Вчора, 30 жовтня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не було.

З початку цієї доби противник вогневої активності не проявляв. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день Чорного моря

Свято Міжнародний день Чорного моря відзначають наприкінці жовтня. Воно носить екологічний характер. Святкові заходи включають різноманітні акції екологів і фахівців в області екології на захисту Чорного моря.

Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн – Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна – підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.

Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.

Чорне море і його води Керченською протокою з’єднуються з Азовським морем, а протокою Босфор – з Мармуровим морем, через протоку Дарданелли – з Егейським і Середземним морями, будучи внутрішнім морем басейну Атлантичного океану. Його екологія дуже важлива для всього прилеглого регіону. У море впадають такі великі річки, як Дунай, Дніпро, Дністер і більш дрібні – Мзимта, Псоу, Бзибь, Ріоні, Кодор, Інгурі, Чорох, Кизилирмак, Єшільирмак, Сакар’я, Південний Буг, Камчия, Велека. Щорічний річковий стік в Чорне море орієнтовно становить близько 310 кубічних кілометрів, причому 80% цих вод виноситься на північно-західну шельфову частину, переважно Дунаєм та Дніпром. У морі мешкає більше 2,5 тис. видів тварин і риб. Рослинний світ моря представлений більш ніж 270 видами багатоклітинних зелених, червоних і бурих донних водоростей, фітопланктон включає не менше 600 видів.

Міжнародний день Чорного моря святкують 31 жовтня. Головна теза і тема цього дня – екологія чорноморського басейну і її збереження. У цей день проводяться активні заходи щодо інформування широкої громадськості про сферу і проблеми його екології, поточний екологічний стан і дії, щодо її поліпшення, в тому числі і заходи протидії перелову риби, який завдає значної шкоди морській екосистемі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Повідомте про корупцію!

Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області повідомляє:
“Якщо у Вас є достовірна інформація про порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» посадовими особами Державної служби України з надзвичайних ситуацій Ви можете надати допомогу в запобіганні і протидії корупції в ГУ ДСНС України у Львівській області, повідомивши інформацію через спеціальну телефонну лінію, офіційний веб-сайт, захищену та загальну електронну пошту ГУ ДСНС України у Львівській області, іншими засобами поштового зв’язку, на особистому прийомі.

Спеціальні телефонні лінії, за якими приймаються повідомлення про корупційні правопорушення:
Телефон довіри ГУ ДСНС України у Львівській області – (032) 255-42-01
Сектор з питань запобігання та виявлення корупції – (032) 270-71-98
Спеціальна телефонна лінія ДСНС України, за якою приймаються повідомлення про корупційні правопорушення (цілодобово) – (044) 289-12-41

Електронна пошта (рекомендовано подавати повідомлення у сканованому виді) – sbtzk@lv.mns.gov.ua

Письмово: засобами поштового зв’язку, особисто до канцелярії, у скриньку для кореспонденції апарату ГУ ДСНС Україниу Львівській області, на адресу: 79008, м. Львів, вул. Підвальна, 6.
Надану Вами інформацію буде розглянуто, якщо вона стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Інформацію буде використано ГУ ДСНС України у Львівській області, як джерело для прийняття рішення щодо необхідності проведення перевірки або іншого реагування відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Більше новин на: Яворів Інфо

“Укрпошта” припиняє продаж лоторейних білетів

З 1 листопада державний поштовий оператор Укрпошта перестане продавати лотереї. Про це повідомляє глава компанії Ігор Смілянський у Facebook у середу, 30 жовтня.

Він уточнив, що це пов’язано з законопроектом про азартні ігри, який знаходиться на розгляді в парламенті.

За його словами, “окільки ми не продали ще Поштамт під п’ятизірковий готель”, щоб не конкурувати з казино, згідно з запланованими рішеннями Верховної Ради, Укрпоштаз 1 листопада остаточно припиняє продавати лоторейні білети.

Більше новин на: Яворів Інфо

ВРУ заборонила вирубувати ялицево-букові ліси в Карпатах

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №0873 про введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону.

За відповідний законопроект у цілому проголосував 301 народний депутат.

Законом вдосконалено заходи щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями.

Законом внесено зміни до законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».

Цими змінами, зокрема: забороняється проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків, у заказниках, проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону; визначається зміст термінів «ялицево-букові деревостани», «суцільні рубки», «рубки формування та оздоровлення лісів» тощо.

Проект Закону зареєстровано за №0873.

Як повідомляють у пояснювальній записці, закон дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок суцільним методом вирубують значну частину ялицево-букових деревостанів.

Пропонують також розширити до 2030 року мережу лісових автодоріг з твердим покриттям у лісах регіону до 10 км на 1 тис. га.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині відбудеться прийом громадян щодо питань оформлення документів з будівництвом

У понеділок, 4 листопада 2019 року, представник Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції проведе прийом громадян щодо питань оформлення документів дозвільного характеру на початок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Прийом розпочнеться об 11.00 год. у відділі архітектури та містобудування Яворівської РДА.

Більше новин на: Яворів Інфо

На автодорозі Львів-Краковець облаштують освітлення

На автомобільній дорозі державного значення Львів-Краковець влаштують освітлення транспортної розв’язки. Очікувана вартість робіт становить 3 мільйони 600 тисяч гривень. Про це повідомляє vezha.
Відповідний тендер Служба автомобільних доріг у Львівській області розмістила на сайті публічних закупівель Prozzoro.

Як зазначили у технічному завданні, при розробці грунту прокладуть кабель для проведення електрики, поставлять залізобетонні монолітні фундаменти під опори, установлять 53 ліхтарі та облаштують однобічне металеве огородження, довжиною 470 метрів.

Джерелом фінансування є кошти обласного бюджету. Основним критерієм для вибору переможця буде ціна.

Роботи планують завершити до кінця цього року, аукціон розпочнеться 15 листопада. Учасники можуть подавати свої заявки до 14.

Більше новин на: Яворів Інфо

Міжнародний день економії

27 жовтня 1988 року представники ощадних кас з 29 країн зібралися в Мілані на свій перший Інтернаціональний спеціалізований конгрес.

В останній день конгресу – 31 жовтня народилася ідея «на згадку про перші збори ощадних банківських інститутів всіх країн» щороку відзначати цей день, як «Міжнародний День Економії» (International Saving Day).

Однак присвятити цей день, за задумом його творців, слід не тільки економії грошей, але й економії в широкому сенсі цього слова: економії часу, сил, дбайливого ставлення до речей і т.п.
У 1989 році «Міжнародний День Економії» офіційно закріплений директивою ООН.

Більше новин на: Яворів Інфо