Яворівський район увійшов у “жовту” зону

Чотири райони Львівської області віднесли до помаранчевої зони за рівнем поширення COVID-19. Це місто Львів, Миколаївський, Перемишлянський та Пустомитівський райони. Такі результати засідання Державної комісії ТЕБ та НС.

Три райони нашої області визначені як «жовті» – Яворівський, Жовківський та Кам’янка-Бузький.

Всі решта – «зелені».

Цей розподіл почне діяти з 3 серпня.

Згідно постанови Кабміну №641, відтепер у районах і містах встановлюватимуть окремі рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Більше новин на: Яворів Інфо

Увага! У Новояворівську вимкнуть газ

Яворівське відділення “АТ Львівгаз” повідомляє, що згідно план-графіка проведення планово-профілактичних робіт Бібрським ЛВУМГ буде припинено подачу газу у м.Новояворівськ з 08.00 год 05.08.2020 року.

Відновлення газопостачання буде проводитись з 08.00 год. 06.08.2020 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

У Старичах урочисто відкрили футбольний майданчик

Сьогодні, у п’ятницю, 31 липня 2020 року, у селі Старичі, урочисто відкрили спортивний мультифункціональний майданчик, який облаштували на території місцевої школи.

Про це повідомляє Яворівська районна рада.

Зібралось чимало почесних гостей.

«Цього непростого 2020 року через карантинні обмеження скасовано чи перенесено спортивні заходи, назавжди змінені спортивні календарі, але розбудова спортивної інфраструктури Яворівщини не припинялася. Адже карантин завершиться, а поява в районі нових спортивних об’єктів стане запорукою розвитку здорової, спортивної нації», – говорить Володимир Сичак. – «Сподіваюсь, що цей спортивний «острівок» стане найулюбленішим місцем відпочинку юних спортсменів. Нехай майданчик прослужить на користь та допомагає активно та цікаво проводити своє дозвілля якомога довше!», – зазначив Володимир Сичак.

Сучасний майданчик дасть можливість молоді ще активніше долучатися до спорту та розвиватися у цьому напрямку, допомагатиме юним спортсменам у професійному зростанні.

На будівництво майданчика виділено з районного бюджету 1 млн 262 тис.грн., з державного – 924 тис.грн., з місцевого – 69 тис.грн

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині ще дві дитини-сироти отримала житло

Сьогодні, 31 липня 2020 року, в Яворівському районі, проходить робоча поїздка голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького, під час якої очільник області вручив ордер на житло двом дітям – сиротам.

Про це повідомляє Яворівська РДА.

Держава та керівництво району турбується про тих, хто потрапив у складні життєві обставини та допомагає дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Це 12 житло починаючи з 2015 року, яке придбано для 15 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Більше новин на: Яворів Інфо

На Яворівщині в озері втопився 13-річний хлопчик

Учора, 30 липня 2020 року, о 17:02 год.ї до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Жорниська в озері, виявлено тіло хлопчика, 2007 року народження.

Львівською центральною рятувально-водолазною службою тіло без ознак насильницької смерті витягнуто на поверхню. Обставини події встановлюють правоохоронці.

Яворівський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області нагадує мешканцям основні правила безпечного відпочинку на воді, дотримання яких вбереже вас від біди.

Купатись дозволено тільки в місцях, які визначені місцевими органами виконавчої влади та обладнані для купання людей.

Не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів.

Не використовуйте для плавання такі небезпечні засоби як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя не передбачені для плавання.

Не вживайте спиртні напої під час купання.

Не допускайте у воді ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук та ніг.

Не подавайте помилкові сигнали небезпеки.

Ніколи не купайтеся наодинці. На березі хтось повинен стежити за вами.

Не допускайте купання дітей без супроводу дорослих.

Більше новин на: Яворів Інфо

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 31 липня

В Україні зафіксовано 1090 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

31 липня (станом на 9:00) в Україні 69 884 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1693 летальні, 38 752 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1090 нових випадків. Загалом проведено 1 029 220 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 598 пацієнтів.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 2736 випадків;
Волинська область — 3783 випадки;
Дніпропетровська область — 1402 випадки;
Донецька область — 881 випадок;
Житомирська область — 1850 випадків;
Закарпатська область — 5146 випадків;
Запорізька область — 790 випадків;
Івано-Франківська область — 4557 випадків;
Кіровоградська область — 703 випадки;
м. Київ — 8241 випадок;
Київська область — 3716 випадків;
Львівська область — 9526 випадків;
Луганська область — 126 випадків;
Миколаївська область — 590 випадків;
Одеська область — 3214 випадків;
Полтавська область — 440 випадків;
Рівненська область — 6024 випадки;
Сумська область — 485 випадків;
Тернопільська область — 2976 випадків;
Харківська область — 3711 випадків;
Херсонська область — 227 випадків;
Хмельницька область — 1138 випадків;
Чернівецька область — 5875 випадків;
Черкаська область — 924 випадки;
Чернігівська область — 823 випадки.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 31 липня 2020 року до Центру надійшло 1518 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 122 490 повідомлень про підозру на COVID-19.

Більше новин на: Яворів Інфо

Україну завтра поділять на 4 карантинні зони

Засідання центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для затвердження чотирьох карантинних зон (зеленої, жовтої, помаранчевої та червоної) відбудеться у п’ятницю, 31 липня 2020 року. Про це на брифінгу в четвер сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє pogliad.ua.

“Завтра ми ініціюємо проведення засідання центральної комісії для того, щоб ми затвердили всі ці зони по всій країні, які ми визначили по показниках і які є у постанові уряду”, – заявив Степанов.

Як відомо, Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня і передбачив, що в залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих районах встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Відповідно до рішення, регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається такий, в якому наявна хоча б одна з таких ознак:
– завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%;
– середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
– коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;
– показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Дія нової постанови стосується періоду з 1 по 31 серпня 2020 року.

Більше новин на: Яворів Інфо

Збройні формування РФ 2 рази порушили режим припинення вогню

Минулої доби на Донбасі збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

Для провокації українських захисників біля Оріхового противник застосував стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського, окрім стрілецької зброї, здійснив ще й постріл з підствольного гранатомета. Вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає.

Проте внаслідок захворювання помер старший сержант Володимир Перекрестов. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині військовослужбовця.

Від початку поточної доби обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

З моменту оголошення про повний і всеосяжний режим припинення вогню жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і ніхто не зазнав поранень внаслідок ворожих обстрілів.

В Командуванні Об’єднаних сил вчергове наголошують на тому, що немає нічого ціннішого за життя та здоров’я українських захисників. Якщо під час ворожого обстрілу здоров’ю та життю наших військовослужбовців буде загроза або буде загроза захоплення території, то українські захисники готові давати адекватну відповідь діям ворога.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Підрозділи Збройних сил України та інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано.

Громадяни України можуть бути впевненими у тому, що їх Збройні Сили, завжди готові виконувати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої Вітчизни, захистити мир і спокій українців.

Важливо, що військовослужбовці Об’єднаних сил не залишають жителів прифронтових населених пунктів сам на сам із своїми проблемами, постійно беруть участь в житті цих населених пунктів та допомагають їхнім мешканцям. Так, минулої доби військовослужбовці взяли активну участь в організації та проведенні урочистостей до Дня визволення Авдіївки від окупантів.

А мешканців Водяного та Пісків забезпечили питною водою, з якою у них постійні проблеми.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

А на ворожі неприцільні постріли, які можна розцінювати як провокацію, наші військовослужбовці не реагують. Ворог намагається спровокувати наших воїнів на відкриття вогню і зафіксувати цей факт. Але українські захисники на провокації не піддаються, вогонь у відповідь не відкривають.

Більше новин на: Яворів Інфо

Увага! На Яворівському полігоні розпочнуться стрільби

1-31 серпня 2020 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) цілодобово розпочнуться стрільби на всіх напрямках та з різноманітних зразків зброї, в тому числі артилерійських підрозділів штатним пострілом та авіації.

Територія Центру є небезпечною для цивільного населення. Після проведення стрільб на території навчальних об’єктів є випадки не розривання боєприпасів, які виходять з каналу ствола, тому категорично забороняється торкатись до знайдених снарядів, мін, авіабомб, підривників, трубок, зарядів, засобів імітації та інших невідомих предметів. Неодноразово були випадки підриву цивільного населення на боєприпасах, які не вибухнули, навіть з летальними наслідками та випадки заходу людей в район проведення бойових стрільб.

Командування Міжнародного центру миротворчості та безпеки звертається до мешканців Яворівського району про заборону проходу та проїзду на територію Центру, а також торкати боєприпаси, що не вибухнули, збирати металобрухт, ловити рибу, полювати та самовільно косити траву на території полігону. Здійснювати відео та фотозйомку об’єктів центру.

Більше новин на: Яворів Інфо

Львівські музеї “заговорять” жестовою мовою

ГО “Центральне Медіа” за підтримки Українського культурного фонду реалізовує проєкт “Школа жестової мови: почуй культуру”.
В межах проєкту буде адаптовано та перекладено на жестову мову три постійні експозиції музеїв: “Арсенал” – відділу Львівського історичного музею, Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького та Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького.

В рамках проєкту лектори-перекладачі жестової мови проведуть онлайн навчальні курси, за підсумками яких, учасники навчання оволодіють навиками жестової мови, зокрема в сфері культури та мистецтва. Навчальний курс програми розділений на три екскурсійні напрямки та складатиметься з 30 онлайн занять.

Перший екскурсійний курс – “Зброя народів світу” (3-14 серпня)

Другий екскурсійний курс – “Українське мистецтво ХХ ст.: український модернізм першої третини ХХ ст.” (10-21 серпня)

Третій екскурсійний курс – “Європейське мистецтво ХІХ-ХХІ ст.” ( орієнтовно на початку вересня)

Сталим результатом проекту стане впровадження нової інклюзивної екскурсійної послуги у вказаних музеях на постійній основі.

Більше новин на: Яворів Інфо